ja ostatnio kimałem tutaj. standard dobry, polozenie w miare też. pokoje zdecydowanie lepiej niż tu na zdjęciach. Ogolnie miejscowosc srednio mi sie podoba. A jak masz więcej kasy to polecam nocleg tutaj- http://www.velaves.pl/
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej Ludwig von Mises
a teraz z innej beczki, koleszka ostatnio był w media i mówił że widział jakieś magiczne urządzenie to rozdzielania sygnału cyfrowego... a szerzej mam cyfrówkę w multimedii i chciałbym w innym pokoju też mieć ten "lepszy sygnał" a wiadomo że jak zgłoszę to w multi to karzą mi płacić dodatkowy abonament... wie ktoś jak takie urządzenie się nazywa i czy naprawdę istnieje?
i to jest dobre pytanie panie kolego, a czy sygnał cyfrowy można podłączyć też do zwykłego analogowego telewizora?
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 17/06/2010 22:40
Mam umowę na dostawę gazu do mieszkania w Śródmieściu z PGNiG SA. Od czerwca podwyższyli i tak w moim odczuciu wysokie stawki. Wie ktoś, czy istnieje jakiś inny dostawca gazu na ten rejon Szczecina i ewentualnie poda jakieś namiary do tej firmy?
a ja mam pytanko o nocleg w Sopocie, najlepiej jakiś domek kempingowy albo tani apartament (mieszkanko 2 pokojowe)
A musi byc w samym Sopocie? Tanio mozna przespac sie np, w Gdynii na Orlowie lub Redlowie, skad do Sopotu masz rzut beretem - kilka minut kolejka SKM. Popatrz na noclegi na popularnych portalach turystycznych, np. e-noclegi. Tam maja niezle zorganizowany system, ja kiedys chcialem pozwiedzac sobie Gdansk, zadzwonilem do jednej babki, nie miala miejsc, ale obiecala podzwonic po kolezankach po fachu i za pare minut miejsca byly, zamkniety parking, 500m od stacji SKM i wszystko po dobrej cenie, nie mam niestety juz do niej numeru, bo to dawno bylo, ale jak dobrze poguglujesz to znajdziesz czego szukasz... ;-) powodzenia!
a teraz z innej beczki, koleszka ostatnio był w media i mówił że widział jakieś magiczne urządzenie to rozdzielania sygnału cyfrowego... a szerzej mam cyfrówkę w multimedii i chciałbym w innym pokoju też mieć ten "lepszy sygnał" a wiadomo że jak zgłoszę to w multi to karzą mi płacić dodatkowy abonament... wie ktoś jak takie urządzenie się nazywa i czy naprawdę istnieje?
splitter
heh tyle to i ja wiem, ale co dalej? bo choćby wpisując takie hasło na allegro wyskakuje kilka stron i co wybrać? u mnie nie ma tak jak w cyfrze że mam jakąś kartę po prostu idzie sygnał do jakiegos dekodera czy czegoś takiego i z tego urządzenia do LCD.
i to jest dobre pytanie panie kolego, a czy sygnał cyfrowy można podłączyć też do zwykłego analogowego telewizora?
a tego to ja nie wiem chociaż czy to coś w ogóle da? nie jestem fachowcem ale chyba właśnie o to chodzi ze na LCD FULL HD ma się lepszy obraz przy cyfrowym sygnale, czy na alogówce coś to zmieni? Nie mam pojęcia...
"Przed wojną żydzi a dzisiaj cyganie, wkrótce z tego kraju nic nam nie zostanie..."
LCD FULL HD ma lepsza jakosc obrazu, to oczywiste, dodatkowo istnieja programy ktore nadaja tylko w technologii HD, ale nie FULL HD (bo takie to tylko w Japonii) ale w HD Ready, ich na analogowym odbiorniku sie nie odbierze, wiadomo. Najlepszy obraz przez Kabel HDMI :-), warto kupic lepszy. PS. Odnosnie podlaczenia sygnalu cyfrowego do telewziora analogowego, myslalem ze nie mozna, ale jedna osoba podlaczyla i chwali sobie, choc pewnie jakosc obrazu bez szalu (w porownaniu do LCD).
