Zacznijcie od tego, że się porządnie najecie czegoś tłustego przed piciem.
A jeśli już melanż jest gruby i lecą alkohole różnej maści i kalibru... to kac jest raczej nieuchronny.
Jak go masz, to przynajmniej wiesz, że żyjesz ))[/cytat]
A ja ostatnio podpatrzylem w pwenym programie w tv jkeszcze lepszy sposob zapobiegania tej strasznej chorobie jaka jest kac...wyprobowalem i w 98% sie sprawdzilo...a mianowicie..po powrocie z baletow (a najlepiej jeszcze przed) przygotowac sobie szklanke wody i jedna tabletke w stylu Apap, Ibuprom...czyli na bol...lyknac...potem rano kilka minut bolu glowy i czlowiek jak nowy
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 13/03/2007 23:45
Tez w sprawie PITow. Jesli nie mam dochodow, moge odzyskac jakas kase z tytulu czesnego za studia zaoczne (stypendium socjalne mi nie przysluguje z pewnych wzgledow) i abonamentu za internet? Ciagle cos sie zmienia w tych przepisach, ale nie majac dochodow chyba nie mozna niczego odpisywac. Ktos mnie oswieci?
Tez w sprawie PITow. Jesli nie mam dochodow, moge odzyskac jakas kase z tytulu czesnego za studia zaoczne (stypendium socjalne mi nie przysluguje z pewnych wzgledow) i abonamentu za internet? Ciagle cos sie zmienia w tych przepisach, ale nie majac dochodow chyba nie mozna niczego odpisywac. Ktos mnie oswieci?
Niestety ulge za studia zniesli jakies 2 czy 3 lata temu . Dowiadywalem sie rok temu w US i u jakiegos specjalisty od rachunkowosci.Za internet mozna odliczyc .Ale czy nie majac dochodow to nie mam pojecia
[cytat=Rychu
słyszłem ze łykanie witaminy C podczas picia, może zmniejszyc skutki picia.
tez tak mi znajomy wspomnial, teraz zawsze korzystam, 4-5 witamin C przed impreza... i rano nie ma tak wielkiej tragedii
Tego trzeba wpierdolic cala ramke Wiem po sobie. I do tego najlepiej w czasie picia....
glownie na witaminie C dzialaja te wynalazki jak 2KC itd..
Zacznijcie od tego, że się porządnie najecie czegoś tłustego przed piciem.
A jeśli już melanż jest gruby i lecą alkohole różnej maści i kalibru... to kac jest raczej nieuchronny.
Jak go masz, to przynajmniej wiesz, że żyjesz ))
A ja ostatnio podpatrzylem w pwenym programie w tv jkeszcze lepszy sposob zapobiegania tej strasznej chorobie jaka jest kac...wyprobowalem i w 98% sie sprawdzilo...a mianowicie..po powrocie z baletow (a najlepiej jeszcze przed) przygotowac sobie szklanke wody i jedna tabletke w stylu Apap, Ibuprom...czyli na bol...lyknac...potem rano kilka minut bolu glowy i czlowiek jak nowy[/cytat]
eee tam ... nie ma jak poranny klin, od razu stawia na nogi
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 14/03/2007 17:59
Ja mam takie pytanie, bo zowu przyszlo zawiadomienie z urzędu skarbowego że mam nie zapłacone mandaciki. Co jeśli nie pracuje, tzn w sumie pracuje na umowe/zlecenie i sie ucze a mieszkam z rodzicami ? Mogą mi cos z domu wyniesc albo wjechac na konto rodzicow ? Czy jak to jest ?
Po prostu kumam schemat, jak wszyscy liżą się po dupach, to progresu nie ma.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 14/03/2007 19:19
A ja mam takie pytanie ciekawostak czy ktoś pamięta jeszcze pierwsze Reality-show które bije nawet dzisiejsze.Chodzi mi o "Fort Boyard" dla fanów na TV5 leci nowa seria.Nawet jest dlaej ten liliput.
"I kneel only to God and I don't see him here"<--Prion Break S02E04
A ja mam takie pytanie ciekawostak czy ktoś pamięta jeszcze pierwsze Reality-show które bije nawet dzisiejsze.Chodzi mi o "Fort Boyard" dla fanów na TV5 leci nowa seria.Nawet jest dlaej ten liliput.
ja pamietam swietne to bylo w komnatach z wezami czy pajakami,przydalby sie jakis torrent czy link do poprzednich edycji...
Ja mam takie pytanie, bo zowu przyszlo zawiadomienie z urzędu skarbowego że mam nie zapłacone mandaciki. Co jeśli nie pracuje, tzn w sumie pracuje na umowe/zlecenie i sie ucze a mieszkam z rodzicami ? Mogą mi cos z domu wyniesc albo wjechac na konto rodzicow ? Czy jak to jest ?
Dopiero jak bedzie postepowanie egzekucyjne (czyli u komornika) to moga Ci zajac wierzytelnosc itp.
A do tego potrzebny jest tytul wykonawczy - wiec postepowanie sadowe.
Podsumowujac, na ta chwile nie moga Ci nic zrobic.
Niestety ulge za studia zniesli jakies 2 czy 3 lata temu . Dowiadywalem sie rok temu w US i u jakiegos specjalisty od rachunkowosci.Za internet mozna odliczyc .Ale czy nie majac dochodow to nie mam pojecia
Jak nie ma dochodu, to nie mozna odliczyc wydatkow od dochodu...nie ma tez oczywiscie podatku.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 15/03/2007 17:12
2 pytania ....... do ktorej jest sts na rodla i czy jest w szczecinie dobry sklep tytoniowy (cygara i te sprawy)?? .............pozdro
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 16/03/2007 13:49
Sklep "Fajka" jest chujowy. Teoretycznie jest tam najwiekszy wybor jesli chodzi o cygara i sa one przechowywane w niezlych warunkach, ale jest tam drogo i wlascicielka sciemnia tak, aby wyciagnac jak najwiecej hajsu od klienta. Jesli chdzi o tytonie, zarowno fajkowe jak i papierosowe najwiekszy wybr jest na Manhattanie, w jednej z bud. Biala buda, mniej wiecej w srodku targowiska, tuz przy zejsciu na ulice. Trafisz. Generalnie lepiej zamowic przez Internet.
Pozatym Fajka miesci sie przy Mazurskiej 7.
Ostatnio edytowany przez: Marcin_, 16 marca 2007, 15:26 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.