Odp: temat ogórkowy cz.2 - 01/03/2008 23:55
Nie wiem czy kiedys to bylo poruszane na forum. Posiadam szalik "Szczecin" i na gorze jest napis "Porzuczcie wszelka nadzieje wy ktorzy tu wstepujecie". Czy "Porzuczcie" nie ma czasami bledu ortograficznego? Jesli zle mowie to niech ktos mnie poprawi
Przy okazji takie pytanko nadzwyczaj banalne ale nie mam pojęcia czy trzeba wozić ze sobą kartę pojazdu jeśli jest bo wydaję mi się że nie ale nie jestem pewien...
Ostatnio edytowany przez: 1973, 2 marca 2008, 18:32 [1 raz(y)]
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 02/03/2008 18:38
mam pytanie jak wyglada sprawa z podatkiem VAT przy zakupie samochodu z komisu,moge sie tak dogadac ze nie biore faktury VAT i place za samochod kwote pomniejszona o ten podatek?
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders Kliknij PolskieSerce
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 02/03/2008 18:44
Wie ktoś gdzie można kupić bilety lotnicze z Goleniowa? Byłem na lotnisku, to tylko w jakimś biurze podróży gdzie przycinali niemiłosiernie, 500pln za bilet który na necie jest za 200pln. Tylko że na necie jakieś karty itd. a ja tych kart nie ogarniam. Najlepiej miejsce gdzie wpadasz, płacisz gotówką (ew.przelew), i odbierasz bilety za jakiś czas. No i bez przycinki w granicach 300pln na bilecie.
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali to każdy z nas gotowym musi być, bo lepiej byśmy stojąc umierali niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Zadzwoń do siedziby LOTu w Warszawie : tel. +48229572 (informacja). Ja w ten sposób się dowiadywałem o ceny biletów. Bardzo miła Pani mówiła, że mogę zarezerwować bilety, a później odebrać w biurze LOTu na Rodła lub na lotnisku w Goleniowie. Jak jest w praktyce...? Nie wiem bo mój wyjazd nie doszedł do skutku
Wie ktoś gdzie można kupić bilety lotnicze z Goleniowa? Byłem na lotnisku, to tylko w jakimś biurze podróży gdzie przycinali niemiłosiernie, 500pln za bilet który na necie jest za 200pln. Tylko że na necie jakieś karty itd. a ja tych kart nie ogarniam. Najlepiej miejsce gdzie wpadasz, płacisz gotówką (ew.przelew), i odbierasz bilety za jakiś czas. No i bez przycinki w granicach 300pln na bilecie.
Zadzwoń do siedziby LOTu w Warszawie : tel. +48229572 (informacja). Ja w ten sposób się dowiadywałem o ceny biletów. Bardzo miła Pani mówiła, że mogę zarezerwować bilety, a później odebrać w biurze LOTu na Rodła lub na lotnisku w Goleniowie. Jak jest w praktyce...? Nie wiem bo mój wyjazd nie doszedł do skutku
Raczej chodzi o tanie linie
zależy gdzie chcesz lecieć
jak byłem w Anglii i potrzebowałem wrócić do Polski to LOT wyskoczył 2000 od biletu .
Tak to zamawiam na ryanair.com/pl masz wszystko opisane ceny co i jak, potwierdzenie rezerwacji kiedyś [nie wiem jak teraz] przychodziło na maile , odbierałeś bilet na lotnisku , z którego wylatywałeś itd. ogólnie to polecam, ale samoloty mają do dupy
@EDIT: potrzebny mi nr i treść po smsy za 1gr do Orange. Posiadam starego mixa. Zna ktoś ?
Drugie pytanko: Nie ma ktoś w domu niepotrzebnego zasilacza 400/450W i mógłby pożyczyć/odsprzedać, chociaż bardziej bym był skłonny ku pożyczeniu [do ugadania] ?
Ostatnio edytowany przez: nara, 2 marca 2008, 21:41 [1 raz(y)]
Również do tej sprawy prosiłbym o kontakt do jakiegoś waszego "znajomego", który ma bardzo duży wybór nowych gier i mógłby w bardzo "rozsądnej cenie" odsprzedać coś i np. umówić się po odbiór na mieście. Tylko najlepiej ktoś godny zaufania od, którego od czasu do czasu coś weźmiecie ...
Odpowiedzi mogą być na gadu, ze względu na ich "specyficzność", i lepiej na forum o tym nie pisać . Dziękówa za jakąś pomoc.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 03/03/2008 15:40
Coś mnie wzięło, żeby poszukać swoich starych postów.. Kurcze aż głupio człowiekowi się robi, jak czyta takie głupoty pisane przez samego siebie..
Choć na świecie wiele klubów jest I może lepsze są i sława większa jest My w Szczecinie mamy taki klub Któremu serca oddaliśmy już...
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 03/03/2008 20:27
mam pytanie jak wyglada sprawa z podatkiem VAT przy zakupie samochodu z komisu,moge sie tak dogadac ze nie biore faktury VAT i place za samochod kwote pomniejszona o ten podatek?
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders Kliknij PolskieSerce
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.