Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/11/2013 20:06
no oz moznabylo sie tego spodziewac, jednym slowem runde wiosenna uwazam za otwarta! ciekaw jestem czy damy rade zlapac sie do 8 przed przerwa zimowa..bo szczerze w to watpie. bezandziejny mecz,ktory po raz kolejny obnazyl braki w kazdej naszej formacji od obrony po atak.
szkoda za 2 tyg Legia a tam moznemy juz doliczyc sobi 0opkt i kilka bramek w plecy..moze pozniej cos sie uda wygrac no ale to trzeba zaczac grac.....
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/11/2013 20:19
nie jest źle, sytuacja w tabeli i tak jest powyżej oczekiwań, a zagłębie to dobry zespół zwłaszcza gdy przyszedł Lenczyk. Jeszcze tylko parę meczy i w zimie niech Wdowczyk ich dobrze przygotuje a pierwsza ósemka będzie całkiem osiągalna. Mnie ten wynik cieszy bo z Zagłębiem mogło być różnie, ale na szczęście nią ma kartek i z Legią można ostro powalczyć, remis jest w zasięgu Pogoni. Może przy dobrej postawie i wysokiej lokacie w jesieni Azoty coś rzuca w zimie na dobre transfery
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/11/2013 20:26
Słabo, nie wiem jak możemy aspirować do miana drużyny czołówki tabeli i rozgrywać drugi, podobny, bardzo słaby mecz. Zagłębie w pierwszej połowie spokojnie do ogrania 2-3:0, ale w momencie kiedy mieliśmy ich na patelni to się cofnęliśmy czego skutkiem były 2-3 groźne akcje przeciwników i strzał życia Kwieka. Druga połowa zupełnie bez pomysłu. Idiotyczne lagi, które nie dawały żadnego rezultatu, gra skrzydłami bez rewelacji - słabi Tchami, Frączczak, Bąk. Ostatnie 20-30 minut NIKOGO w środku pola.
Janukiewicz - bez rewelacji. Wykopy niedokładne, w większości nie wylatywały za połowę. Parę razy (po raz kolejny!) przyspawany do linii zamiast szybciej wyjść to stał bez pomyślunku. Przy bramce raczej bez szans. Denerwujące spowalnianie gry w momencie kiedy trzeba szybko wyprowadzić piłkę kiedy jedyną szansą na cofnięte Zagłębie jest gra z kontry.
Pietruszka - beznadziejny. Ciągle spóźniony, daleko od Abwo, niepewny - dobra zmiana w drugiej połowie. Chyba dobrze, że Lewandowski wraca bo Pietruszka przy nim to gorzej niż junior.
Golla - parokrotnie kopnął się w czoło tak, że szła bardzo nieprzyjemna kontra. Wyprowadzenie z obrony niecelne.
Hernani - chyba najlepszy dziś w bloku obronnym. Sporo przerwanych akcji, również z przodu gdzie czasem chodził na stałe fragmenty gry. Ze 2-3 razy nieźle rozegrał piłkę w ofensywie.
Frączczak - z przodu głównie tracił piłki albo zagrywał niecelnie, z tyłu również wiecznie spóźniony. Jeden z najgorszych na boisku dziś.
Bąk - zupełnie nie przypomina zawodnika z meczu z Koroną Kielce i chyba potwierdza, że był to niestety jedynie jednorazowy wybryk.
Aka - pierwsze 20-30 minut dobre im dalej w mecz tym gorzej. Za dużo kiwania, technicznych popisów - co zwykle kończyło się stratą piłki. Wydaje mi się, że za bardzo chciał dzisiaj strzelać/rozegrać akcję życia, żeby uczcić narodziny dziecka.
Murayama - według mnie drugi z najgorszych na boisku. Wieczne straty, niedokładne piłki, spowalnianie akcji do momentu kiedy wokół było 2-4 zawodników Zagłębia i było po akcji. Widoczny mocny spadek formy.
Ława - również dobre 20-30 minut gdzie był praktycznie na całym boisku. Później słabiej, sporo niepotrzebnych głupich podań, które skutkowały stratami.
