A coś aby sprawdzić ile wykorzystuje neta miesięcznie (Twój program się sprawdzi od nowego miesiąca) wstecz - muszę podpisać umowę na dostawcę neta bezprzewodowego (i nie wiem jaki pakiet wybrać - a w ciemno nie chcę brać).
Druga sprawa: co powiecie o dostawcy: MULTIMEDIA (interesuje mnie tv i net ewentualnie). Jak nie multimedia to muszę podpisać umowę z którąś z platform cyfrowych i do tego umowa na neta (jedynie polsat ma swój internet - ale nie jestem przekonany do niego).
A coś aby sprawdzić ile wykorzystuje neta miesięcznie (Twój program się sprawdzi od nowego miesiąca) wstecz - muszę podpisać umowę na dostawcę neta bezprzewodowego (i nie wiem jaki pakiet wybrać - a w ciemno nie chcę brać).
Druga sprawa: co powiecie o dostawcy: MULTIMEDIA (interesuje mnie tv i net ewentualnie). Jak nie multimedia to muszę podpisać umowę z którąś z platform cyfrowych i do tego umowa na neta (jedynie polsat ma swój internet - ale nie jestem przekonany do niego).
mialem multimedie przez lata i nie narzekalem. Fakt ze nie jest cenowo tak dobra jak upc (no ale wiadomo, nie zawsze mozna ich miec). Nigdy nie było jakis dłuższych przerw z netem czy jakiś problemów ze spadkiem prędkości. O necie z polsatu nawet nie mysl syf jakich malo- limity.
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej Ludwig von Mises
mialem multimedie przez lata i nie narzekalem. Fakt ze nie jest cenowo tak dobra jak upc (no ale wiadomo, nie zawsze mozna ich miec). Nigdy nie było jakis dłuższych przerw z netem czy jakiś problemów ze spadkiem prędkości. O necie z polsatu nawet nie mysl syf jakich malo- limity.
Mam od wielu wielu lat. Bardzo sobie chwale bo net jest praktycznie zawsze, nie mam mniejszych predksci niz w umowie (co najwyzej wieksze i czesto sa sporo wieksze). W tej chwili mam neta 2mg (sciaganie wiec powinno byc 256kb/s, czasem wieczorem bywa po 990kb/s). Ostatnio zaproponowali przedluzenie umowy, nie dosc, ze bedzie mniejsza oplata (za net, tv i tel) to jeszcze zwieksza mi predkosc z 2 do 20mg, malo tego, do wyobru dostalem jeszcze gratis neta mobinego 2 giga miesiecznie lub pakiet HBO+Canal+.
Tyle o multimedii, mam pytanie apropo UPC. Jak to jest gdy ktos ma w domu normlanie od nich neta do stacjonarnego kompa, a chce jeszcze miec bezprzewodowego do laptopa? Trzeba ich informowac o czyms, czy wystarczy samemu cos tam zamontowac? Jak sie ich informuje to chca jakies dodatkowe oplaty za to?
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 12/07/2011 23:38
kupujesz ruter (najtańszy już za 50 zł) wsadzasz w niego kabel od neta i tyle Nie interesuje ich to ale istnieje możliwość wypożyczenia rutera chyba za 10zł miesięcznie więc słaby biznes.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 13/07/2011 12:23
jeśli juz temat komunikacji, to jest teraz jakieś połączenie np z pętli Dworca Niebuszewo na Dworzec Główny, albo po prostu z Niebuszewa? Wypadła 3 i co tam teraz jeździ?
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 13/07/2011 12:43
A jak z telewizją od Mutlimedi? Dzwoniłem do nich i oferują pakiet: TV (wybrałem: Cyfrowy komfort HD z c+) plus do tego neta (20Mb) w cenie przez pierwszy miesiąc za około 99zł, później za 128zł. Umowa na 12 miesięcy - Warto?
I jeszcze odnośnie TV - babka wspomniała, że można za 50zł (opłata jednorazowa) podłączyć tv do drugiego pokoju (dodatkowo koszt rachunku wzrasta miesięcznie o 5 zł) z tym, że będą tam tylko kanały kablowe (nie cyfrowe) - Warto od nich takie coś robić, czy można obejść to i zrobić podłączenie na drugi odbiornik samemu?
