jasne, przez 5 lat odbudowy nie było żadnego naprawdę wartościowego , który ciągnąłby nas w niższych ligach i w ekstraklasie pokazał pazur to teraz grając na najwyższym poziomie nagle zaczniemy stawiać na młodzież która zaprowadzi nas po puchary
nawet teraz widać, że co jakiś młodziak wychodzi to nie ma w nich ŻADNEGO BŁYSKU, który wskazywałby, że coś w karierze zrobią i nie skończą w dawnym Leśniku Orkania Międzyzdroje...
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Młokosów zabiera się, aby nabrali doświadczenia i obycia ze starszymi kolegami. Normalny zabieg. Standardowo pierwsza trójka Radek-Pernis-Fabik jest nie do ruszenia.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 15/05/2013 19:07
Chciałbym zapytać Was o opinię na temat Naszego duetu stoperów Dąbrowski - Hernani. Coraz częściej trafiają im się przysłowiowe "babole" , no i oczywiście grają w kratkę. Jak uda Nam się oczywiście utrzymać , i gdybyście mieli wpływ na sytuację, to dalibyście Im szansę reprezentowania Naszego klubu, czy bylibyście za innym rozwiązaniem.?
Ja osobiście chciałbym aby wrócił Hrymowicz który jest teraz wolnym zawodnikiem, i byłbym za opcją wymiany jednego z powyższej dwójki.
A czy Mysiak też kiedyś grywał na stoperze?
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 15/05/2013 19:13
Hernani nie wiem co ostatnio gra, ale głównie robi babole w obronie po których tracimy gole. Dąbrowski gra piach, zupełnie go nie poznaje, na jesieni grał zdecydowanie pewniej.
Z nich dwóch myślę, że wybrałbym jednak Dąbrowskiego.
5 lat to zdecydowanie za mało. Całe przeszkolenie (o ile dobrze rozumiem Pogoń szkoli już 6 latków) trwa około 12 lat. Efekty będą (pojedyncze) może za 5-6 lat najwcześniej.
Spójrz na Legię, Zagłębie czy Amikę, wszystkie mają lepszą młodzież niż nasza, ale też inwestycje w szkolenie były nieco wcześniej i pieniądze były (są?) nieporównywalne.
W Barcelonie wykształcenie świetnych wychowanków zabrało kilkanaście lat, a Iniesta i Xavi nie od razu byli wirtuozami.
efekty ujednolicenia szkolenia młodzieży u nas będą widoczne w przyszłości i miejmy nadzieję, że wtedy znajdą się tacy
Jakie ujednolicenie, jak każdy kto wchodzi do 1 drużyny mówi że nie miał wogóle taktyki w MEsie i rezerwach! To że Darek W. Tak gada to nic to nie zmienia...
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Jeden gość z ataku co się napastnikiem zowie tylko z nazwy - Chałas
Jak Wdowczyk wystawi w ataku Ediego to uznam go za słabego trenera.
w ataku i tak nie ma kim grać, choć pewnie lepiej jest w napadzie postawić na Frączczaka... niż Ediego.
Mnie bardziej martwi po raz kolejny brak Tadrowskiego w kadrze...
Niby wraca do rezerw po kontuzji, ale na konsultacjach kadry był.
Chciałbym zapytać Was o opinię na temat Naszego duetu stoperów Dąbrowski - Hernani. Coraz częściej trafiają im się przysłowiowe "babole" , no i oczywiście grają w kratkę. Jak uda Nam się oczywiście utrzymać , i gdybyście mieli wpływ na sytuację, to dalibyście Im szansę reprezentowania Naszego klubu, czy bylibyście za innym rozwiązaniem.?
Ja osobiście chciałbym aby wrócił Hrymowicz który jest teraz wolnym zawodnikiem, i byłbym za opcją wymiany jednego z powyższej dwójki.
Ja powiem tak. Co do Dąbrowskiego to dałbym mu szanse jeszcze a co do Hernaniego to niewiem.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 16/05/2013 22:20
Z tej kadry to ja wystawiłbym Frączczaka na szpicy, jednak on zagra na prawej obronie a w ataku niestety Edi albo Wiśniewski, o Chałasie nie ma co mówić... Ja jednak wziąłbym jakiegoś ambitnego juniora do ataku, tylko skąd o wziąć?...
Ja powiem tak. Co do Dąbrowskiego to dałbym mu szanse jeszcze a co do Hernaniego to niewiem.
Zostawić Dąbrowskiego, on gra piach w tej rundzie bo nie ma siły + ma sto razy więcej do roboty w obronie bo drużyna gra piach.
Hernani, Noll out! Aka też out! jak go widze nawet na filmikach to taka gwiazda się z niego zrobiła że chyba liczy na kontrakt reklamowy z Gillette, a jest wolny i słaby, nie nadaje się gość na Polską lige bo każdy atak spowalnia.
Mam tylko nadzieje ze nie pojechali tam z nastawieniem i gra na remis bo znow wroca z dwojka w plecy:/
Dlaczego? Przy tym co Pogoń prezentuje w tej rundzie (gówniana kondycja i zerowa kreatywność w ofensywie) mam wrażenie, że okopanie się w obronie i liczenie na przypadkową bramkę albo stały fragment gry to najsensowniejsza taktyka i jedyna szansa na punkty. Jak Pogoń pójdzie na wymianę ciosów - przegra.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.