Robak - brawo za bramkę. Parę sytuacji gdzie dobrze się przepchnął, ale w ogólnym rozrachunku bardzo przeciętnie. Bez błysku.
Zmiany:
- Dąbrowski - dobrze, pewnie w obronie (poza 1 głupawą interwencją) sporo przerwań akcji i dobrych wybić,
- Tchami - TRAGEDIA, ten gość jest równie elektryczny jak Djousse, może coś pójdzie na szybkości, ale ostatecznie nie ma pojęcia co zrobic z piłką, jak ją rozegrać i w rezultacie się przewraca albo zagrywa BEZMYŚLNIE. Jego zagrania pod koniec meczu irytowały najbardziej.
- Moustapha - lepiej w rozegraniu niż w odbiorze.
Ogólnie mecz wygląda dziwnie. Nie wiem czy to kwestia, że tak już jesteśmy zmęczeni obecną rundą, ale wygląda to tak jakby brakowało nam świeżości, szybkości. Ok. 70-80 minuty znakomita większość snuje się już po boisku. Ambicja pewnie jest bo wszyscy chcą wygrywać, ale coś jest nie tak w momencie kiedy drugi raz z potencjalnie słabszą drużyną rozgrywamy tak cienkie spotkanie.
Rzuty rożne - po raz kolejny rozgrywane bardzo niecelnie. Znów próbujemy grać te krótkie rozegrania, które nie przynoszą absolutnie żadnej korzyści. Te grane z piłki stojącej albo przeciągnięte za daleko tak, że nikt akcji nie zamyka albo grane za lekko i piłka nie przechodzi pierwszego obrońcy. Może czas zmienić wykonawcę z Ławy/Aki? Bo nie wygląda to najlepiej.
Rzuty wolne - dzisiaj mieliśmy ze 2-3 rzuty wolne w okolicach rogów pola karnego, które według mnie zostały rozegrane słabo. W takim wypadku albo stawia się na strzał i gra się wtedy mocno w bramkę albo na dośrodkowanie i lżej, ale dokładniej w okolice piątki. U nas wszystkie te wolne były spartolone tak, że nie wyglądało to ani na dośrodkowanie ani na strzał. Szkoda bo sytuacje całkiem niezłe.
Auty - czy zawsze musimy tracić czas na przekazywanie piłki Pietruszce, Frączczakowi, którzy nie potrafią celnie wyrzucić i stworzyć jakiegoś zagrożenia z przodu? Ja rozumiem, że to kwestia asekuracji w tyłach, ale czasem kiedy ma pójść szybka kontra warto, żeby aut wykonała osoba najbliżej piłki, a nie spowolnienie oddanie wyżej wymienionym i czekanie aż całe Zagłębie cofnie się do obrony.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/11/2013 20:38
mam nadzieje , że ma rację Piłkarze zagrozeni kartkami musieli uważać przed meczem z Legią, tam noga pokazać na co ich stać. Przede wszystkim Wdowczyk będzie chciał pokazać się w Wawie. Nie wiem czy nie lepsza byłaby porażka ,w razie dobrego wyniku Wdowiec i Aka mogę opucić Pogoń szybciej niż możemy sobie to wyobrazić a szkoda by ich było. Ale nie ma ludzi nie zastapionych Pogoń podnisiła się z gorszych sytuacji. Reasumując obawiałem sie meczu z zagłębiem i dobry jest tu remis, Zagłębie nie jest słabą drużyną. Musimy poczekać co przyniesie przerwa zimowa i jakie nastąpia zmany. Ja jestem pod wielkim wrażeniem za rundę jasienną , jak dotychczas Pogoń gra niesamowicie oczywiście jak na ligę polską. Także panowie głowa do góry naprawdę możemy byc dumni z naszj Pogoni
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/11/2013 20:41
Wynik wynikiem, ale nasza gra od paru kolejek jest delikatnie rzecz ujmując nieurzekająca. Niestety, mecz z Widzewem to nie był wypadek przy pracy. W meczu z Legia czeka nas tradycyjne wpierdol i chyba juz czas powoli zacząć oglądać sie za siebie.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/11/2013 20:43
Nie ma co obecnie chwalić naszej gry bo jest słaba i nijak ma się do tej prezentowanej kilka tygodni temu. Obecnie prezentujemy się nie lepiej niż nie szukając daleko Podbeskidzie, Widzew czy Korona.
