Odp: temat ogórkowy cz.2 - 30/01/2013 13:22
jest jakieś miejsce w Szczecinie gdzie pchnę butelki od piwa? mam trochę więcej niż kilka, dość pokaźna liczba i jeśli dałoby się zmaterializować...
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 30/01/2013 16:17
Zależy. Jak masz 40-50 czy nawet 60 butelek to tak, ale jak ktoś ma prawie 200 to nie bardzo chce się chadzać po sklepach i w każdym zostawić 10-20 butelek...Tymbardziej, że ja do kauflandu jadę 3 minuty samochodem
Jak możesz to pisz na bieżąco o problemach/dylematach dot. zakupu mieszkania. W niedługim czasie też mam zamiar kupić coś swojego. A wymiana doświadczeń może być bardzo pomocna. Ja narazie sam byłem w trzech bankach. PKO SA, PKO BP i raifeisen bank. Nie były to jakieś wiążące spotkania. Luźne rozmowy na temat zdolności kredytowej. I zdecydowanie na plus ostatni z wymienionych. Zarówno pod względem wstępnych warunków, jak i obsługi klienta. Najgorzej PKO BP. W niedługim czasie planuje jeszcze przejść się do kilku innych. Może osobny wątek założyć dot. kredytów hipotecznych?
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 30/01/2013 22:56
Niedawno sam kupiłem swoje M.. Doradzał mi człowiek z Open Finanse. Miałem to szczęście, że załapałem się w Rodzinie na swoim (choć raz coś mi dano, a nie zabrano). Warto przejść się do doradcy z takiej firmy, niech przedstawi oferty, a później porównać to bezpośrednio w banku. Teraz moje doświadczenie nie wiele już wniesie bo Rodzina na swoim wymarła.
Niedawno sam kupiłem swoje M.. Doradzał mi człowiek z Open Finanse. Miałem to szczęście, że załapałem się w Rodzinie na swoim (choć raz coś mi dano, a nie zabrano). Warto przejść się do doradcy z takiej firmy, niech przedstawi oferty, a później porównać to bezpośrednio w banku. Teraz moje doświadczenie nie wiele już wniesie bo Rodzina na swoim wymarła.
Rząd pracuje nad nowym programem wsparcia osób zainteresowanych nabyciem pierwszego mieszkania. Docelowo program Mieszkanie dla młodych zastąpi program Rodzina na swoim.
Wsparcia ze strony programu Mieszkanie dla młodych możemy oczekiwać w drugiej połowie 2013 r, z uwagi na fakt, że projekt ustawy musi przejść procedurę legislacyjną. Zaniteresowanych odsyłamy do portalu MieszkanieDlaMlodych.pl.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 31/01/2013 20:07
Mordy szukam auta do 6 tys którym pojeżdże,wiem że za takie pieniądze nie ma cudów a może jednak ktoś z Was podrzuci ciekawą oferte
Najlepiej żeby było już zarejestrowane. GG w profilu żeby tutaj nie zaśmiecać. Z góry dzięki!
Rząd pracuje nad nowym programem wsparcia osób zainteresowanych nabyciem pierwszego mieszkania. Docelowo program Mieszkanie dla młodych zastąpi program Rodzina na swoim.
Wsparcia ze strony programu Mieszkanie dla młodych możemy oczekiwać w drugiej połowie 2013 r, z uwagi na fakt, że projekt ustawy musi przejść procedurę legislacyjną. Zaniteresowanych odsyłamy do portalu MieszkanieDlaMlodych.pl.
MdM nie umywa się nawet w połowie do tego co dawała Rodzina na swoim. Przede wszystkim ogranicza zakup tylko do mieszkań deweloperskich a to już bardzo duży minus.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 01/02/2013 15:13
Jak możesz to pisz na bieżąco o problemach/dylematach dot. zakupu mieszkania. W niedługim czasie też mam zamiar kupić coś swojego. A wymiana doświadczeń może być bardzo pomocna. Ja narazie sam byłem w trzech bankach. PKO SA, PKO BP i raifeisen bank. Nie były to jakieś wiążące spotkania. Luźne rozmowy na temat zdolności kredytowej. I zdecydowanie na plus ostatni z wymienionych. Zarówno pod względem wstępnych warunków, jak i obsługi klienta. Najgorzej PKO BP. W niedługim czasie planuje jeszcze przejść się do kilku innych. Może osobny wątek założyć dot. kredytów hipotecznych?[/cytat] LEMON"
Myślę, że pierwsza dość cenna rada. Jeżeli znajdziesz coś godnego uwagi to działaj szybko. Ja mam dość ograniczone środki (czyt.zdolność kredytową) to też znalezienie odpowiedniej nieruchomości do łatwych nie należy. Ostatnio jednak znalazłem dość ciekawą ofertę (lokalizacja, metraż , cena), obejrzeliśmy i zapadła decyzja BIERZEMY! Następnego dnia pośredniczka miała w naszym imieniu złożyć ofertę, podpisać mieliśmy wstępną umowę i zacząć procedurę kredytową. I tu niespodzianka, mimo słownej umowy ze sprzedającym, że mamy pierwszeństwo w kupnie niestety nic z tego nie wyszło gdyż pojawił się nagle ktoś trzeci, kto wyłożył żywą gotówkę. I tak oto szukamy dalej.
PS
Założę osobny temat kredytów hipotecznych. Temat widzę że interesuje trochę osób więc szkoda, żeby się rozmył a taki los w ogórkach zapewne go czeka
I drugie pytanie jeśli jakiś polski klub chciałby pozyskać piłkarza z ligi francuskiej czy niemieckiej w której już okienko transferowe jest zamknięte a u nas ciągle otwarte to może bez problemu go ściągnąć?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.