To Ekstraklasa, jednego dnia możesz ogrywać Lecha i Cracovię na wyjeździe, żeby potem przegrać z kimś potencjalnie znacznie słabszym u siebie.
Od razu Ekstraklasa większości lig świata tak jest, gdyby wszystko było przewidywalne na zasadzie, my wygraliśmy z Lechem to teraz Korona czy Widzew to powinny być przystawki to byłbym milionerem, a sts bankrutem.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 29/09/2013 12:26
Brawo za wywiezienie 3 pkt i walke do końca. Nie do przejścia dziś Janukiewicz za co pokłony , katastrofą jest dla mnie Lewandowski on się nie nadaje i nie będzie nadawał na lewą obrone teraz , za 5 a nawet 10 lat , za to kto nie widzi jaka robote wykonują i jak harują ostatnio Robak i Ława to jedyne w co grał to chyba trambambule. A tak poza tym to nie da się jakoś zablokować komentarzy na czas meczu? bo czytanie potem 5 stron komentarzy jedno bądź 2 wyrazowych typu " gol , jest , karny , czerwień , Robak źle , Frączczak chujowo " ( gdzie chwile potem oni strzelają bramki ) to jakieś nieporozumienie , przecież każdy zainteresowany jak nie jest na stadionie to widzi i ogląda , także może trzeba zaparzyć melisse i nie palić klawiatur
PS. Tak patrze na terminarz i normalnie przy dobrym wietrze na koniec roku mozemy miec 18 pkt wiecej
Właśnie takiego kalkulowania się boję. Na razie jest pięknie, ale te z pozoru łatwiejsze mecze, mogą okazać się najtrudniejsze. To Ekstraklasa, jednego dnia możesz ogrywać Lecha i Cracovię na wyjeździe, żeby potem przegrać z kimś potencjalnie znacznie słabszym u siebie.
Dokładnie,szanujmy to co mamy,nie oczekujmy odrazu bóg wie czego.Narazie jest super i z tego sie cieszmy a co bedzie dalej zobaczymy.
Tylko Pogoń, Ukochana Pogoń! Cały Szczecin czeka na zwycięstwo Twe! 💙❤
- Lewandowski - z przodu bardzo dobrze, w obronie znowu słabo. Objeżdżany przez Nowaka i tego czarnego niemiłosiernie, często na raz i tworzyły się przez to bardzo groźne sytuacje. Z przodu bardzo przyjemnie się na niego patrzy, nie odstawia nogi, idzie do końca - spory udział przy bramce gdzie wywalczył piłkę i rozpoczął akcję podając do Robaka. - Akahoshi, Murayama - notują widoczny zjazd formy. Pierwszy biega jakby za karę i gdzieś zagubił błysk (niewidoczny przez większość meczu). Drugi już od paru spotkań gra chimerycznie, gubi dużo piłek, podaje niecelnie i jedyne za co można go pochwalić to ambicja i zapierniczanie od początku do końca spotkania. - Robak - brawo za wypracowanie sytuacji z karnym (Djousse i Chałas padliby przy kontakcie z rywalem pewnie od razu po przyjęciu piłki) i za strzelenie bramki na wagę zwycięstwa. Co do reszty spotkania, bez rewelacji - w okolicach 70 minuty brakowało mu już sił, zaprzepaścił dwie bardzo dobre okazje. - Janukiewicz - nie ma co się rozpisywać, występ idealny - nie ma się do czego przyczepić. - Rogalski, Ława - strasznie zapieprzali w środku, przyzwoicie. Z drugiej strony za często piłkarze Cracovii spokojnie mogli sobie ułożyć piłkę w środku i oddać groźne strzały (vide Budziński, swoją drogą chyba najlepszy zawodnik Cracovii - nieźle się prezentuje), brakowało szybszego dojścia do nich i zablokowania strzału albo przeszkodzenia w jego oddaniu. - Dąbrowski, Golla - bez większych błędów, pewnie. - Bąk - bardzo słabo. Przez większość spotkania niewidoczny, mało wejść do przodu skrzydłem, z tyłu w obronie niepewnie i biegał jakby nie wiedział jakie są jego zadania (często zamiast podbiec do przeciwnika i zaasekurować kolegę biegał gdzieś z drugiej strony gdzie nie było absolutnie nikogo).
