Mam takie pytanie, a mianowicie - w tym miesiącu dostałem rachunek za ubezpieczenie auta, którego termin wystawili do 30.12, coś się stanie jak opóźnie wpłatę o kilka dni? poza tym oczywiście że nie będę miał aktualnego ubezpieczenia przez ten okres... Dzięki za odp.
Ja miałem jakieś odsetki (nic więcej)...no i jeśli będziesz śmigał bez ubezpieczenia to laweta czeka w razie kontroli palantowni...
Ja powiem na swoim przykładzie. Zwlekałem 3 tygodnie i nic, żadnych odsetek ani kary.
Ja napisałem trochę nie dokładnie Miałem ubezpieczenie do listopada ale wykupiłem nowe dopiero w kwietniu stąd pewnie te odsetki, w końcu to prawie 5 miesięcy...
Mamusia znalazła dziś na przystanku paszport Powinienem go odnieść do urzędu czy co z nim zrobić ?
W paszporcie masz napisane co masz zrobić jeśli go znalazłeś [: Gdzieś w środku jest taka karteczka, że prosimy udzielić wszelkiej możliwej pomocy itd. A zanieść powinieneś chyba do najbliższej komendy.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
A dla tych co siedzą w temacie ubezpieczeń, lokat etc powiem tak...
grubo przed rokiem 1980 moim (waszym) rodzicom wpajano ę jak wpacą kasę dziecko będzie miao start i co się zmieniło...
... pojawiły sie kurwy (ogólnodostępne) amfetamina i helikoptery
... starzy wpłacili prawie wysokość jednej wypłaty.. minęło 20 lat .... miałem mieć chate i co dostałem................................
..................... dostałem 3,400 co niewystarcza nawet na metr mieszkania w Szczecinie !!!
W tamtym czasie starczyło mi na śrdniej jakości komputer w Logosie o necie nie wspominając.
A więc co się zmieni po przynalezności do OFE... wiecej listów w skrzynce, albo awiz bo skurwiały listonosz niechce ich donieść do domu
PZPN, Poczta (widział ktoś wszystkie okienka czynne na poczcie- ja nie) ZUS - zostana betonami do końca
PS. A dla tych co maja ubezpezpieczenie i lokaty w d.... powiem tak..jeszcez 2 lata temu cieszyliście się z tego że Polska wraz z Ukraina bedzie maiła mistrzostwa.. mięłu niecałe 2 lata (półmetek) i co ... i już żałujecie... ja też żałuje...
i co odebrales? bo ja w sadzie zamiast 1300 ktore mi proponowali wywalczylem 9900 a mlodeszemu bratu zamiast 1150 to w sadzie 11200 zł
Mam takie pytanie, a mianowicie - w tym miesiącu dostałem rachunek za ubezpieczenie auta, którego termin wystawili do 30.12, coś się stanie jak opóźnie wpłatę o kilka dni? poza tym oczywiście że nie będę miał aktualnego ubezpieczenia przez ten okres... Dzięki za odp.
czy chodzi o OC?
nic sie nie stanie jak opoznisz, najwyzej dosztaniesz odsetki. Umowa bedzie Ciebie obowiazywala, dzieki czemu unikniesz kary za brak obowiazkowego OC (od 150 do 1500 Euro).
a moze chcesz psozukac tanszej oferty ubezpieczenia? jak cos to gadu: 2714515
Ja miałem jakieś odsetki (nic więcej)...no i jeśli będziesz śmigał bez ubezpieczenia to laweta czeka w razie kontroli palantowni...
Ja powiem na swoim przykładzie. Zwlekałem 3 tygodnie i nic, żadnych odsetek ani kary.
Ja napisałem trochę nie dokładnie Miałem ubezpieczenie do listopada ale wykupiłem nowe dopiero w kwietniu stąd pewnie te odsetki, w końcu to prawie 5 miesięcy...
Bo umowa OC jesli byla w zeszlym roku w calosci oplacona to sie automatycznie wznawia i nadal obowiazuje. Dzieki temu unikacie kary za brak oc. Jednak w razie kontroli policji czeka laweta . to juz lepiej pojsc wznowic polise, wziac druczek na przelew i ewentualnie opoznic platnosc. Najwyzej zaplacicie odsetki o ile ubezpieczyciel sie upomni
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.