No nie przesadził bo na ostatnie 10 meczów, faktycznie wygraliśmy raz, przed ostatnim meczem właśnie i tym razem telewizja nie kłamie, ostatnie gry z nimi: 1. Górnik – Pogoń 2:1 2. Górnik – Pogoń 3:1 3. Pogoń – Górnik 1:1 4. Górnik – Pogoń 1:1 5. Pogoń – Górnik 3:1 6. Górnik – Pogoń 0:0 7. Pogoń – Górnik 1:2 8. Górnik – Pogoń 1:1 9. Pogoń – Górnik 1:1 10. Górnik – Pogoń 2:0 11. Pogoń – Górnik 3:1 I zawsze z nimi było ciężko, na chwilę obecną nasz wynik z Górnikiem w ekstraklasie to: 18 zwycięstw, 27 remisów, 47! porażek
Oglądałem mecz z nagrania, bo dopiero koło 19ej w domu. Korciło człowieka by sprawdzić jak wynik w trakcie, ale to wtedy bez całego m3czu. Dziwne uczucie, oglądać mecz nie znając wyniku, gdzie wsio już było wiadomo.
Bardzo cieszą 3 punkty i czyste konto. Brakło zamknięcia na 2-0, bo okazje były. Szkoda, że Luka bez bramki.
Dziś zaimponował mi Mata.
Ps. Wygrana tym bardziej cenna, że wygraliśmy z nimi raz na ostatnie 10 meczów.
Trochę przesadziłeś, że aż tak kiepsko nam idzie z Górnikiem ostatnio. Po dzisiejszej wygranej z ostatnich 11 bezpośrednich meczy w ekstraklasie mamy z nimi bilans remisowy. 3 wygrane, 5 remisów, 3 przegrane. To na szczęście już nie taki straszny ten Górnik, jak w latach 60,70,80-dziesiątych, a i wtedy u siebie Pogoń wygrywała z nimi wcale nie tak bardzo rzadko
No nie przesadził bo na ostatnie 10 meczów, faktycznie wygraliśmy raz, przed ostatnim meczem właśnie i tym razem telewizja nie kłamie, ostatnie gry z nimi: 1. Górnik – Pogoń 2:1 2. Górnik – Pogoń 3:1 3. Pogoń – Górnik 1:1 4. Górnik – Pogoń 1:1 5. Pogoń – Górnik 3:1 6. Górnik – Pogoń 0:0 7. Pogoń – Górnik 1:2 8. Górnik – Pogoń 1:1 9. Pogoń – Górnik 1:1 10. Górnik – Pogoń 2:0 11. Pogoń – Górnik 3:1 I zawsze z nimi było ciężko, na chwilę obecną nasz wynik z Górnikiem w ekstraklasie to: 18 zwycięstw, 27 remisów, 47! porażek
To faktycznie tak patrząc na te dziesięć poprzednich meczy raz Pogoń wygrała, nie dwa jak mi wychodziło, 4 Górnik, 5 remisów. W źródle, z którego czerpałem (strona hppn) podają w niechronologicznej kolejności wyniki gdy doszła faza finałowa i trzeci mecz w sezonie. (tu konkretnie chodzi o sezon 2014/15). Oni tak podają patrząc kolejno jakby ten mecz Pogoń-Górnik 3-1 był później niż Górnik - Pogoń 2-0. A faktycznie później, w fazie finałowej był ten 2-0 dla Górnika tak jak przedstawiłeś, więc mój błąd, dałem się zmylić Ogólnie szczególnie w meczach w Zabrzu szczególnie kiepski bilans ma Pogoń, w Szczecinie u siebie nie jest aż tak tragicznie. A historycznie tylko z Legią ma bilans jeszcze gorszy niż z Górnikiem. Aczkolwiek od sezonu 2006/2007 do chwili obecnej jest poprawa, mamy bilans z Górnikiem remisowy. Po 5 zwycięstw (lub po 6 jak wliczymy sezon 2009/2010 z ligi niżej niż ekstraklasa) no i 10 remisów.
Ostatnio edytowany przez: Janek80, 22 kwietnia 2021, 08:22 [4 raz(y)]
W TV bodajże pokazywali, że 1 wygrana na ostatnie 10 meczów.
Sorki za zamieszanie, to co tu podają jak się okazuje w niechronologicznej kolejności mnie zmyliło http://www.hppn.pl/liga/kluby/37,Gornik-Zabrze/rywale/62,Pogon-Szczecin-vs-Gornik-Zabrze
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 24/04/2021 23:19
Za zeszły sezon dostaliśmy z ESY 12,09 mln. Z moich wyliczeń wychodzi przy 3 miejscu 21,32 mln, a drugim 24,77 mln pln. Ciężko wyliczyć ranking historyczny, stąd wzięta wartość z zeszłego roku.
Wliczone również 2 mln z Pro Junior System, gdzie mamy drugie miejsce i raczej go nie stracimy.
2x więcej wygląda bardzo przyzwoicie i piłkarze zdecydowanie o to powinni powalczyć. Sportowo bez sponsora finalnie wyjdziemy lepiej niż to bywało z nim. Dołożyć sponsora, zostawiając/poprawiając wyniki to powinien być cel klubu, tym bardziej, że można pokazać sie w Europie, zatem cena za kontrakt sponsorski powinna być wywindowana w górę.
Różnica między 2., a 3. miejscem to przeszło 3 bańki, które jak coś Raków może dostać w ramach "rekompensaty" zdobywając PP.