Wdowczyka też ktoś powinien uświadomić, że to nie Wisła, Lech, Legia tylko marne Zagłębie dzisiaj było naszym przeciwnikiem. Jeśli nas cieszy punkt z Miedziowymi u siebie to rozumiem, że przy okazji najbliższych meczów z Legią, Lechem, Śląskiem czy Wisłą porażkę mamy wkalkulowaną?
e. Sorry leliwa, źle doczytałem z emocji, ale nie wiem jak można uważać Zagłębie za dobrą drużynę. Ostatnia drużyna ligi, gramy mecz u siebie i mamy uznać punkt za osiągnięcie i poszanować go? Bzdura, dla mnie jest to strata 2 punktów, a nie zyskanie jednego. Tym bardziej, że w ostatnich minutach poprzez naszą indolencję obronną Zagłębie mogło spokojnie wygrać.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 11 listopada 2013, 20:52 [2 raz(y)]
Dla jednych realizm, dla innych pesymizm. Dziwne ze odniosłeś sie tylko do zbliżającego sie z meczu z Legia, po ktorym pewnie i tak nic nie napiszesz i jakie znowu pesymizm? rozważam ewentualną opcje w mojej percepcji niestety dla nas bardzo prawdopodobną. A to ze ostatnio gramy słabiutko to nie defetyzm czy inna pejoratywne doznanie tylko fakt bezsprzeczny. I dziwne ze tak sie dzieje od momentu kiedy Wdowca zaczęto przymierzać na stanowisko selekcjonera. Moze to przypadek, a moze i nie. Taka dygresja mi sie nasunęła na myśl.
Ktos wyzej słuszenie zauważył ze fizycznie zaczynamy wyglądać rowniez coraz gorszej i na nasze nieszczęście ta runda jeszcze potrwa . Obysmy na wiosne mieli nadal komfortowa sytuacje jaka mamy natenczas.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/11/2013 20:59
Zauwazcie, że początek sezonu to głównie szczyt formy Japończyków Akahoshiego i Murayamy. Ostatnio dwaj wspomniani gasna z każda chwilą i tutaj upatrywalbym największego problemu.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/11/2013 21:01
jak zwykle bardzo szanuję wypowiedź Anathemy...ale każdy mecz jest inny i mam nadzieję, a nawet przekonanie , że z Legią taki będzie za sprawą Wdowca bo tu chodzi o coś wicej niż : zwykły mecz...to sprawa honoru dla Pogoni, dla Wdowczyka,,,,mecz z legią to może być wojna. Serdeczne pozdrowienia dla Anathemy od kibica Pogoni z Tarnowa
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/11/2013 21:05
Oglądam skrót na Canal+ - ręka w pierwszej połowie Zagłębia według komentatora ewidentnie w polu karnym, powinien być rzut karny. Dobrze było widać to z trybun, aż dziw że liniowy, który był ustawiony blisko nie zareagował ...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/11/2013 21:28
Dla mnie problemem, który odzwierciedla się w takich meczach jak dzisiejszy, jest cały czas brak wartościowych zmienników. Gramy praktycznie cały czas jedną jedenastką, a gdy przychodzą kartki, zniżka formy lub przemęczenie to nikt z ławki nie jest w stanie wskoczyć w to miejsce. Oznacza to także brak rywalizacji o pozycje, przez co nawet i świetne motywowanie przez Wdowczyka w pewnym momencie nie będzie już takie skuteczne. Dobrze wiedzieliśmy że ten moment nadejdzie, więc liczyliśmy że do tego czasu nazbieramy jak najwięcej punktów. Gramy powyżej oczekiwań, a więc można dotychczasową kampanię uznać za udaną. Rzekłbym - byle do okienka, aby ktoś wartościowy dołączył do drużyny.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.