Odp: temat ogórkowy cz.2 - 03/04/2009 20:25
Wie ktos moze jak sie nazywa specjalne chemiczne spoiwo szybko i bardzo bardzo trwale wiążące. Chce zamontować worek o bardzo dużym ciężarze i zwykłe kołki rozporowe nie zdają egzaminu.
ile tak "życiowo" czeka się na rejestracje samochodu (sprowadzonego z Niemiec)? Mam wszystkie dokumenty i opłaty porobione, tylko czekam na przegląd. Na stronce Urzędu napisali że "do 30 dni" co mnie trochę przeraża, bo potrzebuje mieć tablice zdecydowanie szybciej. Wie ktoś, jak to wygląda w praktyce, ile trzeba czekać?
Zapisuj się do urzędu miejskiego, to podstawa - ewentualnie będziesz musiał przyjść wcześniej pod urząd i polować na numerki! Mi generalnie cała procedura z samochodami zajmuje 7-8dni. Oczywiście załatwiam sprawy bez jakichkolwiek znajomości w urzędach. Można legalnie zejść nawet do 5dni.
dzięki wielkie za uspokojenie, bo myślałem że te 30 dni to realny czas...
Tylko pamiętaj wszystko musi mieć ręce i nogi Jedno się załatwia to Ty lecisz z drugim, choć tym sposobem wiele nie przyśpieszysz ale zawsze jeden dzień do przodu
Jak coś to pisz na gg, może będę mógł pomóc.
ile tak "życiowo" czeka się na rejestracje samochodu (sprowadzonego z Niemiec)? Mam wszystkie dokumenty i opłaty porobione, tylko czekam na przegląd. Na stronce Urzędu napisali że "do 30 dni" co mnie trochę przeraża, bo potrzebuje mieć tablice zdecydowanie szybciej. Wie ktoś, jak to wygląda w praktyce, ile trzeba czekać?
Zapisuj się do urzędu miejskiego, to podstawa - ewentualnie będziesz musiał przyjść wcześniej pod urząd i polować na numerki! Mi generalnie cała procedura z samochodami zajmuje 7-8dni. Oczywiście załatwiam sprawy bez jakichkolwiek znajomości w urzędach. Można legalnie zejść nawet do 5dni.
dzięki wielkie za uspokojenie, bo myślałem że te 30 dni to realny czas...
Tylko pamiętaj wszystko musi mieć ręce i nogi Jedno się załatwia to Ty lecisz z drugim, choć tym sposobem wiele nie przyśpieszysz ale zawsze jeden dzień do przodu
Jak coś to pisz na gg, może będę mógł pomóc.
tzn już wszystko pozałatwiałem, urząd celny i skarbowy...Zostało mi tylko czekanie na przegląd auta. Ale dzięki wielkie za wyrażenie chęci daleszej pomocy
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
PYTANIE: VLEPKI - 04/04/2009 19:00
Witam, chciałbym się dowiedzieć gdzie w Szczecinie można wydrukować naklejki papierowe w rozsądnej cenie
Mógłby ktoś podać namiary na drukarnie zajmujące się tym?
Nie proszę o link do google "drukarnie szczecin" tylko pytam czy ktoś korzystał już z usług takiej drukarni, i czy wie gdzie można owe vlepy zrobić.
Witam, chciałbym się dowiedzieć gdzie w Szczecinie można wydrukować naklejki papierowe w rozsądnej cenie
Mógłby ktoś podać namiary na drukarnie zajmujące się tym?
Nie proszę o link do google "drukarnie szczecin" tylko pytam czy ktoś korzystał już z usług takiej drukarni, i czy wie gdzie można owe vlepy zrobić.
Pozdrawiam
http://www.grafikor.pl/PL/main.html
Jest to mala drukarnia i nie jest droga, wiem bo pracowalem tam.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 06/04/2009 17:35
do złożenia wniosku w ZUSie o niezaleganie ze składkami nie swojej firmy, jest potrzebne upoważnienie? Jeśli tak, to czy starczy takie jak w Urzędzie Skarbowym (napisane w Wordzie i podpisane przez (niby) dającego upoważnienie) czy trzeba się jakoś głębiej pitolić? Znalazłem na stronce ZUSu jakiś formularz upoważnienia, ale tam jest napisane że niby trzeba upoważnianego zarejestrować w jakimś systemie i potrzebne są do tego dokumenty osoby która upoważnia. Tyle, że nie pasuje mi taka opcja bo upoważniający jest za granicą. A chodzi o samo złożenie wniosku o wydanie zaświadczenia, nie o odbiór. Więc czy starczy taka opcja jak w Skarbówce?
Dzięki z góry za odpowiedź, jak ktoś wie
edit: wogóle złożenie wniosku o zaświadczenie o niezaleganiu ze składkami coś kosztuje? bo za cholere nie mogę znaleźć (jak zwykle najważniejsze informacje najtrudniej dostępne)
Ostatnio edytowany przez: Pit., 6 kwietnia 2009, 17:56 [1 raz(y)]
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 07/04/2009 06:36
nic nie kosztuje jeżeli z ZUSu, w US dla przedsiębiorców koszt 21 zł płatne w banku lub poczta itp., pełnomocnictwo powinno takie wystarczyć chyba ,że ci zakwestionują czy ten "ktoś" rzeczywiście podpisał , ja się zwykłym posługuje w Zusie i jakoś idzie.
Tak wogole chyba niedawno bylo pisane, ze klub podpisal umowe sponsorska z "Neptun ND" firma deweloperska. Patrzylem po reklamach na stadionie pare razy i ani razu nie widizalem ich baneru...
Tak wogole chyba niedawno bylo pisane, ze klub podpisal umowe sponsorska z "Neptun ND" firma deweloperska. Patrzylem po reklamach na stadionie pare razy i ani razu nie widizalem ich baneru...
Wydaje mi się, że pare razy widziałem ich logo wyświetlane na "telebimie" przed meczem
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 07/04/2009 16:11
W okolicach przystanku 75 na Chłopickiego (dzis kolo 14:30) jak jechalem to byla zablokowana droga przez policje. Staly pacholki, i znak z napisaem "wypadek" z 2 radiowozy + jeden na poboczu caly oblany zolta farba
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.