Za zeszły sezon dostaliśmy z ESY 12,09 mln. Z moich wyliczeń wychodzi przy 3 miejscu 21,32 mln, a drugim 24,77 mln pln. Ciężko wyliczyć ranking historyczny, stąd wzięta wartość z zeszłego roku.
Wliczone również 2 mln z Pro Junior System, gdzie mamy drugie miejsce i raczej go nie stracimy.
2x więcej wygląda bardzo przyzwoicie i piłkarze zdecydowanie o to powinni powalczyć. Sportowo bez sponsora finalnie wyjdziemy lepiej niż to bywało z nim. Dołożyć sponsora, zostawiając/poprawiając wyniki to powinien być cel klubu, tym bardziej, że można pokazać sie w Europie, zatem cena za kontrakt sponsorski powinna być wywindowana w górę.
Różnica między 2., a 3. miejscem to przeszło 3 bańki, które jak coś Raków może dostać w ramach "rekompensaty" zdobywając PP.
Sukces sukces jest fajnie, aleee ..... teraz premie dla piłkarzy, wyższe kontrakty , ale to się zrekompensuje $$ za ten sukces i nawet chyba coś - sporo zostanie na jakiegoś grajka może
Dziś zgodnym rytmem biją nam Nasze serca które my Za Pogoń damy w każdy czas Czy w czas dobry, czy w czas zły Nie dla nas jest porażki smak Nie dla nas forma zła Na całe gardło krzyczmy tak Pogoń Mistrza Polski ma !
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 25/04/2021 15:30
Szkoda czystego konta, ale te nasze początki bardzo spokojnie. Dla mnie zbyt spokojne. Kowal na tym skrzydle cieniutko - ten Baku nieźle by śmigał na skrzydle.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 25/04/2021 16:58
Brawo Pogon, teraz czekamy, az wszyscy sie beda spuszczac nad papszunem, ktory badz co badz biorac pod uwage puchar i lige a moze i sama lige wygrywa z Kosta. Nic to, podbijemy Europe z Benedyczakiem na szpicy...
Brawo Pogon, teraz czekamy, az wszyscy sie beda spuszczac nad papszunem, ktory badz co badz biorac pod uwage puchar i lige a moze i sama lige wygrywa z Kosta. Nic to, podbijemy Europe z Benedyczakiem na szpicy...
po Mielcu czekamy na Fylkir czyli nasz Real Madryt w pucharach , hehe
Trener nawet remisu nie chciał i w 85 minucie rzucił biały ręcznik na murawę tymi zmianami.
Czyżbyśmy właśnie przejebali 2 miejsce?
No i przejebaliśmy.
Przestańcie panikować. Zostaje mecz z Rakowem u siebie, gdzie Rakow wygrywając ze Stalą bedzie miał 2 punkty przewagi. Wygrana w ostatnim meczu pozwoli ich wyprzedzić - chyba, ze wcześniej znów oddamy punkty.
Remis Rakowa ze Stalą stawia Raków na musiku, ale przecież są jeszcze dwie kolejki przed tym meczem, a oni mają jeszcze finał PP.
Mecz z serii wkurzających. Tyle raz co piłki czysto uderzyć nie mogli, to dawno nie było. Brałbym tego Strączka do nas, bo chłopak potrafi bronić i wybronił Stali mecz.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 25/04/2021 17:07
To wszystko przez to, że po 45 minutach boisko opuścił el kapitano od atmosfery w szatni, więcej Kowalczyka, gościa bez liczb a z kółeczkami na boisku, podaniami do tyłu i krzykiem by wymusić faul.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 25/04/2021 17:13
@Ambasador patrząc jak nasi nie umieją grać pod presją, to liczyłem, że Raków straci punkty i da nam te 4 pkt oddechu, tymczasem oni ciągle je zdobywają. Jeśli w środę wygrają, nasze szanse na 2 miejsce drastycznie spadną.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 25/04/2021 17:22
Można było się spodziewać, że ciężko będzie w Mielcu walczącym o utrzymanie. Niestety to Stal dziś była skuteczna, Pogoń nie. Samym posiadaniem piłki się nie wygra, jak brakuje skutecznego wykończenia. A Pogoń niestety w tym sezonie ma problem jak sama pierwsza nie strzeli tylko straci gola. Dziś też potwierdziła, że ciężko jej idzie odwrócenie losów meczu.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 25/04/2021 18:21
. A Pogoń niestety w tym sezonie ma problem jak sama pierwsza nie strzeli tylko straci gola. Dziś też potwierdziła, że ciężko jej idzie odwrócenie losów meczu.[/cytat]
Otóż to. Jak straciliśmy gola, to już miałem przeczucie, że nie odrobimy tego. Nie ma co płakać, tylko zakasać rękawy i wywalczyć to drugie miejsce.
@Ambasador patrząc jak nasi nie umieją grać pod presją, to liczyłem, że Raków straci punkty i da nam te 4 pkt oddechu, tymczasem oni ciągle je zdobywają. Jeśli w środę wygrają, nasze szanse na 2 miejsce drastycznie spadną.
Icar nie dramatyzuj, że nie potrafi grać pod presją Pogoń. Coś potrafią skoro podium osiągnęli, cały czas w lidze grają pod presją i w tym sezonie ogólnie dają radę. Na wyjeździe byli w stanie wygrać z Rakowem, więc u siebie tym bardziej będą mogli wygrać.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.