Odp: temat ogórkowy cz.2 - 09/10/2008 21:17
Dane te oznaczają nowy gwałtowny wzrost już i tak najwyższej na świecie inflacji w tym zrujnowanym kraju. W czerwcu w Zimbabwe wartość inflacji skoczyła do 11,27 mln procent z 2,2 mln w maju.
Jak podkreśla rządowy dziennik "Herald", najnowsze dane w praktyce oznaczają, że ceny w lipcu w Zimbabwe były 231 milionów razy wyższe niż w tym samym miesiącu poprzedniego roku.
W Zimbabwe 80 procent mieszkańców pozostaje bez pracy i żyje poniżej uznanego progu ubóstwa, a ceny podstawowych artykułów wzrastają z dnia na dzień o ok. 40 procent. (PAP) "...zamiast portfelów mieszkańcy noszą pieniądze w torbach podróżnych."
Ostatnio edytowany przez: malcoolm, 9 października 2008, 21:26 [3 raz(y)]
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 09/10/2008 23:10
Pilne widzial ktos moze kubki z wzorem z garfieldem? takowy sie zbil i trzeba teraz pilnie kupic, by wlascicielka nie zobaczyla zniszczonego ukochanego kubka. a wiec, ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie niech da znac
Ostatni z tego typu przypadków to przejęcie Manchesteru City przez inwestorów ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich zrzeszonych w "Abu Dhabi United Group for Development and Investment". I może być to dopiero początek ofensywy bogatych szejków na angielskie kluby. Tego typu transakcje nie podobają się prezydentowi UEFA Michelowi Platiniemu.
- Nie uważam tego za dobrą rzecz. Katarczycy powinni inwestować w Katarze - powiedział Francuz. Jego zdaniem, wykupywanie przez arabskich szejków może prowadzić do utraty tożsamości angielskich klubów.
- Nie chcielibyście, żeby na przykład w Liverpoolu prezesem był arabski szejk, trenerem był Brazylijczyk, a po boisku biegało jedenastu afrykańskich graczy - dodał Platini.
Zaraz, zaraz... Jak się nazywał ten klub gdzie właścicielem był nielot, prezesem koleś po 6 klasach szkoły podstawowej a po boisku biegało 11 brazylijczyków?
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 10/10/2008 18:33
może ktoś mnie uświadomić czy jeżeli w moim telefonie używam polskich znaków (wtedy 1 sms to 80 znaków) a jak nie używam polskich znaków ( 1 sms 160 znaków) jest to wada telefonu i mogę go oddać do reklamacji
jak miałem nokię 7650 to gdy pisałem smsa do 160 znaków bez polskich znaków, wysyłało jako jeden sms, gdy ten sam sms był wysyłany z polskimi znakami, liczyło jako 2 bądź 3 smsy. A czy to jest wada telefonu to nie wiem
może ktoś mnie uświadomić czy jeżeli w moim telefonie używam polskich znaków (wtedy 1 sms to 80 znaków) a jak nie używam polskich znaków ( 1 sms 160 znaków) jest to wada telefonu i mogę go oddać do reklamacji
jak miałem nokię 7650 to gdy pisałem smsa do 160 znaków bez polskich znaków, wysyłało jako jeden sms, gdy ten sam sms był wysyłany z polskimi znakami, liczyło jako 2 bądź 3 smsy. A czy to jest wada telefonu to nie wiem
to jest problem kodowania smsów zależy jaki masz telefon bo nieraz idzie to naprawić podbij na gg to pomyślimy
dzięki za chęci ale już nie korzystam z tej nokii;]
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 11/10/2008 13:59
dobre malcoolm a ja mam takie pytanko, gdzie sa jakies zaklady sportowe na prawobrzezu? najlepiej gdzies Bukowe, Słonko, Majowe z gory dzieki za odp
dobre malcoolm a ja mam takie pytanko, gdzie sa jakies zaklady sportowe na prawobrzezu? najlepiej gdzies Bukowe, Słonko, Majowe z gory dzieki za odp
na słonecznym w centrum handlowym Hellios masz STS, totomix, professional(fortuna), milenium i jeszcze dwa jakieś ktróych nazw nie pamietam na majowym nie ma nic, na bukowym też chyba nie pzdr
edit. Maślak zwracam honor
Ostatnio edytowany przez: Szymen, 12 października 2008, 09:15 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.