A jak z telewizją od Mutlimedi? Dzwoniłem do nich i oferują pakiet: TV (wybrałem: Cyfrowy komfort HD z c+) plus do tego neta (20Mb) w cenie przez pierwszy miesiąc za około 99zł, później za 128zł. Umowa na 12 miesięcy - Warto?
I jeszcze odnośnie TV - babka wspomniała, że można za 50zł (opłata jednorazowa) podłączyć tv do drugiego pokoju (dodatkowo koszt rachunku wzrasta miesięcznie o 5 zł) z tym, że będą tam tylko kanały kablowe (nie cyfrowe) - Warto od nich takie coś robić, czy można obejść to i zrobić podłączenie na drugi odbiornik samemu?
samemu... jezeli ma sie przynajmniej minimalne o tym pojecie zeby nie zjebac sygnalu na modem i dekoder
jeśli juz temat komunikacji, to jest teraz jakieś połączenie np z pętli Dworca Niebuszewo na Dworzec Główny, albo po prostu z Niebuszewa? Wypadła 3 i co tam teraz jeździ?
Chyba najlepiej jechać 12 na kościuszki i przesiąść się w 75 które jeździ chyba co 4 minuty.
Chyba najlepiej jechać 12 na kościuszki i przesiąść się w 75 które jeździ chyba co 4 minuty.
Ewentualnie 12 na Rodła i tam w 823, które jeździ co 6 minut ;p
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Z jakieś 1,5 roku temu tak miałem. I jest jak piszesz. Tyle że po co płacić komuś 50 zł za wciśnięcie trójnika w jedno miejsce, jak sam możesz to zrobić o wiele taniej. Podłączasz trójnik, ale cyfrówki nie masz na drugim tv, tylko kablowa.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 13/07/2011 19:00
Dobra i już ostatni znak zapytania...do bezprzewodowego neta z multimedii potrzebny jest tylko router (kupiony przeze mnie, bo oni proponują swój w cenie 15zł za miesiąc plus aktywacja za 50zł) ? I nic więcej? Ewentualnie jaki router polecacie do tego neta? Może jakiś link
Dobra i już ostatni znak zapytania...do bezprzewodowego neta z multimedii potrzebny jest tylko router (kupiony przeze mnie, bo oni proponują swój w cenie 15zł za miesiąc plus aktywacja za 50zł) ? I nic więcej? Ewentualnie jaki router polecacie do tego neta? Może jakiś link
Wszystkim którzy pomogli mi - wielkie dzięki
Też mam 20mb z multimedii i ten router jak na razie bardzo dobrze się sprawuje
Wszystkim którzy pomogli mi - wielkie dzięki
Nie ma znaczenia jaki router, byleby by miał opcję Wi-fi. To już kwestia gustu, jak chcesz wydać na jakiś z bajerami to możesz i taki kupić.
Z jakieś 1,5 roku temu tak miałem. I jest jak piszesz. Tyle że po co płacić komuś 50 zł za wciśnięcie trójnika w jedno miejsce, jak sam możesz to zrobić o wiele taniej. Podłączasz trójnik, ale cyfrówki nie masz na drugim tv, tylko kablowa.
Wszystko zalezy od parametrow na jakich pracuje dekoder i od tego gdzie wjebiesz ten rozgaleznik,jezeli sygnal jest na granicy to po dolozeniu rozgaleznika mozesz miec pixelizacje na dekoderze...kiedys nie bylo dekoderow i modemow a jedynie telewizja analogowa, mozna bylo sobie wciskac rozgalezniki gdzie sie chce i trzeba bylo sie mocno napracowac zeby zjebac obraz ale w tych czasach sila sygnalu jest ustawiona pod urzadzenia cyfrowe i trzeba miec troche pojecia w tym temacie.Po wcisnieciu rozgaleznika moze byc wszystko w porzadku a mozesz zjebac sobie jakosc obrazu na dekoderze,chybil trafil w takim przypadku...
Router kupuj zaleznie od wielkosci mieszkania,bierz najtanszy (d-link,netgear) gdy nie masz dwu pietrowej chaty...nie dziela 3 pokoje router od kompa lub korytarz 15 metrowy...
i jeszcze jedno jak chcesz lepszy router to tylko ze standardem N ale karte tez musisz miec w tym standardzie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.