LCD FULL HD ma lepsza jakosc obrazu, to oczywiste, dodatkowo istnieja programy ktore nadaja tylko w technologii HD, ale nie FULL HD (bo takie to tylko w Japonii) ale w HD Ready, ich na analogowym odbiorniku sie nie odbierze, wiadomo. Najlepszy obraz przez Kabel HDMI :-), warto kupic lepszy. PS. Odnosnie podlaczenia sygnalu cyfrowego do telewziora analogowego, myslalem ze nie mozna, ale jedna osoba podlaczyla i chwali sobie, choc pewnie jakosc obrazu bez szalu (w porownaniu do LCD).
Ja podlaczylem Cyfre Plus do kineskopowego telewizora LG 29 cali i obraz jest zajebisty, w dobrym kolorze i bez znieksztalcen, czego nie mozna powiedziec o wielu modelach LCD.
Ja podlaczylem Cyfre Plus do kineskopowego telewizora LG 29 cali i obraz jest zajebisty, w dobrym kolorze i bez znieksztalcen, czego nie mozna powiedziec o wielu modelach LCD.
nie no ja bardziej myślałem, że od cyfrowego ma jakieś inne magiczne wejście czy coś w ten deseń, ale słyszałem też o konwerterach z cyfrowego na analogowy, żeby można była właśnie oglądać na starych telewizorach. To jak jest w końcu?
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 18/06/2010 20:13
ManeS : Byłem w kwaterze prywatnej na ul. dworcowej zaraz poszukam dokładnego adresu . W sierpniu 35 zł zapłacilem za dobę łazięka balko TV ( 4 programy ) nie wiem jak z internetem ... do PKP z buta 150 metrów , ogólem troche dalej od centrum ale 10-15 minut i jesteś . Polecam te miasto klimatyczne jest . Nie daleko do Wilczego Szańca , klasztoru w Lipce , Zamku krzyżaków w Kętrzynie , piękne jeziora fajne rejsy statkiem chodź drogo ... Poszukam nr na nocleg i podam . jak coś to podeśle ci zjęcia pokoju
Widzial ktos moze w jakims sklepie spozywczym Nescafe Frappe ? Wszedzie szukam i nigdzie nie ma...tak wyglada- http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Napoje-kawowe/Frappe-15531-big.jpg
zmartwie Cię, ale w Warszawie już w zeszłe wakacje tego nie moglem znaleźć... natomiast znalazłem "zamiennik" z innej firmy i też dobre nie pamiętam tylko jakiej to firmy...
Widzial ktos moze w jakims sklepie spozywczym Nescafe Frappe ? Wszedzie szukam i nigdzie nie ma...tak wyglada- http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Napoje-kawowe/Frappe-15531-big.jpg
zmartwie Cię, ale w Warszawie już w zeszłe wakacje tego nie moglem znaleźć... natomiast znalazłem "zamiennik" z innej firmy i też dobre nie pamiętam tylko jakiej to firmy...
No wlasnie, co sie z tym stalo, zdjeli z linii produkcyjnej ? Jak przypomnisz sobie zamiennik to bede wdzieczny za napisanie ;-)
No wlasnie, co sie z tym stalo, zdjeli z linii produkcyjnej ? Jak przypomnisz sobie zamiennik to bede wdzieczny za napisanie ;-)
Zapewne przestali produkować, skoro nie ma w sklepach. szukaj tego
Dlaczego przy jeździe rowerem przeskakują mi zębatki ? Wkurwic sie idzie .. cale nogi mam zarysowane .. lancuch trzeba wymienic,zębtaki ? moze ktos wie o co chodzi
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.