Czlowiek, który uznawany jest za założyciela państwa tureckiego nazywa się Ataturk. Po pierwszej wojnie swiatowej zjednoczył ludność upadłego imperium otomańskiego i powstała Turcja, zmienił pismo na litery łacińskie, wprowadził nazwiska itp. Jego podobizna wisi na ścianie każdego tureckiego domostwa. A teraz pytanie czy tata turek dostał takie imie jako założyciel kraju, czy kraj nosi nazwę od jego imienia?
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 23/09/2008 12:55
Wie ktoś gdzie na Pogodnie (tzn. okolice Mickiewicza, stadionu, Witkiewicza, Kaliny itd - bez Jagiellońskiej) można zjeść kebab ?
P.S: Marek tylko pizze oferuje u siebie ?
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 23/09/2008 13:49
z tego co mi się wydaje to najbliżej wymienionych okolic, kebab można zjeść na Łukasińskiego ( naprzeciwko NATO ) i na Zawadzkiego...
"..każda strata wychodzi mi na lepsze.."
Pogoń ponad wszystko ..
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 23/09/2008 21:44
Czy tylko mi zmienił się wygląd torrentz.com ? . Po wpisaniu wyszukiwanego torrenta, wyniki o kant dupy, są jakoś wyświetlane . Zlepek wszystkiego teraz jest, a od kiedy pamiętam, elegancko do każdego wyniku wyjustowane do prawej były seedy, ilość mega taie tam .. Pada mi system, może więc dlatego..
W związku z tym jaki xp godny polecenia ? . Service pack 3 to padaka chyba, nie chce mnie się szukać opini w sieci, ale jakoś zasłyszałem tak wcześniej. Więc chyba SP2, oraz direct jakiś do 10, z linuxami nie chce mnie się bawić .
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 24/09/2008 13:07
Mlody- skad to masz?
Wiec to chyba wsyztsko bylo podstawione- many wymyslil to aby ludzie siedizli i z nudow robili test IQ (pewnie sms na koniec).... sprytne
Ostatnio edytowany przez: V..., 24 września 2008, 13:35 [2 raz(y)]
Pinokio otwierają jutro czy 1.10 ? Bo różnie słyszałem. Dzięki.
http://www.pinokio.com.pl/
"Chcielismy poinformować wszystkich pinokiowiczów o otwarciu lokalu w dniu 25.09. Zapraszamy wszystkich na wystrzalowa imprezę"
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.