Co do sędziowania, karny odgwizdany słusznie - i bardzo dobrze, dawno karnego w lidze nie złapaliśmy, ale co do reszty spotkania według mnie za duża zegarmistrzowska precyzja. Gwizdane wszystkie drobne przepchnięcia - w większości przypadków na korzyść Cracovii. Do tego parę (szczególnie w pierwszej połowie) fauli z kapelusza. Dobrze, że Pskit nie poszalał i nie wyrzucił od nas nikogo z boiska bo przez moment wydawało się, że polecieć może Frączczak albo Dąbrowski.
Jak na ironię ostatnio gramy nieco słabiej - poczynając od meczu z Lechem, ale ciułamy wygrane za wygranymi. Tutaj objawia się hasło, że nieważny jest styl w ostatecznym rozrachunku ważne są punkty i w 100 procentach się z tym zgadzam.
W Szczecinie z Górnikiem z jednej strony może być ciężko - wiadomo Górnik czołówka ligi i mają piłkarzy, którzy jeśli dobrze wejdą w mecz to mogą wyprawiać cuda. Z drugiej strony ostatni ich mecz z Koroną w Kielcach to jedna wielka żenada, jeśli zagraliby podobnie w Szczecinie to o 3 punkty byłbym spokojny.
W Szczecinie z Górnikiem z jednej strony może być ciężko - wiadomo Górnik czołówka ligi i mają piłkarzy, którzy jeśli dobrze wejdą w mecz to mogą wyprawiać cuda. Z drugiej strony ostatni ich mecz z Koroną w Kielcach to jedna wielka żenada, jeśli zagraliby podobnie w Szczecinie to o 3 punkty byłbym spokojny.
Odnośnie tego meczu. Zrobiłem małą analizę kartkową Górnika. Kosznik i Przybylski mają po 3 żółte kartki. Jeśli otrzymają jeszcze po jednej w meczu z Zawiszą to do Szczecina nie przyjadą
- Lewandowski - z przodu bardzo dobrze, w obronie znowu słabo. Objeżdżany przez Nowaka i tego czarnego niemiłosiernie, często na raz i tworzyły się przez to bardzo groźne sytuacje. Z przodu bardzo przyjemnie się na niego patrzy, nie odstawia nogi, idzie do końca - spory udział przy bramce gdzie wywalczył piłkę i rozpoczął akcję podając do Robaka.
Nie zgadzam się z analizą gry obronnej Lewandowskiego. Moim zdaniem zagrał poprawnie, a przynajmniej nie odbiegał do reszty obrońców. Tak nawiasem Saïdi Ntibazonkiza grał częściej i więcej po stronie Frączczaka Widoczny spadek formy Japończyków.
Tez mi sie tak wydaje, ale tez bylbym ostrozny z szybka krytyka Taku i Aki. Po pierwsze dlatego, ze obaj zagrali wszystkie mecze, a Aka jest bardzo duzo eksploatowany, bo jest mozgiem druzyny. Czuje, ze teraz juz zagraja nieco lepiej po tygodniowym odpoczynku
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 01/10/2013 13:39
Według mnie to bardziej eksploatowani są Ława, Rogalski czy nawet Lewandowski - którzy zasuwają od pierwszych do ostatnich minut, a w ich przypadku widać w odróżnieniu od Japończyków progres formy.
Według mnie to bardziej eksploatowani są Ława, Rogalski czy nawet Lewandowski - którzy zasuwają od pierwszych do ostatnich minut, a w ich przypadku widać w odróżnieniu od Japończyków progres formy.
