Odp: temat ogórkowy cz.2 - 14/04/2011 13:06
"Wiadomość z ostrzeżeniem dla wszystkich. Kobieta zbliżyła się wczoraj wieczorem na parkingu w centrum Auchan do dwóch mężczyzn, którzy proponowali nowy zapach perfum.Dali do powąchania próbkę. Dopadają swoją ofiarę między zaparkowanymi samochodami. Gdy na... parkingu przed sklepem ktoś podejdzie do Was z prośbą o "powąchanie perfum", nie róbcie tego!!! TO NIE SĄ PERFUMY TO CHLOROFORM Kiedy powąchasz, tracisz przytomność i biorą wszystko: torebkę, pieniądze, kto wie ... Co jeszcze?! Prosimy o przekazanie wiadomości do wszystkich znajomych. Zachowajcie czujność i poinformujcie władze, jeśli spotkacie się z taką sytuacją."
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 16/04/2011 13:45
z weszło: Znalezione w internecie: Ściśnij mocno swe poślady / bo inaczej będzie bieda / już Cię dojrzał, już wyczaił / z palcem biegnie Arboleda. //
...On gra ostro i uczciwie / w starciu z nim nie lezą trupy / lecz gdy staniesz mu na drodze / palec wsadzi Ci do dupy //
Więc posłuchaj mnie piłkarzu / do Ciebie jest moja mowa / chcesz by Manu swoim palcem / zrobił z Ciebie Jacykowa?
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski "W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
No ja tak myślałem, żeby wyjechać w nocy, cały dzień się tam pobawić, i wracać wieczorem. Teraz złapałem jakąś ofertę biura podróży, to wycieczka kosztuje 189zł, wyjazd o 2 w nocy, i powrót o 2 następnego dnia. W cenie niema biletu wstępu, także moim zdaniem średnio opłacalna opcja.
ja tam nigdy nie bylem, ale wjazd na ten "hajde park" to 33,30 euro na dzien, przy zakupie przez neta, a na wklejasz 37 euro. 189 zl to sam przejazd na osobe, pewnie jakims autobusem. W 4 osoby autem pewnie taniej wyjdzie, ale pomysl ze kierowca tez musi spac
No właśnie też ostatnio się nad tym zastanawiałem, jakie koszta Tobie wyszły, jakby jechało te 5 osób autem?
przy wycieczce z biura koszt z wejsciem to od osoby jakies 260zł. Przy wyjezdzie autem wpowiedzmy 4 osoby wychodzi jakies 210zł na lebka.
Polecam jazdę swoim autem: +plusy - wyjeżdżasz kiedy chcesz - opuszczasz Heide Park kiedy chcesz (my "zaliczyliśmy" wszystkie atrakcje do 14 i zmęczeni udaliśmy się do Szczecina) - szybciej niż autobusem - na pewno taniej
-minusy - chyba nie ma - ewentualnie jak ekipa umila sobie podróż % to kierowca wtedy nie pije
POLECAM zakup na allegro kuponu znizkowego 2 za 1, wtedy za 17 Euro bilet wychodzi. Sprawdzone w ostatnie wakacje przykładowa aukcja Aukcja allegro - kupony
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 19/04/2011 22:39
orientuje sie ktoś jaka jest szansa na wymiane butów na nowe ewentualnie zwrot kasy za buty na gwarancji. Kupiłem je na Krzywosutego z pół roku temu i pękły z boku.
orientuje sie ktoś jaka jest szansa na wymiane butów na nowe ewentualnie zwrot kasy za buty na gwarancji. Kupiłem je na Krzywosutego z pół roku temu i pękły z boku.
Prawie żadna, napiszą Ci zapewne, że pękły bo nie wiązałeś/rozwiązywaleś sznurówek. :p
składasz reklamacje z tytułu gwarancji lub niezgodności towaru z umową u sprzedawcy. Jesli odpuli Cie ze standardowym uszkodzeniem mechanicznym, masz jeszcze szansę walczyć o swoje. W Wojewódzkim Inspektoracie Inspekcji Handlowej na Wałach Chrobrego składasz wniosek o zorganizowanie mediacji z przedsiębiorcą. W większości przypadków konsument może coś zyskać- standardowo zwrot części kosztów, jakiś rabat (zwrot całkowitych kosztów ciężko jest uzyskać). Wniosek pobierasz na stronie WIIH-u lub w pokoju 263 na 2 pietrze na Wałach i zanosisz do ich sekretariatu. Aby mediacja odbyła się to przedsiębiorca musi wyrazić zgodę. Jedna firma zgadza sie i przychodzi, inna zamiast mediacji od razu proponuje swój sposób rozwiązania konfliktu, a inni olewają temat. Na rozpatrzenie wniosku czeka się 3-4 tygodnie (listownie przyjdzie powiadomienie o wezwaniu na mediację lub o decyzji przedsiębiorcy). Spotkanie mediacyjne to forma próby dogadania się pomiedzy konsumentem, a przedsiębiorcą, gdzie obydwie strony przedstawiają swoje rację w obecności pracownika WIIHu. Wszystko jest darmowe, więc wystarczą tylko chęci i trochę wolnego czasu. Ogólnie wszystko zależy jak masz zniszczone buty. Właściciele sklepów na Krzywoustego to standardowe firmy zaskarżane przez ludzi. Najczęściej mają swoje wypróbowane sposoby odnośnie mediacji
składasz reklamacje z tytułu gwarancji lub niezgodności towaru z umową u sprzedawcy. Jesli odpuli Cie ze standardowym uszkodzeniem mechanicznym, masz jeszcze szansę walczyć o swoje. W Wojewódzkim Inspektoracie Inspekcji Handlowej na Wałach Chrobrego składasz wniosek o zorganizowanie mediacji z przedsiębiorcą. W większości przypadków konsument może coś zyskać- standardowo zwrot części kosztów, jakiś rabat (zwrot całkowitych kosztów ciężko jest uzyskać). Wniosek pobierasz na stronie WIIH-u lub w pokoju 263 na 2 pietrze na Wałach i zanosisz do ich sekretariatu. Aby mediacja odbyła się to przedsiębiorca musi wyrazić zgodę. Jedna firma zgadza sie i przychodzi, inna zamiast mediacji od razu proponuje swój sposób rozwiązania konfliktu, a inni olewają temat. Na rozpatrzenie wniosku czeka się 3-4 tygodnie (listownie przyjdzie powiadomienie o wezwaniu na mediację lub o decyzji przedsiębiorcy). Spotkanie mediacyjne to forma próby dogadania się pomiedzy konsumentem, a przedsiębiorcą, gdzie obydwie strony przedstawiają swoje rację w obecności pracownika WIIHu. Wszystko jest darmowe, więc wystarczą tylko chęci i trochę wolnego czasu. Ogólnie wszystko zależy jak masz zniszczone buty. Właściciele sklepów na Krzywoustego to standardowe firmy zaskarżane przez ludzi. Najczęściej mają swoje wypróbowane sposoby odnośnie mediacji
od siebie dodam że przy reklamacjach tego typu nigdy nie mówcie że już dawno się wam rozkleiło i chodząc się pogarszało. Stało się to wczoraj i chuj.
... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 20/04/2011 15:19
jakie sa teraz dobre mapy do nawigacji samochodowej?? mam garmina nuvi 200 z gp mapa ale juz nieaktualna. moze warto przerzucic sie na inna?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.