Odp: temat ogórkowy cz.2 - 08/01/2012 23:17
Kupilem dzis na stacji benzynowej kilka zarowek do samochodu, nie otwieralem opakowan, mam paragon. Okazalo sie, ze nei beda mi jednak juz potrzebne. Moge dokonac ich zwrotu i dostane spowrotem kase? Pytam bo many mi powiedizal, ze on nie moze przyjmowac zwrotow na zarowki. Nie wie czy wogole mozna i jak juz to jest potrzebna kierowniczka(ktorej nie bylo juz w dniu dzisiejszym)....
kiedyś w zamułce i z rozpędu kupiłem za dużo żarówek i te których nie użyłem normalnie typ przyjął, nie była potrzebna żadna kierowniczka i nie robił cyrków.
Ogólnie to jest tak, że to czy przyjmą zależy od woli sprzedawcy. Jednak jeśli mówimy o żarówkach, to jest wiele sklepów z cześciami (do ciężarówek w moim przypadku), które zwrotów żarówek nie przyjmują, bo mają takie odgórne postanowienie.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 09/01/2012 14:33
nie jest przypadkiem jakos w prawie zapisane, ze mam 7 dni na oddanie zakupionego towaru (w stanie nienaruszonym) niezaleznie od powodu?
10 dni jeśli zakupu dokonujesz zdalnie (np. przez Internet). Jeśli kupowałeś normalnie w sklepie, zależy to jedynie od dobrej woli sprzedawcy i tego jaką ma "świadomość marketingową".
**
Za wykop.pl
"Na tyle bulwersująca i kłamliwa wypowiedź dziennikarza, że zasługuje nie na komentarz, a na powiązane, żeby nikt nie przeoczył. Dla gazeta.pl:
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 09/01/2012 16:39
Byl film z kamery ktora stala i nagrywala .Zaraz po wystarzale gdy wbiegli dziennikarzyny to odrazu zlapaly za kamery a nie za telefony.Teraz ten film juz jest usuniety z youtube
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 09/01/2012 16:42
Potrzebuje namiary na konkretnego lekarza medycyny pracy , zaznaczam konkretnego chodzi o badania na wysokości powyżej 3 m . gg w profilu .
Podnieś kamień, poczuj strzał adrenaliny,
Nalej farby do gaśnicy i rozpierdolą nią witryny...
Nie staje w niczyjej obronie, szczególnie dziennikarzy, ale strasznie nie lubię takich uogólnień i uproszczeń. Faktycznie na filmie widać, że pierwszą reakcją dwóch operatorów było chwycenie za kamery - nie trzeba tego zbyt długo tego komentować - zwyczajne hieny i sępy, zachowali się jak smiecie. Natomiast cytowane wypowiedzi należały min. do dziennikarki, która faktycznie próbowała zadzwoonić na 112. W każdym zawodzie znajdą się hieny, dla krótych nie liczy się nic, poza dobrym materiałem, ale są też rzetelni ludzie, więc strońmy od takich uogólnień, bo są one nieprawdziwe i krzywdzące.
Wszyscy dziennikarze to, wszyscy lekarze to, wszyscy kibice... ja osobiście mam dość takich sterotypów i osądów.
PS. Film nadal dostępny na stronach wybiórczej.
Ostatnio edytowany przez: Plum, 9 stycznia 2012, 17:41 [1 raz(y)]
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 10/01/2012 22:46
Mam problem z Blackberry Torch 9860.
Mianowicie wlacza sie na 3-5 minuty i automatycznie sie sam wylacza.
Wina baterii , czy softu ?
Bylem u angola to powiedzial, ze mozliwe ze bateria sie wylala i zalala procesor telefonu - wtedy jest on do wyrzucenia..
Zamowilem przez neta nowa baterie, dzis odpalam i problem jest ten sam..
Brac sie za nowy soft czy telefon do smieci ?
Mialem dokladnie ten sam problem 3 lata temu z Motorola Razr v3 tyle ze ta mi wypadla z kieszeni i lezala w sniegu ladnych pare godzin. Bateria spuchla, telefon wylancza sie sam itp. Zmiana bateri nic nie dala. Poszedlem do punktu naprawczego i wycenili naprawe na ok. 50% wartosci telefonu...takze telefon poszedl do smieci. Najlepiej dowiedz sie w punkcie naprawczym u fachowca a swoja droga sprobuj z softem...ale raczej watpie ze to wina oprogramowania.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 11/01/2012 13:57
Chłopaki mam pytanko orientuje się ktoś czy jest gdzieś w necie ten filmik co robił Wosik pt. "Duma z Pomorza" bo chciałbym go zobaczyć ale nie mogę go znaleźć.
"Kupiec nie musi być koniecznie obywatelem jakiegoś określonego kraju. Jest mu w znacznej mierze obojętne, gdzie prowadzi swój handel. Gdy zaś trochę się zrazi, może go to skłonić do przeniesienia swego kapitału z jednego kraju do drugiego, wraz z całą wytwórczością, jaką kapitał ten utrzymuje."
W internecie całości nie ma, można znaleźć chyba krótki filmik z kulisami powstawania. Plany wydania go na płytach były, ale straciły już na aktualności i nie wiem czy będą nowe.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 13/01/2012 10:20
Panowie glosowac na Szczecin w swiecsie.pl . Bo jakas wioska traci do nas 1 procent na 3 dni przed koncem glosowania. Malcolm podbij temat
Swoja droga ktos chyba walkuje bo procentowo ta wioska idzie jak burza minuta po minucie.....Wczoraj mieli jeszcze 10 procent straty
Ostatnio edytowany przez: spagetti, 13 stycznia 2012, 12:08 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.