Odp: temat ogórkowy cz.2 - 28/06/2009 20:01
Moze ktos sie orientuje . Jest sens odwiedzic gielde samochodowa w Szczecinie ? Mozna cos ciekawego kupic czy szkoda czasu i lepiej szukac samochod w innym miejscu ?
Przejść się można....W czwartek najwięcej samochodów (wiadome większość na obcych blachach), w niedzielę są już same resztki (z tych czwartkowych) oraz Ci (tutejsi sprzedawcy na polskich blachach), którzy w czwartek nie mają czasu na giełdę. Osobiście na giełdzie nigdy samochodu nie kupiłem (choć z ciekawości na niej byłem), zawsze zakup był z ogłoszeń (internet, gazeta Kontakt-zapomniana ale można wyciąć ciekawe sztuki).
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 28/06/2009 20:30
we wtorek juz wyniki matur i mam pytanie czy we wtorek po jakies tam godzinie bedzie mozna zobaczyc wyniki matur przez internet ? była taka mozliwosc rok temu ? bo praca przyszłą wiec dopiero w czwartek bedzie mozna pojsc do szkoly a wiadomo stres zajebisty jest :/
''...to my przeżyjemy życie tak jak się powinno.. na całego! ''
Aktualnie trwa finał USA - Brazylia, ale ja nie o tym. Przez te zjebane trąbki na trybunach idzie ochujeć, całe 90 minut trąbienie. Mam nadzieję, że w MŚ które tam się odbędą za rok kibice przyjezdni w jakimś stopniu przyczynią się do ich wyeliminowania.
edit. tak tak za rok, od tego wycia mi się pojebało
Ostatnio edytowany przez: eF^, 28 czerwca 2009, 22:15 [3 raz(y)]
Ogląda ktoś obecnie rozgrywany Puchar Konfederacji rozgrywany w RPA?
Aktualnie trwa finał USA - Brazylia, ale ja nie o tym. Przez te zjebane trąbki na trybunach idzie ochujeć, całe 90 minut trąbienie. Mam nadzieję, że w MŚ które tam się odbędą za 2 lata kibice przyjezdni w jakimś stopniu przyczynią się do ich wyeliminowania.
Za rok chyba chciałeś powiedzieć. Przyznam, bardzo wkurwiające. Właśnie Brazylia 2-2.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 28/06/2009 23:46
Czy ktos sie orientuje jak prawnie wyglada sytuacja z piciem na deptaku Boguslawa poza ogrodkami przy lokalach? Zawsze bylo tam ciche przyzwolenie na picie, potem cos slyszalem, ze wg prawa nie jest to miejsce publiczne, wiec policja nie moze karac za spozywanie. Jak to wyglada w rzeczywistosci?
Czy ktos sie orientuje jak prawnie wyglada sytuacja z piciem na deptaku Boguslawa poza ogrodkami przy lokalach? Zawsze bylo tam ciche przyzwolenie na picie, potem cos slyszalem, ze wg prawa nie jest to miejsce publiczne, wiec policja nie moze karac za spozywanie. Jak to wyglada w rzeczywistosci?
Prawnie nie wiem : )
Ale wiem, że jak byłem ostatni raz, to patrol przeszedł raz koło mnie i znajomych i nic, a za 2 razem panowie policjanci z mordą na nas wyskoczyli, coś pogrozili i kazali nam zwijać manatki
Ogląda ktoś obecnie rozgrywany Puchar Konfederacji rozgrywany w RPA?
Aktualnie trwa finał USA - Brazylia, ale ja nie o tym. Przez te zjebane trąbki na trybunach idzie ochujeć, całe 90 minut trąbienie. Mam nadzieję, że w MŚ które tam się odbędą za 2 lata kibice przyjezdni w jakimś stopniu przyczynią się do ich wyeliminowania.
Za rok chyba chciałeś powiedzieć. Przyznam, bardzo wkurwiające. Właśnie Brazylia 2-2.
Boje się, że do RPA z reszty świata wybiorą sie głównie takie "Malysze"...
Prawnie nie wiem : )
Ale wiem, że jak byłem ostatni raz, to patrol przeszedł raz koło mnie i znajomych i nic, a za 2 razem panowie policjanci z mordą na nas wyskoczyli, coś pogrozili i kazali nam zwijać manatki
Ja pewnego razu usłyszałem od pana mądrego, że miejsce publiczne to takie do którego każdy ma dostęp (nawet za picie w środku lasu mandat się należy). W takim wypadku deptak Bogusława jak najbardziej jest takim miejscem, a to że jest "ciche przyzwolenie" to już inna sprawa.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 29/06/2009 00:50
Oczywiście, że w środku lasu można pić Kiedyś znajomych spisali w lesie, ale wyglądało to tak: -O panowie piją piwo z butelki! -Tak zgadza się, ale tu można -Można można, a macie kapsle? -Nie -No to mandat za zaśmiecanie!
najbliższa okolica punktu sprzedaży napojów alkoholowych - obszar mierzony od granicy obiektu, zamknięty trwałą przeszkodą o charakterze faktycznym, taką jak krawędź jezdni, zabudowa, która ze względu na swój charakter uniemożliwia dostęp oraz kontakt wzrokowy i głosowy, mur bez przejść oraz ciek wodny bez bliskich przepraw
Na wypadek jakby ktoś was próbował spisywać pod sklepem
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Gdzie w Szczecinie da radę kupic pilot do domofonu? (żeby nie biegac, by otworzyc drzwi na klatke schodowa)
Jak na moje oko to domofony nie sa dostosowane do pilotow (nie posiadaja odbiornikow radiowych, mowie oczywisci o standardowo montowanych domofonach), proponuje porozmawiac z jakims kumatym elektronikiem, ktory zbuduje urzadzenie zdolne do odbioru radiowego sygnalu z pilota, ktore bedzie wspolpracowalo z domofonem. Swoja droga wbiles mi do glowy dobra misje
takie rzeczy na pewno istnieją, widzialem na wlasne oczy, odbiornik radiowy podlącza się do guzika przy domofonie - dziala to w ten sposob, ze nacisniecie przyciska na pilocie daje ten sam skutek co nacisniecie guzika (zaczyna biec prąd). Ot cala filozofia
Nie neguje istnienia takiego urzadzenia, bo wielka filozofia to nie jest szczerze mowiac. Jakby ktos znalazl takie cudenko np. na allegro to niech podrzuci linka, bo z chcecia tez bym zainstalowal sobie. I tak gwoli scislosci prad plynie nie biegnie
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.