Parę lat temu wstawiłem swoje 8 letnie auto z przebiegiem 306 tyś km do jednego z komisów w centrum Szczecina. Komis cofnął licznik o 200 tyś km i popchnął auto do klienta. Wniosek: omijaj komisy.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 17/02/2009 18:20
Moze powinienem w komputerowym, ale licze na szybki odpis jakiś, ktoś tu podawał program do czyszczenia rejestru w kompie .. Chodzi o to, że AnyDVD skończył się i nie odpala, nawet na nowo powstałym koncie . A ten reg coś tam chyba wyczyści ten plik, i pójdzie mi instalka, wraz z tymi dwudziestoma dniami, na użytkowanie. Poszukam, ale kiedyś lukałem i inne coś znalazłem, nie zadziałało. Byłbym wdzięczny, bo mam film, i czym szybciej tym lepiej .
Okok, dzięki, obeszłem to jakoś i użyłem czego innego, fakt, film się zgrywa, ale programu nie sprawdzałem. A chodzi o to, że chyba te programy czyszczą " historie " i można jakieś triale, na nowo instalować. Jednak dzięki za szybką odpowiedź .
Ostatnio edytowany przez: cypis, 17 lutego 2009, 18:51 [1 raz(y)]
Moze powinienem w komputerowym, ale licze na szybki odpis jakiś, ktoś tu podawał program do czyszczenia rejestru w kompie .. Chodzi o to, że AnyDVD skończył się i nie odpala nawet, na nowo powstałym koncie . A ten reg coś tam chyba wyczyści ten plik, i pójdzie mi instalka, wraz z tymi dwudziestoma dniami, na użytkowanie. Poszukam, ale kiedyś lukałem i inne coś znalazłem, nie zadziałało. Byłbym wdzięczny, bo mam film, i czym szybciej tym lepiej .
Cleaner GP to robi o ile chodzi nam o to samo. Jest on bezpłatny.
Osobiście nie polecałbym żadnych komisów;powszechnie wiadomo jakie różne "cuda na kiju" dzieją się z autami... naturalnie zrobisz jak uważasz ale jeśli jesteś zdecydowany na zakup jakiegoś "wózka" to polecałbym kontakty ewentualnie allegro itp.
masz racje ale na Allegro 80% ogloszen to sa wlasnie komisy,moim zdaniem jednym z lepszych jak nie najlepszym komisem w Szczecinie jest Ropero na Kolumba ( sprawdzony juz wielokrotnie)
...dlatego też allegro napisałem ewentualnie czyli w ostateczności,doskonale orientuje się iż większość to komisy ale jest też gro aukcji prywatnych. Mając tak jak mówisz jakieś sprawdzone komisy można i trafić jakąś ładną furke ale znam przypadki kiedy zakupione w komisie auto daleko odbiegało od opisu itd.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 17/02/2009 23:57
Taaaaaa... Komisy są zajebiste hehe. Wszystkie auta sprowadzone z Niemiec są w stanie idealnym, po pierwszym właścicielu, który zawsze okazuje się być "niemieckim dziadkiem" i niedzielnym kierowcą (stąd ten niewielki przebieg). Kumpel kiedyś robił na Kolumba w jednym takim komisie to mi zawsze opowiadał jakie cuda tam wyprawiali. Na głowie stawali a samochód musiał być sprzedany. I najczęściej był
PS. Pogoniarz73 co to za sraka w twoim opisie?
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 20/02/2009 22:43
Mam Pytanko. Wyłapałem miesiąc temu mandat (40 euro) w Berlinie jadąc u-bahnem. Dzisiaj przyszło mi poczta to gówno do zapłaty. I teraz pytanie płacić czy nie płacić? jeżeli nie zapłacę będą się dopierdalać? Ktoś coś wie na ten temat?
Mam Pytanko. Wyłapałem miesiąc temu mandat (40 euro) w Berlinie jadąc u-bahnem. Dzisiaj przyszło mi poczta to gówno do zapłaty. I teraz pytanie płacić czy nie płacić? jeżeli nie zapłacę będą się dopierdalać? Ktoś coś wie na ten temat?
Już w tym temacie chyba była o tym mowa. Z tego co wiem to za granicą nie można egzekwować mandatów itp. Po jakimś czasie powinni sie od Ciebie odczepić, a jeśli zapłacisz to z własnej dobrej woli przejrzyj jeszcze wcześniejsze strony na pewno więcej znajdziesz.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.