* Dotyczy przejazdów pociągami:
- InterCity (IC)
- Expresowych (Ex)
- Tanie Linie Kolejowe (TLK)
* Bilet imienny
* Bilet ważny
od godz. 19.00 dnia roboczego, poprzedzającego dzień wolny do godz. 24.00 ostatniego dnia wolnego (przejazd musi zakończyć się do 24.00 w niedzielę)
* Konieczność wykupienia miejscówki (za 50% jej wartości)
* Obowiązuje w klasie 1 i w 2 klasie
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 28/08/2009 13:30
Co tam wczoraj oni prezentowali za oprawe? Jakas rama i napisy sie zmienialy pod nia, w kazdym napisie nie moge 1 slowa przeczytac.... moze ktos z was widzi?
heheh swoja droga myslalem wczoraj ze to przedstawia kolumny z glosnikami i dadza jakis niby regulator glosnosci w srodek i beda spiewac coraz glosniej podkrecajac regulator mocniej
hehe tak mi sie skojrzyalo jak to cos zoabczylem
Napisy po kolei tak, jak zdjęcia:
1) let's play the game
2) and the result is
3) jackpot Lech
ta cała rama to nie wiem czy nie stadion, a te kulki i losowanie to może nawiązanie do sponsora
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 28/08/2009 14:25
jaki polecacie olej silnikowy mineralny 15W40? ELF STRAT czy CASTROL MOTOR OIL? z góry dzieki za rade
Albo w podobnej cenie olej 15W40
Ostatnio edytowany przez: Zen, 28 sierpnia 2009, 14:30 [1 raz(y)]
Co tam wczoraj oni prezentowali za oprawe? Jakas rama i napisy sie zmienialy pod nia, w kazdym napisie nie moge 1 slowa przeczytac.... moze ktos z was widzi?
heheh swoja droga myslalem wczoraj ze to przedstawia kolumny z glosnikami i dadza jakis niby regulator glosnosci w srodek i beda spiewac coraz glosniej podkrecajac regulator mocniej
hehe tak mi sie skojrzyalo jak to cos zoabczylem
Napisy po kolei tak, jak zdjęcia:
1) let's play the game
2) and the result is
3) jackpot Lech
ta cała rama to nie wiem czy nie stadion, a te kulki i losowanie to może nawiązanie do sponsora
Ta "rama" to chyba maszyna losująca (po bokach te takie tuby na kule jak w totolotku)
Masz rację. Dopiero jak przeczytałem Twoją wypowiedź to to zobaczyłem. A swoją drogą ze zdjęć wynika, jakby coś podrzucali w czasie oprawy, co wskazywałoby na kule w bębnie maszyny losującej.
A jak mozna to dokladnie przetlumaczyc z sensem na PL?
ciężko to tak przetłumaczyć, żeby nie było sztuczności
to takie jakby komendy z automatu do gry:
1) let's play the game - zagrajmy w grę
2) and the result is - wynikiem (losowania) jest...
3) jackpot Lech - premia, rozbity bank i obok wynik losowania, który jak w większości maszyn losujących powinien być u góry
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 28/08/2009 16:33
takie pytanie - wie ktos ile kosztowalyby bilety na pociag do berlina?ze szczecina rzecz jasna. i czy u nas na dworcu mozna takie kupic?
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 28/08/2009 17:48
Castrola nie polecam - najczesciej podrabiany olej. Valvoline bardzo dobre oleje ma, Elf tez moze byc. Ale nie ma co sie skupiac na markach, najwazniejsze zeby regularnie wymieniac olej razem z filtrem.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 28/08/2009 20:54
Znicz - Flota 0:1, trwa 23 minuta meczu i właśnie przed chwilą Nwaogu zdobył głową bramkę dla Floty
transmisja LIVE na TVP sport (w internecie)
edit: koniec meczu 1:2
Ostatnio edytowany przez: Sampaio, 28 sierpnia 2009, 22:24 [1 raz(y)]
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
takie pytanie - wie ktos ile kosztowalyby bilety na pociag do berlina?ze szczecina rzecz jasna. i czy u nas na dworcu mozna takie kupic?
Najtańsza opcja jest taka, że kupujesz Brandenburgia Ticket czy jakoś tak. Polega to na tym, że jest ważny przez całą dobę na nieograniczona ilość przejazdów pociągami na tym terenie i komunikacją miejską. Cena niezależna od ilosci osób od 1 do 5, wiec warto sie złożyć choćby z przypadkowymi ludźmi. Kosztuje 138zł bodajże.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 28/08/2009 23:45
w zeszłym roku kupowałem bilet weekendowy - wochenende ticket. Koszt równowartość 25 euro do 5 osób. Ważny od 18 w piątek do 24 w niedzielę.
Trzeba uważać bo pociąg powrotny z Berlina Liechtenbergu wyjeżdzżał ok 19, przesiadka w Uckermunde. Jednak była opcja że nie zdąży (ok. 5 min na przesiadkę) i trzeba by nocować na wsi - następny ok. 5 rano no i nowy bilet kupić.
Bilet był ważny na wszystkie środki komunikacji, pociąg busy, u-bahn i s-bahn. Tylko za taryfy trzeba było płacić
A teraz jest tak Wochenende ticket
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 29/08/2009 11:44
Kto poleci jakąś dobrą myjnię samochodową ? Taką, że się zostawia auto na jakiś czas i posprzątają I jak cenowo ?
Ja kojarzę tylko tą w Carrefourze ale i tak nie wiem jak ceny.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.