Odp: temat ogórkowy cz.2 - 10/09/2009 22:25
orientuje się ktoś czy do ceny ok. 120pln kupie już dobrej jakości setoskop bo ceny na allegro sięgają nawet 8 stówek. nie ogarniam tego tematu więc pytam czy jest aż taka mega różnica w jakości produktu skoro ceny aż tak rozbieżne.
A co będziesz sejfy otwierał? nowy "zwyczajny" który używa moja ciotka w przychodni kosztuje w sklepie 170 zika,no chyba ze jesteś mega diagnosta i będziesz ultra szumy stetoskopem wykrywał. Po konsultacji podobno taki wystarczy
p.s różnice polegają na systemach wzmacniania dźwięku przez rożnego rodzaje typu membran-podobno
Nie zwalnia się trenera po wygranym meczu! Mam nadzieję, że Grzegorz Lato nie zapomni o tej świętej zasadzie i nie odbierze Stefanowi Majewskiemu reprezentacji do lat 23. „Doktor” świetnie sprawdził się w nowej roli, wygrał mecz w Walii, mimo że przecież w zespole rywala grali piłkarze z piątej ligi angielskiej. Czapki z głów, super, gratulacje i ukłony. Niech robi dalej swoje! Nie dajmy sobie wmówić, że kadra U-23 jest nieistotna. Wszyscy będziemy szczęśliwi, jeśli taki fachowiec jak Majewski będzie prowadził ją dalej.
Boję się tylko, że Majewski może tę kadrę dostać z jednego powodu – zobaczcie na liczbę meczów Krzynówka w reprezentacji i porównajcie z liczbą meczów Laty. Jeszcze chwila i „Krzynek” wyprzedzi prezesa PZPN, zapisując się na lata w historii polskiej piłki. O meczach ze Słowenią i Irlandią Północną przyszłe pokolenia nie będą niczego wiedzieć, za to każdy będzie wiedział – Krzynówek zagrał więcej razy w kadrze niż Lato. Już się tego nie wymaże.
Dlatego Lato postanowił działać szybko. Weźmie Majewskiego z mocnym przykazem – możesz powołać każdego, tylko nie Krzynówka (chociaż i Michał Żewłakow ma coraz mniejszą stratę – następny do odpałki). Bo pamiętajmy, że dla leśnych dziadów dokonania sprzed trzydziestu lat to całe życie. Te rekordy, te liczby rozegranych spotkań – to wszystko, co im zostało. I będą bronić swojego miejsca w historii do krwi ostatniej! Nie mogą pozwolić sobie na żadne ryzyko (nie traktujcie tego jako obrony Krzynówka - nie jestem ślepy).
Prezes PZPN mówi więc teraz, że trzeba sięgnąć po chłopaków z kadry U-23, bo to oni są naszą przyszłością i to oni wygrali swój mecz. Ćwielongiem na Euro? Trytką po medal? Kowalskim? Polczakiem? Mierzejewskim? Wasilukiem? Janoszką? Przecież to ligowe odpady. Oni nawet mistrzostwa Bródna nie daliby rady zdobyć.
Wrócę do wydarzeń ze środy. Jeszcze się nie skończyły się uroczystości pogrzebowe w Mariborze, a swoje przemówienie zaczął Dariusz Szpakowski. Łącznie z Juskowiakiem bronili tę kadrę i samego Leo Beenhakkera przez ostatnie lata. A tu nagle rozjazd kompletny. Chwilę potem Szaranowicz doznał olśnienia i uznał, że Holender się nie nadaje. Od mistrzostw Europy nic takiego nie powiedział, a jeszcze miał czelność zaatakować innych dziennikarzy, że bronili dziadygę. Poskakać po leżącym zawsze miło. Ale pamiętajcie, kto pisał prawdę przez cały czas – Weszło! miało rację, a ci, którzy ślepo wierzyli w Beenhakkera i wyli na meczach „Leeeeoooo” wyszli na skończonych debili. My trafialiśmy w sedno, bo znamy się na piłce, jak mało kto w Polsce. Czy się to komuś podoba, czy nie.
Chociaż sposobem zwolnienia Beenhakkera byłem zażenowany. Trzeba nie mieć jaj, by najpierw o decyzji informować dziennikarzy, a dopiero potem trenera. Albo trzeba być głupkiem. W zasadzie jedno nie wyklucza drugiego.
Zobacz te optima i exacta, nie są drogie do stówki się zamkniesz
Optymalny wybór solidnie wykonanego stetoskopu o doskonałej jakości i niskiej cenie. KLIK
Zobacz te optima i exacta, nie są drogie do stówki się zamkniesz
Optymalny wybór solidnie wykonanego stetoskopu o doskonałej jakości i niskiej cenie. KLIK
za sejfy narazie się zabierać nie będę stetoskop nie dla mnie, tylko chciałem zrobić prezent swojej pannie bo jest pielęgniarką i jeszcze się nie dorobiła swojego a nie stać mnie jeszcze na taki za 8 stówek ok dzięki za radę Panowie
Jak informuje dziennik "Polska - The Times" tymczasowym trenerem reprezentacji Polski w piłce nożnej został Stefan Majewski.
Majewski poprowadzi kadrę w dwóch ostatnich meczach eliminacji MŚ.
Grzegorz Lato, prezes PZPN podkreśla: - To wariant tymczasowy. Będzie czas, by porozmawiać z kandydatami, których jest wielu.
Według wcześniejszych wypowiedzi Laty kandydatami na miejsce selekcjonera "Biało-czerwonych" są Henryk Kasperczak, Franciszek Smuda i Maciej Skorża. Możliwe także, że z kadrą pozostanie Majewski.
Jak informuje dziennik "Polska - The Times" tymczasowym trenerem reprezentacji Polski w piłce nożnej został Stefan Majewski.
Majewski poprowadzi kadrę w dwóch ostatnich meczach eliminacji MŚ.
Grzegorz Lato, prezes PZPN podkreśla: - To wariant tymczasowy. Będzie czas, by porozmawiać z kandydatami, których jest wielu.
Według wcześniejszych wypowiedzi Laty kandydatami na miejsce selekcjonera "Biało-czerwonych" są Henryk Kasperczak, Franciszek Smuda i Maciej Skorża. Możliwe także, że z kadrą pozostanie Majewski.
Tylko Stefan!
Czemu się nie zdziwiłem? Kurwa mać doktorek, trenerem kadry.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 11/09/2009 17:26
To równie dobrze mogli powierzyć kadre Bohumilowi Panikowi, też fachowiec jakich mało Warsztat ma, sukcesy podobne i zna sie na polskich realiach.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.