Dla mnie temat rzeka, można mówić godzinami. Polecam wyżej wymieniony "Kanał" Wajdy. Z piosenek to zależy jak widzisz prezentacje. Może być tak jak wyżej, opis Warszawy i Powstania pokolenia już odrodzonej Warszawy. Możesz zachaczyć Warszawskie dzieci, Piosenke o mojej Warszawie, polecam wykonanie Krajewskiego. Posłuchaj też "Chłopcy silni jak stal - PW" czy Marsz Mokotowa. Z literatury to oczywiście Białoszewski i Jego Pamiętnik z PW. Z opisów miał coś Burkot Stanisław. Całkiem ciekawy projekt powstał na www.miastofeniksa.pl, na którym masz połączone fotografie dziś i wtedy..Polecam też wyprawe do Muzeum PW, fenomenalne miejsce, a materiał jaki tam zbierzesz da Ci ogromne pole do popisu. Jak coś to mogę w miare możliwości pomóc
Panowie problem mam musze dowiedizalem sie przed chwila ze musze zmontować bibliografie wstepną na piątek . Temat to Powstanie Warszawskie w utworach literackich , filmie i piosence . Omów temat i porównaj przedstawione obrazy. Tak więc właśnie potrzebował bym jakieś flimy i omówienia do nich . Niepogardze też innymi materiałami Proszę o pomoc !!
oj, piszesz o nich, a zostali wypromowani przez GW i wielokrotnie na woodstocku grali ale utwory z plyty sa swietnie, zreszta warto zapoznac sie z cala ich tworczoscia. na dniach ich lider wydaje solowy album.
warto też wspomnieć o mniej znanej, wydanej w tym roku plyty Gajcy, na bazie wierszy Tadeusza Gajcego
ostatnio tez de press wydalo plyte, no moze nie do końca związaną z PW, ale o żołnierzach wyklętych. sam się z nią jeszcze nie zapoznałem, ale ponoć warto- De press- myśmy rebelianci
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej Ludwig von Mises
A że byli promowani przez GW i grali na Woodstocku to cóż...nikt nie jest doskonały , mam jedynie nadzieje że w błocie się nie tarzali , bo tego bym nie zdzierzył
Jestem w stanie wybaczyć im lewackie ciągotki , gdyż płyte o PW gloryfikująca powstańców i traktująca ich jako wielkich bohaterów , na której spiewają o "czerwonej zarazie" uważam za naprawde bardzo dobrą.
Lepsze to niż "róbta co chceta" . Jakby wszystkie zespoły grające na Woodstocku spiewały o patriotyzmie to moze niektórym tłumokom bywającym na tego typu "imprezach" dałoby to coś do myślenia.
Ostatnio edytowany przez: eM, 27 listopada 2009, 10:39 [9 raz(y)]
Pisze o nich bo chłopak prosił o piosenki na temat Powstania Warszawskiego , więc warto wspomnieć o tej kapeli.
A że byli promowani przez GW i grali na Woodstocku to cóż...nikt nie jest doskonały , mam jedynie nadzieje że w błocie się nie tarzali , bo tego bym nie zdzierzył
Jestem w stanie wybaczyć im lewackie ciągotki , gdyż płyte o PW gloryfikująca powstańców i traktująca ich jako wielkich bohaterów , na której spiewają o "czerwonej zarazie" uważam za naprawde bardzo dobrą.
Lepsze to niż "róbta co chceta" . Jakby wszystkie zespoły grające na Woodstocku spiewały o patriotyzmie to moze niektórym tłumokom bywającym na tego typu "imprezach" dałoby to coś do myślenia.
Nie tarzali się w błocie, a ich ubiegłoroczny koncert był najlepszy na woodstocku. Propos patriotyzmu, co roku 1 sierpnia o 17 milkną koncerty na Woodzie, wyją syreny i jest śpiewany Mazurek Dąbrowskiego.
Panowie problem mam musze dowiedizalem sie przed chwila ze musze zmontować bibliografie wstepną na piątek . Temat to Powstanie Warszawskie w utworach literackich , filmie i piosence . Omów temat i porównaj przedstawione obrazy. Tak więc właśnie potrzebował bym jakieś flimy i omówienia do nich . Niepogardze też innymi materiałami Proszę o pomoc !!
oj, piszesz o nich, a zostali wypromowani przez GW i wielokrotnie na woodstocku grali ale utwory z plyty sa swietnie, zreszta warto zapoznac sie z cala ich tworczoscia. na dniach ich lider wydaje solowy album.
warto też wspomnieć o mniej znanej, wydanej w tym roku plyty Gajcy, na bazie wierszy Tadeusza Gajcego
ostatnio tez de press wydalo plyte, no moze nie do końca związaną z PW, ale o żołnierzach wyklętych. sam się z nią jeszcze nie zapoznałem, ale ponoć warto- De press- myśmy rebelianci
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 27/11/2009 12:58
Mam pytanie gdzie są transmitowane mecze w szczecińskich lokalach?? Chodzi mi najbardziej o śródmieście. A konkretnie o mecz Barcelona-Real więc w niedziele musi być czynne
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 27/11/2009 13:43
Na pewno Warka na Grunwaldzkim (dokładniej Śląska). Tyle z tego co wiem to raczej wszystkie stoliki już zarezerwowane (zresztą Warka zbyt duża nie jest). Też mam ten problem..
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 27/11/2009 15:34
moze ktos mi napisac tak z grubsza jakimi kryteriami powinienem sie kierowac w wyborze laptopa ? nie chodiz mi o jakiegos kota za 5000 tlyko tak zeby smigal na nim nowy fm necik itd
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 28/11/2009 12:00
1. Szukam jakiejś dobrej kamerki internetowej + słuchawki na prezent w dobrej cenie, co polecicie ? 2. Gdzie polecacie sylwestra ? Chodzi o wysłanie rodziców na 4-5 dni w góry
Ostatnio edytowany przez: Mlody_86, 28 listopada 2009, 12:32 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.