Odp: temat ogórkowy cz.2 - 09/12/2014 09:00
Ktoś się orientuje gdzie można kupić niedrogo wykładzinę do pokoju? Oprócz Casto, Leroy i Komfortu? Jest jakiś sklep w Szczecinie?
Wpłacać też z niego czy wpłata obojętnie skąd może być np: z normalnego konta ? A właśnie, jak to jest z tymi portfelami internetowymi. One są anonimowe ? Są pobierane jakieś prowizje ? Rozumiem, że te podane to najpopularniejsze ? W ogóle kompletnie nie na bieżąco z tym wszystkim jestem PayPal też działa jako portfel internetowy ? W sumie tam są nasze dane..
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Które buki internetowe działają legalnie w Polsce ? O ile w ogóle jakieś..
Widze, ze rzadowa propaganda nakrecana przez ziemniaki (glownie STS) robi swoje. Doradca ministra Kapicy jest gosc z zarzadu STSu. Liczne artykuly i chwalenie sie kilkoma wyrokami z grzywnami to efekt niepotrzebnego przyznawania sie ludzi. W sadzie wygraliby bez trudu. Graj spokojnie w zagranicznych bukach gdzie masz lepsza oferte i kursy. Nie wyplacaj na konto bankowe, korzystaj z portfeli internetowych (Skrill, Neteller itp) z ktorych mozesz wyplacac kase w bankomacie i ''hulaj dusza, piekla nie ma''
Należy dodać, że ustawa hazardowa jest niezgodna z prawem nadrzędnym łunii. Można grać gdzie się chce wypłacać gdzie się chce, zapłacić 10% od wygranej powyżej 760 zł. klik
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 13/12/2014 10:17
U jubilera? A tak calkiem powaznie to musisz sie rozgladac po salonach, tych wiekszych i tych mniejszych. Wszystko zależy od tego jak duzo mozesz wydać i czy to ma byc diament czy cykoria no i co sie spodoba Twojej pani.
U jubilera? A tak calkiem powaznie to musisz sie rozgladac po salonach, tych wiekszych i tych mniejszych. Wszystko zależy od tego jak duzo mozesz wydać i czy to ma byc diament czy cykoria no i co sie spodoba Twojej pani.
Maks. 1500 zł - 2000 zł, raczej diament.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 13/12/2014 12:34
Na przeciwko Kaskady na wyzwolenia u tych jubilerów popytaj;D Jeden gość oprócz tego co ma robi tez na zamówienie możesz podjechać z katalogiem np z apartu czy innej sieciówki a on ci wyceni ile u niego ;D
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
Poszukuję namiarów na serwisy specjalizujące się w naprawie Opla. Preferowane Prawobrzeże.
Na prawobrzeżu nie znam, jedyne co mogę polecić to Grzesika na Dembowskiego. Ja ze swoim Oplem bujałem się od mechanika do mechanika (łącznie odwiedziłem ok 8 ) i ŻADEN nie wiedział co się stało, u Grzesika gościu wsiadł w samochód przejechał się kawałek i bez żadnych komputerów i innych bajerów powiedział co się stało i jaki będzie koszt naprawy. Z miejsca mówię, że nie jest tam tanio.
Mk Auto-Serwis ul.Piskorskiego 20, najlepiej dojechac od Bp w stronę Castoramy. Ceny nie niskie, ale bez ździerstwa, robota naprawdę na dobrym poziomie.
Poleci ktoś jakąś kancelarię, która zajmuje się odszkodowaniami za zalanie mieszkania itp.? Zalałem sąsiada pół roku temu, a mój ubezpieczyciel przyznał śmieszną kwotę odszkodowania za to. Chcę pomóc sąsiadowi, żeby wyciągnął od tych dziadów porządną kasę. I czy się orientujecie jak to jest z zapłatą za tego typu usługi? Biorą jakiś procent od odszkodowania czy płaci się "od sprawy"?
Edit: Właśnie znalazłem reklamę na głównej stronie "Onlajnu" firmy CITO Ale jakby ktoś wiedział do jakiego progu oprocentowania zapłaty za sprawę można zejść to byłbym wdzięczny za podpowiedź.
Ostatnio edytowany przez: Lemon, 18 grudnia 2014, 15:02 [2 raz(y)]
Wiem, że problem się przewijał w tym temacie, ale nie mogę znaleźć, więc zapytam po raz kolejny zapewne.
Poleci ktoś jakąś kancelarię, która zajmuje się odszkodowaniami za zalanie mieszkania itp.? Zalałem sąsiada pół roku temu, a mój ubezpieczyciel przyznał śmieszną kwotę odszkodowania za to. Chcę pomóc sąsiadowi, żeby wyciągnął od tych dziadów porządną kasę. I czy się orientujecie jak to jest z zapłatą za tego typu usługi? Biorą jakiś procent od odszkodowania czy płaci się "od sprawy"?
Edit: Właśnie znalazłem reklamę na głównej stronie "Onlajnu" firmy CITO Ale jakby ktoś wiedział do jakiego progu oprocentowania zapłaty za sprawę można zejść to byłbym wdzięczny za podpowiedź.
Z przypadków które znałem: nie ma opcji by sąsiad sądził się bezpośrednio z Twoim ubezpieczycielem. Sąsiad musi sądzić się z Tobą, a ty jak przegrasz, możesz pozwać swojego ubezpieczyciela. Jeżeli coś się zmieniło daj znać, z chęcią się dowiem.
Wiem, że problem się przewijał w tym temacie, ale nie mogę znaleźć, więc zapytam po raz kolejny zapewne.
Z przypadków które znałem: nie ma opcji by sąsiad sądził się bezpośrednio z Twoim ubezpieczycielem. Sąsiad musi sądzić się z Tobą, a ty jak przegrasz, możesz pozwać swojego ubezpieczyciela. Jeżeli coś się zmieniło daj znać, z chęcią się dowiem.
Jest taka możliwość. Jeżeli ubezpieczyciel Lemona wypłacił odszkodowanie sąsiadowi, zatem uznał swoje zobowiązanie co do zasady. Odpowiedzialność Lemona i ubezpieczyciela jest odpowiedzialnością in solidum - tzn. że każdy z nich odpowiada z innej podstawy prawnej. Można pozwać tego i tego.
Jest taka możliwość. Jeżeli ubezpieczyciel Lemona wypłacił odszkodowanie sąsiadowi, zatem uznał swoje zobowiązanie co do zasady. Odpowiedzialność Lemona i ubezpieczyciela jest odpowiedzialnością in solidum - tzn. że każdy z nich odpowiada z innej podstawy prawnej. Można pozwać tego i tego.
Byłem w błędzie, masz rację! Chodziło o kwestię praktyczną.. Z ubezpieczalnią trudniej wygrać (ma $ na prawników) stąd też ludzie wolą sądzić sąsiada bądź się z nim dogadać..
... Jest taka możliwość. Jeżeli ubezpieczyciel Lemona wypłacił odszkodowanie sąsiadowi, zatem uznał swoje zobowiązanie co do zasady. Odpowiedzialność Lemona i ubezpieczyciela jest odpowiedzialnością in solidum - tzn. że każdy z nich odpowiada z innej podstawy prawnej. Można pozwać tego i tego.
Już miałem dylemat czy w takim razie nie zrobię sobie pod górkę pomagając sąsiadowi. Ale w takim razie nie, bo niby ubezpieczyciel już coś tam wypłacił. Dzięki!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.