Odp: temat ogórkowy cz.2 - 19/08/2009 16:38
Pytanie do pociadaczy canal+ na jak dlugo canal+ ma umowe na Polska lige?? zamierzam kupic i nie wiem czy za pol roku cos sie nie zmieni
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 19/08/2009 17:30
O ile sie nie myle to chyba niedawno byl przetarg na to kto bedzie transmitowal lige i c+ znow wygralo na pare najblizszych lat. Moge sie jednak mylic
Zakaz palenia wprowadzonyOd dziś ( 19.08.2009r) w Szczecinie obowiązuje zakaz palenia wyrobów tytoniowych na przystankach komunikacji miejskiej, placach zabaw, boiskach szkolnych, Różance i widowni Teatru Letniego.
Zakaz jest wynikiem wejścia w życie przyjętej przez Radę Miasta Szczecin uchwały z dnia 25 maja 2009 r.
Podjęcie uchwały jest związane z udziałem Gminy Miasto Szczecin w Projekcie „Odświeżamy nasze miasta. TOB3CIT – Tobacco Free Cities” w ramach Światowej Inicjatywy Bloomberga.
W Polsce jest ok. 9 milionów palaczy, przy czym po papierosy sięgają coraz młodsi. Badania wykazują, że 64 % chłopców i 53 % dziewcząt w wieku 13-15 lat podjęło próbę palenia papierosów, a 30% chłopców i 21 % dziewcząt próbowało palić przed ukończeniem 10 roku życia. Szacuje się, że z powodu palenia tytoniu w XXI wieku umrze miliard ludzi na świecie.
W Europie całkowity zakaz palenia w miejscach publicznych, w tym barach i restauracjach obowiązuje w 12 krajach m.in. w Irlandii, Norwegii, Włoszech, Szkocji, Szwecji.
Podjęte działania mają za zadanie m.in. ograniczenie zjawiska biernego palenia tytoniu. Szacuje się, że 19% dorosłych Polaków narażonych jest na bierne palenie w miejscu pracy, a jeszcze większa liczba dzieci (ok. 4 mln) codziennie wdycha dym tytoniowy w swoich domach lub miejscach publicznych. Mają pomóc w podjęciu decyzji o rzuceniu palenia (70% palaczy deklaruje chęć zerwania z nałogiem), w podnoszeniu świadomości na temat szkodliwości palenia i chorób odtytoniowych, kształtowania właściwych postaw i kreowanie mody na nie palenie wśród dzieci i młodzieży.
Słowa prof. Zbigniewa Religi w jednym z ostatnich wywiadów udzielonych Gazecie Wyborczej: „Gdybym miał taką wiedzę na temat palenia, jaką mam teraz, prawdopodobnie nigdy bym nie zaczął palić. Zwracam się też z apelem do palaczy: starajcie się rzucić palenie! A tych, którzy dopiero zaczynają sięgać po papierosy, chciałbym ostrzec: moja choroba była najlepszym dowodem na to, że palenie rzeczywiście jest niebezpieczne i może zabić”.
Sciągnełem sobie Godfather - wszystko ładnie działa, ale.. jak się wysiada z samochodu ? Gra/ł ktoś - w necie mało co napisane
Zabezpieczenie antypirackie Serio. Jeden z bardziej upierdliwych pomysłów.
A jest jakis patch/crack zeby to odblokowac ?
http://rapidshare.com/files/77152692/godfather.rar -----> sprobuj tym crackiem. Takie cos znalazlem ale nie wiem czy dziala. Sam kiedys mialem podobny problem i rozwiazalem nowym crackiem.
Sciągnełem sobie Godfather - wszystko ładnie działa, ale.. jak się wysiada z samochodu ? Gra/ł ktoś - w necie mało co napisane
Zabezpieczenie antypirackie Serio. Jeden z bardziej upierdliwych pomysłów.
A jest jakis patch/crack zeby to odblokowac ?
http://rapidshare.com/files/77152692/godfather.rar -----> sprobuj tym crackiem. Takie cos znalazlem ale nie wiem czy dziala. Sam kiedys mialem podobny problem i rozwiazalem nowym crackiem.
Dzieki wielkie - wszystko dziala !
P.S Jest już CM 10 pełna wersja ? Czy na razie demo - zarzuci ktoś linkiem ? Najlepiej torrent
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 20/08/2009 19:34
Polscy kibice nie dostaną szansy obejrzenia na żywo spotkania naszej reprezentacji ze Słowenią w eliminacjach mistrzostw świata 2010. Jak donosi dziennik "Futbol News" Polski Związek Piłki Nożnej w obawie przed rozróbami zrezygnował z biletów na mecz w Mariborze.
Biletów na spotkanie ze Słoweńcami legalną drogą zdobyć się nie da. Nie rozprowadza ich ani PZPN, ani strona KupBilet.pl. W Słoweńskiej Federacji Piłkarskiej na bilety też nie ma szans. Wszystko wskazuje więc na to, że 9 września na stadionie w Mariborze zabraknie polskich kibiców.
- Na mecz w Mariborze otrzymaliśmy tylko czterysta wejściówek - wyjaśnia rzecznik PZPN, Jakub Kwiatkowski. - Dlaczego tak mało? Ponieważ stadion, na którym rozgrywane będą zawody, ma niewielką pojemność - dodaje.
Pojemność stadionu w stolicy Słowenii wcale nie jest taka mała - 12,5 tysiąca miejsce. A inne federacje jakoś nie miały takich problemów, jak polska. Czesi i Słowacy mogli liczyć na doping 500 sympatyków.
- Nawet Chorwaci, którzy są naszymi odwiecznymi rywalami otrzymali tysiąc wejściówek - oznajmia Jure Bohorac ze słoweńskiego dziennika "Ekipa". Jego zdaniem stadion w Mariborze jest dość nowoczesny i PZPN spokojnie mógłby otrzymać nawet 1200 biletów.
- Strona polska poinformowała nas, że nie zamierza dystrybuować biletów na ten mecz, z obawy o wybryki chuliganów, które miały miejsce podczas poprzednich spotkań wyjazdowych - w Bratysławie i Belfaście. Przesłaliśmy do Warszawy jedynie 100 biletów dla VIP-ów i sponsorów - zdradza "Futbol News" Matjaz Krajnik ze Słoweńskiej Federacji Piłkarskiej.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.