Dokładnie. Aka snuł się na Cracovii. Jego przebiegnięte kilometry w tym meczu pewnie podobne do tych które zrobił Radek.Nie zbiegał do obrońców po piłkę a po tym jak go Budziński łokciem znokautował odpuścił sobie jakąkolwiek walkę w środku.Taku troszkę lepiej bo jednak biegał po skrzydle i było to widać. Ja jestem ciekawy jak Wdowczyk ustawi zespól na Górnik.Oni grają bardzo szybko z duża ruchliwością.Mnóstwo klepek po ziemi i do tego ten "Prezes" który jednak ma straszne to przyspieszenie.Kto wie czy Bąk nie będzie miał roli plastra na nim.Boki obrony mamy słabe i tu może być ból.Nie wiem czy zagra ten Lisowski ale jeśli tak to łatwo mieć nie będzie choć obawiam się że tam przesunięty zostanie Lewandowski a Pietruszka wskoczy na lewą obronę. Remis w tym meczu myślę że tez nie będzie zły chociaz wygrana jest w zasięgu jesli Aka wróci do formy z początku rundy.
Dokładnie. Aka snuł się na Cracovii. Jego przebiegnięte kilometry w tym meczu pewnie podobne do tych które zrobił Radek.Nie zbiegał do obrońców po piłkę a po tym jak go Budziński łokciem znokautował odpuścił sobie jakąkolwiek walkę w środku.Taku troszkę lepiej bo jednak biegał po skrzydle i było to widać. Ja jestem ciekawy jak Wdowczyk ustawi zespól na Górnik.Oni grają bardzo szybko z duża ruchliwością.Mnóstwo klepek po ziemi i do tego ten "Prezes" który jednak ma straszne to przyspieszenie.Kto wie czy Bąk nie będzie miał roli plastra na nim.Boki obrony mamy słabe i tu może być ból.Nie wiem czy zagra ten Lisowski ale jeśli tak to łatwo mieć nie będzie choć obawiam się że tam przesunięty zostanie Lewandowski a Pietruszka wskoczy na lewą obronę. Remis w tym meczu myślę że tez nie będzie zły chociaz wygrana jest w zasięgu jesli Aka wróci do formy z początku rundy.
Już lepiej, żeby bąk żadnego plastra nie miał...najlepiej niech zostanie w głębokiej rezerwie. Zdecydowanie bardziej korzystne byłoby ustawienie pietruszki.
Już lepiej, żeby bąk żadnego plastra nie miał...najlepiej niech zostanie w głębokiej rezerwie. Zdecydowanie bardziej korzystne byłoby ustawienie pietruszki.
Mamy grac w 10? Chlopie widziales w jakej dyspozycji jest ostatnio Pietruszka? Wlasnej babci nie dalbym mu do przypilnowania, bo by mu spierdolila razem z pelnym wozkiem z Biedronki.
Mamy grac w 10? Chlopie widziales w jakej dyspozycji jest ostatnio Pietruszka? Wlasnej babci nie dalbym mu do przypilnowania, bo by mu spierdolila razem z pelnym wozkiem z Biedronki.
Podobne zdanie do Twojego mam odnośnie gry lewandowskiego w defensywie
Tez mi sie tak wydaje, ale tez bylbym ostrozny z szybka krytyka Taku i Aki. Po pierwsze dlatego, ze obaj zagrali wszystkie mecze, a Aka jest bardzo duzo eksploatowany, bo jest mozgiem druzyny. Czuje, ze teraz juz zagraja nieco lepiej po tygodniowym odpoczynku
Jaką "szybką"? Obaj grają słabo od meczu z Lechią - masa niedokładnych podań, nieporozumień, bezproduktywność. Wyjątkiem jest bramka Aki ze spotkania z gdańszczanami.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski "W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Podobne zdanie do Twojego mam odnośnie gry lewandowskiego w defensywie
Kibice Pogoni sami nie potrafia docenic tego co maja. Ostatnio wywiad z Lesniodorskim byl i pytanie na temat mlodych Polakow, to stwierdzil, ze w Polsce jest tylko 3, ktorych w Legii by widzial, wsrod nich byl wlasnie Lewandowski. Zreszta w tym sezonie akurat tych dwoch panow mozna ze soba porownac i niestety dla Pietruszki trzeba zgodzic sie z Wdowcem, ze sadza go na lawie, bo tak elektrycznego dawno go nie widzialem. Co kontakt z pilka czy przeciwnikiem to dramat. Lewandowski za to z przodu fajnie, troche gorzej w obronie, to samo mozna o Fraczczaku powiedziec, ale na tym opiera sie w duzej mierze sila tego zespolu.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.