Odp: temat ogórkowy cz.2 - 02/08/2013 17:02
Witam mam pytanie czy ktos moze posiada/posiadal vw passat b6 kombi 2.0 tdi i moze o nim napisac jakas opinie bo chcialem kupic i nie wiem czy warto..?
1. Jakie miasto polecicie za granicą na wypad na weekend lub na 2-3 dni w tygodniu ? Chodzi o jakieś tanie linie lotnicze. Oczywiście z uwzględnieniem noclegu za niewygórowaną cenę. Latał ktoś do Oslo ? Jakie tam ceny noclegów ?
Nie latałem nigdy samolotem. Jak wygląda kwestia bagażu, tzn. chodzi mi podręczny tak żeby dodatkowo nie płacić. Da radę zmieścić w nim najpotrzebniejsze rzeczy na 2-3 dni ?
2. Ktoś poleci jakiś ośrodek spa gdzieś w okolicy tak żeby móc zabrać pannę na 1 dzień (ewentualnie 2) w miarę rozsądnej cenie ?
Z góry dzięki.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
1. Jakie miasto polecicie za granicą na wypad na weekend lub na 2-3 dni w tygodniu ? Chodzi o jakieś tanie linie lotnicze. Oczywiście z uwzględnieniem noclegu za niewygórowaną cenę. Latał ktoś do Oslo ? Jakie tam ceny noclegów ?
Nie latałem nigdy samolotem. Jak wygląda kwestia bagażu, tzn. chodzi mi podręczny tak żeby dodatkowo nie płacić. Da radę zmieścić w nim najpotrzebniejsze rzeczy na 2-3 dni ?
2. Ktoś poleci jakiś ośrodek spa gdzieś w okolicy tak żeby móc zabrać pannę na 1 dzień (ewentualnie 2) w miarę rozsądnej cenie ?
Z góry dzięki.
Na pewno mogę polecić Ci Liverpool. Loty w obie strony są w piątki i poniedziałki. Więc lecisz na taki przedłużony weekend. Miasto z fajnym klimatem (knajpki, port), muzea darmowe, Beatlesi (muzeum, The Cavern itd.), 2 stadiony (można kupować bilety przez neta). Akurat 2 - 3 dni zaplanujesz tak, że zwiedzisz to co najważniejsze. Ewentualnie masz pociąg jadący około 1h do Manchesteru. Nie wiem co z noclegiem, bo ja waletowałem u znajomych.
Ogólnie biletów szukaj na Ryanair i Easyjet. Np. do Liverpoolu w dwie strony spokojnie znajdziesz bilet za ok. 250 zł. W podręczny na weekend spokojnie się spakujesz - jeszcze zostanie Ci miejsca na pamiątki. Masz chyba 10 kg na osobę, ale dobrze zapoznaj się z obostrzeniami dotyczącymi rozmiaru bagażu i rzeczy, które mogą się z nim znajdować (nie możesz brać płynów, ostrych narzędzi itp.).
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 08/08/2013 15:59
Ze Szczecina to słaby wybór jest - chyba tylko WB, ale już z Poznania możesz lecieć do Barcelony, Rzymu, Mediolanu czy na Mallorcę z Ryanaira. Oslo bym odradzał, w Norwegii wszystko drogie a w samej stolicy to już w ogóle. Bagaż pod ręczny to tak jak kolega wyżej pisał do 10kg, na stronach są wypisane dopuszczalne rozmiary i zakazane przedmioty. Ja kupiłem sobie swego czasu w kerfie walizkę spełniającą wymogi i spokojnie się w nią spakuję na tygodniowy wyjazd. Płynów brać nie możesz, kosmetyki do szczelnie zamykanego woreczka - akurat ja taki miałem w załączeniu do tej walizki.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski "W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Właśnie, zapomniałem dodać, może też być z innego miasta w Polsce, no poza ścianą wschodnią
Z Berlina więksość miast w Twoim zasięgu, ja polecam Madryt loty do/z Berlina (easyjet) przynajmniej raz dziennie co daje dowolność w wyborze terminu, hostele w samym centrum ok 100 zł, masa atrakcji, pogoda gwarantowana. Dojazd z lotniska do centrum metrem.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 08/08/2013 19:54
Do wyszukiwania tanich lotów polecam esky.pl. Wyszukuje loty wraz z cenami. Możesz sobie przeglądnąć, w który dzień jest najtaniej. Co do lotniska w Berlinie, PKS Szczecin zaczął właśnie wozić na Shonefeld (czy jak to się pisze) bodajże 7 razy dziennie za 50zł/os.
No i cenna uwaga: im szybciej zarezerwujesz bilet tym jest tańszy.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 08/08/2013 20:17
Szukam bezprzewodowych sluchawek, maja miec dluga zywotnosc baterii, miec dobry dzwiek i glosne basy, wybor jest tak wielki i roznice w cenach tez olbrzymie(od 30zl do 5000zl) wiec samemu ciezko cos wybrac, cena do 700 zl, przeznaczenie:gry, muzyka, tv,skype wiec musza miec mikrofon
Niech cię nie niepokoją Cierpienia twe i błędy Wszędy są drogi proste Lecz i manowce są wszędy O to chodzi jedynie By naprzód wciąż iść śmiało
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.