Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 10/06/2014 11:33
Co do tematu "zajechania" graczy na kwietniowym obozie bo faktycznie nie wyglądali na świeżych w rundzie finałowej to może było też tak, że po zapewnieniu sobie praktycznie 8 i osiągnięciu tym samym celu na ten sezon Wdowczyk z myślą o kolejnych rozgrywkach dorzucił im do pieca żeby poprawić wydolność bo wiemy jak wyglądała drużyna fizycznie przed jego przyjściem a jak to mówią nad wytrzymałością pracują przeważnie zimą więc może chciał coś jeszcze poprawić i jeśli udałoby się awansować na podium to byłoby idealnie, a jeśli nie to nie było tragedii. Jak dla mnie sezon i tak na plus, oby w następnym było jeszcze lepiej, powoli w drodze na szczyt
Wydaje mi się jednak że była to wina naszego szkoleniowca . Był to pierwszy sezon rozegrany w takim "tempie" i pewnie do końca nie było wiadomo jak piłkarze zareagują na dany reżim treningowy. Niestety coś "nie wypaliło" i miejmy nadzieje że w przyszłym sezonie zagra to lepiej .
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 16/07/2014 17:03
- Jesteśmy realistami, znamy siłę drużyny i nie stawiamy przed nią celu wyższego niż przed rokiem. Chcemy być w górnej ósemce. Na początku może być nam trudno, bo będziemy grali bez Robaka i Akahoshiego, ale z każdym kolejnym meczem zespół powinien grać coraz skuteczniej - powiedział dla PAP Grzegorz Smolny, wiceprezes Pogoni Szczecin.
Przewidywany skład na Podbeskidzie: Janukiewicz - Frączczak, Hernani, Dąbrowski, Lewandowski - Matras, Murawski, Kun, Murayama, Bąk - Zwoliński
Taku jest szykowany na miejsce Aki, jako rozgrywający.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 16/07/2014 17:41
Trzymam kciuki za Kozłowskiego , o ile wyleczył już kontuzję. Chłopaczyna wszedł na parę minut , zadebiutował w Ekstraklasie i wywalczył karnego z Koroną... Pod nieobecność Robaka jest według mnie numerem 1 w Pogoni , na pozycje napastnika.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Czyli dalej bez obrony. Najsłabsi pozostali w klubie i dalej grają pierwsze skrzypce. Rudol rozumiem, że się nie nadaje na prawą obronę zdaniem Wdowca skoro gra tam nasza gwiazda AF9?
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 16/07/2014 17:58
Może Frączczak wymiata na treningach na obronie a po prostu ma problem z psychiką i Wdowczyk liczy na jego mecz życia i na to, że od tej pory ustabilizuje formę... Nie wiem, marne wytłumaczenie, ale nie widzę żadnego innego, Rudol mimo słabszej końcówki (a kto wtedy nie grał słabiej...?) spisywał się od niego w rundzie wiosennej o niebo lepiej. Cenię sobie zaangażowanie AF9, ma trzeci najdłuższy staż w drużynie, ale... ech, no oby zamknął mi jadaczkę w piątek, jeśli wystąpi.
Generalnie, jak zauważyli przedmówcy, to nie jest jakiś zły skład. Chciałoby się więcej, zwłaszcza, że nie ma dwóch głównych zawodników, ale rok temu na inaugurację pyknęliśmy w podobnym zestawieniu Zagłębie 2:0, była też walka jak równy z równym z Legią (tylko wynik nie ten), Zawiszą. Fakt, że nie ma Aki, który grał wtedy pierwsze skrzypce, ale mamy Murawskiego, który bardzo dobrze rozprowadza grę, Taku w sparingu pokazał się z dobrej strony na środku pola, a Zwoliński jest chyba jednak lepszy niż Chałas i Djousse z tamtego okresu. Cały czas wierzę, że wzmocnienia nadejdą - jest jeszcze na to półtora miesiąca, ale nawet do tego czasu to nie musi wyglądać źle. Szkoda, że przeciwnik mało wygodny. Podbeskidzie u siebie nigdy nie było przyjemnym rywalem. Do tego Ojrzyński na pewno ich przygotuje i zmotywuje do 90 minut jeżdżenia na tyłkach. Czekam z niecierpliwością na osiemnastkę meczową, będzie wiadomo ciut więcej.
Jesli po tylu wpadkach w poprzednim sezonie i tak nieudolnej gry w defensywie AF9 dalej bedzie gral na tej pozycji (czyt. gramy bez prawego obroncy) uznam to za jawny sabotaz.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/07/2014 07:51
Nikt tu tego nie rozumie i chyba już tego nie rozgryziemy.Skoro wyleciał z klubu Ława,były kapitan i wg. słów Wdowczyka kiedyś jego łącznik z drużyną,to jaki cudem Adam nadal jest podstawowym graczem.
Nikt tu tego nie rozumie i chyba już tego nie rozgryziemy.Skoro wyleciał z klubu Ława,były kapitan i wg. słów Wdowczyka kiedyś jego łącznik z drużyną,to jaki cudem Adam nadal jest podstawowym graczem.
Adam szykowany jest jako Napastnik
I bardzo dobrze, po co ma się chłopak w obronie marnować i potem głupie komentarze w necie czytać. A w Bielsku trzeba się poprzepychać i skoro nie ma Marcina, to Adam tam się przyda
I bardzo dobrze, po co ma się chłopak w obronie marnować i potem głupie komentarze w necie czytać. A w Bielsku trzeba się poprzepychać i skoro nie ma Marcina, to Adam tam się przyda
A jak mu nie pójdzie to usprawiedliwicie to "nową pozycją"? Że przecież w końcu to obrońca itd.? AF9 Wam pokaże co to znaczy być sabotażystą.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/07/2014 15:28
No to zaczyna się. Jak przed każdą inauguracją i każdym meczem pojawia się dziwne poddenerwowanie... Czy machina przygotowywana przez Wdowczyka wypali? Za około 5 godzin będziemy wiedzieć wszystko...
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
A jak mu nie pójdzie to usprawiedliwicie to "nową pozycją"? Że przecież w końcu to obrońca itd.? AF9 Wam pokaże co to znaczy być sabotażystą.
Tak za każdym razem jak zagra na innej pozycji niż obrońca, to będzie musiał 100 % wypalić, masakra. Ostatnio Adam zagrał na innej pozycji i bramkę załadował i blisko kolejnej był, potencjał ma na sprawdzenie się. Ale jasne jest, że nie mogą to być jednorazowe akcje, typu, ze w następnym meczu wróci na obronę. Jak dzisiaj polegnie to nie można pisac od razu, ze się nie nadaje itdl.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.