Odp: temat ogórkowy cz.2 - 24/08/2010 12:10
Również polecam Alfa Star. Nigdy nie było problemów z warunkami, rezydentami czy czymkolwiek. I to nie tylko w relacji do Egiptu.
Natomiast co do Triady, to znajomy właśnie pojechał z nimi na 2 tygodnie do Egiptu... zobaczymy kiedy wróci, bo u nich problemy z tym bywają czasem [: Jak ktoś chce zapłacić troszkę taniej to musi się przygotować na dodatkowe atrakcje [:
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
hehe stare egipskie zagrywki z wkladaniem chajsow do paszportu nie wierzylem w to dopoki nie dostalem pokoju na ogrod a znajomy ktory jednak wlzozyl dostal z wyjsciem na basen, zostawianie wszedzie napiwkow nagradzanie za przeniesienie bagazy o 10 metrow ale i tak kazdemu polecam
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 24/08/2010 17:24
A biuro ITAKA? Coś możecie powiedzieć? Bo o Alfa Star słyszałem dużo nie dobrego, Triadę - to szkoda komentować...A jak z Itaką?
I jaki region lepszy/ciekawszy itp: Sharm El Sheikh czy Hurghada ? Bo chyba tylko te dwa miejsca biorę pod uwagę.
Za dotychczasowe opinie WIELKIE dzięki
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 24/08/2010 21:10
Pytanie do miłośników bądź znawców filatelistyki; jestem w posiadaniu dość sporych zbiorów różnych znaczków,serii itd. począwszy od lat 20-tych i różnych okresów po lata 90-te tak polskich i zagranicznych... między innymi i takie "kwiatki" się znajdą;
...teraz pytanie czy mają tylko i wyłącznie wartość kolekcjonerską czy można za jakąś godziwą kwotę je sprzedać... może ktoś z forumowiczów byłby zainteresowany?
znaczkow nie zbieram, ale wiem że Hitler w takiej formie jest w sumie niewiele wart no chyba ze dla jakiegos wielkiego pasjonata.. Co do kompletu IO z Berlina to szkoda ze nie sa to czyste znaczki w zestawie, wtedy cena byla by moze coś kolo stowki w gore a tak.. równiez niewiele chyba..
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
...no właśnie wiem iż tak jest że znaczki bez pieczątki mają o wiele większą wartość aniżeli te przypieczętowane... mimo to dosyć ciekawe okazy dlatego pytam
A biuro ITAKA? Coś możecie powiedzieć? Bo o Alfa Star słyszałem dużo nie dobrego, Triadę - to szkoda komentować...A jak z Itaką?
I jaki region lepszy/ciekawszy itp: Sharm El Sheikh czy Hurghada ? Bo chyba tylko te dwa miejsca biorę pod uwagę.
Za dotychczasowe opinie WIELKIE dzięki
w Hurgadzie nie bylem wiec nie wiem ale sharm el... goraco polecam tylko hotel w centrum kolo "nama bay" bo niektore byly daleko i ludzie jechali busem do miasta
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 24/08/2010 23:10
ja natomiast byłem w Hurghadzie i pomimo tego, że hotel znajdował się kawałek od centrum to taryfą do miasta za grosze można było dojechać - tam wacha tańsza od wody pitnej a taryf więcej niż u nas komarów nad jeziorem :p więc dojazd gdziekolwiek nie stanowi problemu w mieście było kilka naprawdę ciekawych klubów niestety dosyć drogo w lokalach. A i nie wiem jak w Sharm el Sheikh ale w Hurghadzie plaża jest chujowa, ale praktycznie w każdym hotelu jest basen niektóre z aquaparkiem więc jest gdzie popływać.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 25/08/2010 15:35
moze cos doradzicie...moja kolezanka zatrudnila sie w firmie u prywaciaza,pracuje juz 6 miesiecy.normalnie umowa o prace.ten gostek powinien oplacac za nia skladki,zusy...od jakiegos czasu kolezanka upomina sie o kwitki z wyplaty albo o ta legitymacje ubezpieczeniowa zeby mogla wrazie czego isc do lekarza jak bym cos sie stalo...gostek cos zamyla i dzisiaj byla w zusie sie zapytac czy faktycznie odprowadza jej te skladni,baba powiedzial ze jeszcze ani jedna skladka nie zostala opłacona...
moze cos doradzicie...moja kolezanka zatrudnila sie w firmie u prywaciaza,pracuje juz 6 miesiecy.normalnie umowa o prace.ten gostek powinien oplacac za nia skladki,zusy...od jakiegos czasu kolezanka upomina sie o kwitki z wyplaty albo o ta legitymacje ubezpieczeniowa zeby mogla wrazie czego isc do lekarza jak bym cos sie stalo...gostek cos zamyla i dzisiaj byla w zusie sie zapytac czy faktycznie odprowadza jej te skladni,baba powiedzial ze jeszcze ani jedna skladka nie zostala opłacona...
co teraz z takim parchiem?
na poczatek mozna postraszyc pipem czyli panstwowa inspekcja pracy. a jesli chodzi o legitymacje to juz chyba nie wyrabiaja trzeba od pracodawcy brac zaswiadczenie rmua
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.