Odp: temat ogórkowy cz.2 - 16/06/2008 00:15
Mam pytanie:
Gdzie w Szczecinie znajduje się jakiś sprawdzony i godny polecenia serwis sprzętu fotograficznego? Mam cyfrówkę Canona i chyba bede musiał oddać ją do naprawy przed wakacjami. Bede wdzięczny za każdą podpowiedź
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
jednym z nielicznych w Szczecinie jest serwis gdzie miałem praktyki zawodowe na Krzywoustego 57 ale serwisant bedzie za jakieś 2-3 bo jest na zwolnieniu
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 17/06/2008 00:12
Zaplanowany na 20 lipca mecz o Superpuchar pomiędzy Legią a Wisłą Kraków nie odbędzie się w Szczecinie z powodu renowacji tamtejszego boiska. W ciągu ostatnich dwóch lat grano na boisku mistrza kraju. Mistrzem jest Wisła, więc mecz pewnie będzie w Krakowie.
Z drugiej strony finał Pucharu Ekstraklasy miał być rozegrany na boisku tego z uczestników, który na koniec sezonu zajmie wyższe miejsce w lidze. Legia była wyżej od Groclinu, a jednak zagrano na stadionie w Grodzisku Wielkopolskim. I skończyło się 4-1 dla rywali.
Mecz z Wisłą na pewno będzie dla legionistów bardziej prestiżowy. Obie strony jeszcze pamiętają, jak zacięty był finał Pucharu Polski w Bełchatowie. Po bezbramkowym remisie po karnych trofeum powędrowało do warszawian.
Legia o Superpuchar (w meczu otwierającym sezon, tak jak i teraz najczęściej tydzień przed rozpoczęciem sezonu ligowego, gra mistrz Polski ze zdobywcą PP) wystąpiła już sześciokrotnie, wygrywając trzy razy. Po raz ostatni grała dwa lata temu. I wówczas - mimo że mecz był przy Łazienkowskiej - przegrała 1-2 z Wisłą Płock.
źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
P.S. Tak z niusa od Legialive.pl, a z mojej ciekawości naprawde coś tam u Nas na stadionie kombinują w sprawie murawy, bo i post jeden od Szczecinianina podważa to co napisała Stołeczna. Moim zdaniem i tak mało prawdopodobnym było rozegrania tego pucharu w Szczecinie z powodu rozsztrzelenia po całej Polsce stadionu gdzie by tam Wisła cisneła całą Polskę, po drugie opinia psów też by swoje tu dała, bo wiadomym by było wsparcie Legi przez nas, a Polska wielka i kto wie co poza tym by się po trasie działo. ja nie rozmywam tylko mały taki OT do niusa..
Ostatnio edytowany przez: cypis, 17 czerwca 2008, 00:18 [1 raz(y)]
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 17/06/2008 17:31
Miałem napisać tego posta w dziale komputerowym, jednak może ktoś miał podobny motyw, i wie jak go rozwiązać .. Chodzi mi o słuchanie radia przez internet, a mianowicie Polskiego Euro Radia ( stare BIS ), jaki odtwarzacz wyświetli mi nazwe utworu, lub gdzie to ustawić w winampie.
P.S. Linka do Euro Radia znalazłem w formacie asx., jednak nie jestem pewien czy wogóle ta stacja oferuje info o nadawej piosence, za jakiekolwiek info dzięki .
Renowacja murawy była zaplanowana już znacznie wcześniej i z pewnością się odbędzie. O tym, że jest już naprawdę konieczna nie trzeba pisać... Szkoda, że nikt kto wymyślił sobie finał PE w Szczecinie nie sprawdził informacji u źródeł...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Zasilacz bezprzerwowy, zasilacz awaryjny, zasilacz UPS (ang. UPS, Uninterruptible Power Supply) - urządzenie lub system, którego funkcją jest nieprzerwane zasilanie urządzeń elektronicznych.
Ten typ zasilacza wyposażony jest najczęściej w akumulator, i w przypadku przerwy lub zakłóceń dostawy energii elektrycznej z sieci energetycznej urządzenie przełącza się na pracę z akumulatora. Czas podtrzymania napięcia wynosi od kilku minut do kilkudziesięciu godzin i zależy m.in. od obciążenia zasilacza oraz pojemności akumulatora.
Źródło wikipedia
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 19/06/2008 14:50
To co się dzieje teraz na TV4 w programie "Wygraj fortunę" to jest śmieszne xDxD
Reżyser od 20 minut kłóci się z prezenterką i nie widać końca tej kłótni.
Ostatnio edytowany przez: E., 19 czerwca 2008, 15:07 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.