Odp: temat ogórkowy cz.2 - 22/01/2007 21:45
Ale co to za postęp? 3-4 dobre mecze w eliminacjach do ME? W eliminacjach do MŚ też rozgrywaliśmy kapitalne mecze i jakoś postęp nie nastąpił. Mówicie o meczach które zostały rozegrane w przeciągu paru miesięcy. A o MŚ w Niemczech już wszyscy zapomnieli? Ja wolę poczekać z ocenami reprezetacji do zakończenia eliminacji ME (o ile Polacy w nich dalej będą występować). Ci, sportowcy których wymieniłem wyżej walczą o najwyższe lokaty (no może poza rajdowcami i dotychczas szczypiornistami) a polska reprezentacja walczy o pierwszy w historii (sic!) awans do ME a nie o medale czy puchary.
Małysz może i nie zachwyca, ale cały czas znajduje się w czołówce światowych skoczków - szczególnie wyraźnie widać to teraz kiedy nastała era młodych (np. Jakobsen), a Stoch jeszcze ma czas żeby stać się b. dobrym skoczkiem - predyzpozycje do tego ma co pokazał pare razy ostatnimi czasy.
Po części się zgadzam. Ale odróżniaj dwie sprawy: reprezentacja za Janasa i reprezentacja za Beenhakkera, bo to zupełnie inne pary kaloszy. W eliminacjach do MŚ nie potrafiliśmy wygrać z drużynami pokroju Portugalii (czyt. wtedy Anglii). Teraz kompletnie pozbawiamy czwartą drużynę świata atutów sportowych - najlepszy mecz polskiej kadry od niepamiętnych czasów! Pojawiło się sporo nowych piłkarzy, którzy mogą wiele wkrótce zdziałać na arenie międzynarodowej - przykłady? Błaszczykowski, Matusiak, czy Bartłomiej Grzelak.
Ogólnie rzecz biorąc w polskim sporcie dzieje się dużo dobrego, brakuje jeszcze oczyszczenia listkiewiczowych syfów w organizacji przestępczej zwanej PZPN-em, chociaż powoli zaczyna zmierzać ku lepszemu...
Reprezentacji z mundialu niema co porownywac do tej dzisiejszej...nie dosc ze zmienil sie trener na + to tak jak pisalem system wyboru zawodnikow jak i sami gracze, i tak jak napisales mowie o meczach ktore rozegralismy w przeciagu paru miesiecy i widac w nich zdecydowany postep,szczypiornisci tez rozegrali dopiero w sumie kilka niezlych spotkan,wczesniej tez nie bylo z nimi za dobrze,rajdowcy jak wspomniales rowniez,wiec na pierwsze miejsca wypchnalbym reprezentacje : zdecydowanie siatkarzy i plywakow jak i pilkarzy...
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 24/01/2007 12:33
Taka mala anegdotka.....zima w tym roku nie zaskoczyla mnie jako kierowcy...bardziej zaskoczyly mnie piaskarki, ktore wyruszyly w miasto od razu jak zaczal sobie kapac snieg...naprawde od lat tak nie bylo
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 24/01/2007 15:40
HEHE... moze jednak cos bylo w dowcipie, ktory uslyszalem okolo wrzesnia... "Co roku zima zaskakuje drogowców, w tym roku drogowcy chcą zaskoczyć zimę" xD
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 24/01/2007 21:30
ee takie biadolenie ..moglismy wygrac...Niestety jedna polowa o tym nie decyduje ,tylko 1 zagralismy na dobry poziomie,pozniej wyraznie widac bylo klase przeciwnika .
Pisałem to w tym sensie, że na pewno na wygraną było nas stać, co pokazała pierwsza połowa - umiejętności mamy, tylko coś się od początku drugiej nagle zacięło i już za nim się oglądnęliśmy było po meczu... Gdybyśmy grali równo to wynik byłby sprawą do końca otwartą, a tak... Ale nie ma co gdybać, byliśmy gorsi.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.