Pogoń oddała w tym sezonie T-Mobile Ekstraklasy 254 strzały (11. miejsce pod tym względem). 145 mijało światło bramki (11. miejsce), zaś 109 było celnych (13. miejsce). Nasza skuteczność wynosi niecałe 16% (6. miejsce) - 40 goli (7. miejsce).
Jeśli chodzi o rozkład bramek i asysty wg pozycji, to w Pogoni przedstawia się to następująco:
Obrońcy - 4 bramki (11. miejsce), 7 asyst (9. miejsce)
Pomocnicy - 9 bramek (14. miejsce), 18 asyst (9. miejsce)
Napastnicy - 27 bramek (1. miejsce), 11 asyst (5. miejsce)
Jak widać, jesteśmy najbardziej "uzależnieni" od napastników, biorąc pod uwagę wszystkie zespoły T-Mobile Ekstraklasy.
Najskuteczniejsi strzelcy Pogoni:
1. Zwoliński (11 bramek - wszystkie z gry + 1 asysta w 26. meczach). Bramka co 154 minut (pod względem zajmuje 7. miejsce wśród zawodników Ekstraklasy)
1. Robak (11 bramek - 8 z gry, 3 z karnych + 2 asysty w 16. meczach). Bramka co 121 minut (pod względem zajmuje 4. miejsce wśród zawodników Ekstraklasy)
3. Frączczak (5 bramek - wszystkie z gry + 8 asyst w 27. meczach). Bramka co 449 minut (pod względem zajmuje 82. miejsce wśród zawodników Ekstraklasy)
W 30 meczach faulowaliśmy aż 421 razy (części od nas faulowali tylko: Lech, Podbeskidzie, Bełchatów). Skutkiem tych przewinień było 61 żółtych kartek (więcej kartek dostali tylko: Wisłą i Korona) i 2 czerwone kartoniki.
Żaden z Was internetowych kibiców nie jest mi bratem. Nie jestem ekstra i nie zamierzam być. Ilość dni czy jakieś tam durne gwiazdki nie mają tu nic do znaczenia.
To znalazłeś błędy! Fajnie, żeś taki wyczulony, liczę że następnym razem zwrócisz uwagę kolejnej osobie a nie poprzestaniesz w tej chwili. To Twoja dupa czy po prostu odświętnie typ dżentelmena Ci się włączył? Hamuj chłopaku bo doskonale wiesz o co mi chodziło a próbujesz odwrócić kota ogonem. Natomiast z drugiej strony podoba mi się Twój charakter. Może gdyby było takich więcej, mielibyśmy parę wygranych do przodu ale... nie wywołuj wilka z lasu.
Damskie się nie liczy. Koniec dyskusji.
Ostatnio edytowany przez: Adrian PS, 3 maja 2015, 15:59 [1 raz(y)]
...i pomyśleć że jest to temat o "Występach Pogoni w ekstraklasie" a stał się oazą dla kompleksów niespełnionych "polonistów",wyjadaczy z pociągów do Łęcznej i całej masy moralizatorów.
Może już czas stworzyć tu temat" napinki i prywatne pretensje" i przerzucać przez admina wszelkie takie posty tam.
Temat odchudzi się pewnie o połowę...ale może będzie zgodny z jego tytułem.
Zauważyć tu jednak należy jeden błąd. Frączczak został zaliczony do napastników, stąd liczba 27 goli strzelonych przez napastników. Bez niego to 22 gole. Wydaje mi się, że grając na pozycji napastnika strzelił jedną bramkę (z Legią), natomiast inne strzelał już grając na innych pozycjach. Dlatego, dla niego należałoby stworzyć osobną kategorię, obok napastników, pomocników i obrońców .
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 06/05/2015 09:14
Panie Ozii i Szymonek 997 czy jak wam tam .Nie wypinam niczego .....no może wypnę dupę na wasze wypociny .Jeżeli chcecie poznać moje tzw." zasługi " na polu kibicowskim ,począwszy od 1976 roku Poznań ,to zapraszam na piwo . Powtarzam jeszcze raz ....żaden dzieciak przed mutacją nie będzie mnie obrażał na tym forum ,tylko za to że wypowiedziałem się na temat tutaj obowiązujący .Po prostu nie ma na to mojego przyzwolenia .Amen.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 06/05/2015 19:41
jedna wielka beka. Janota dostaje czerwo, a Brzyski 2 minuty pozniej za taki sam faul ledwo zoltko. Legia z sedziami ugraja ta lige nawet jak beda grac bez bramkarza...
1. Jak chcesz dupę wypinać to rób to w domowym zaciszu. 2. Tak jak Szymonek napisał takich "weteranów' jak Ty jest w Szczecinie na pęczku,i jakoś żaden nie podnieca się tym faktem że brał udział w pewnych wydarzeniach w różnych latach. 3. Nikt Cię tu nie obraża,więc zacznij czytać ze zrozumieniem. 4. Zluzuj pory. Amen.
Przestańcie w końcu pisać o swoich aluzjach seksualnych, albo załóżcie sobie temat, w którym będziecie sobie wrzucać itd. Czytanie tych wszystkich kłótni, aluzji, narzekań, przytyków, jest co najmniej niesmaczne. Powoli, w każdym temacie można przeczytać, kto kogo nie lubi, kto na kogo się wypina i takie tam, zamiast konkretów.
Piszcie merytorycznie, jak macie inne zdanie, to dyskutujcie, ale bez ciągłych osobistych aluzji, przytyków, personalnych ataków. Kibic Pogoni, nie powinien tak traktować drugiego Kibica Pogoni.
Przestańcie w końcu pisać o swoich aluzjach seksualnych, albo załóżcie sobie temat, w którym będziecie sobie wrzucać itd. Czytanie tych wszystkich kłótni, aluzji, narzekań, przytyków, jest co najmniej niesmaczne. Powoli, w każdym temacie można przeczytać, kto kogo nie lubi, kto na kogo się wypina i takie tam, zamiast konkretów.
Piszcie merytorycznie, jak macie inne zdanie, to dyskutujcie, ale bez ciągłych osobistych aluzji, przytyków, personalnych ataków. Kibic Pogoni, nie powinien tak traktować drugiego Kibica Pogoni.
To jest forum Pogoni, a to jest kibicowski swiat. Pewne rzeczy sa w nim niedopuszczalne. Tym bardziej, ze zaglada tu sporo osob z kibicowskiej Polski i wyrabiaja sobie opinie. Bedziemy prostowac az do upadlego bo ty my walczymy o dobre imie Pogoni. Jesli Ci nie pasuje podejdz na pierwszym lepszym wyjezdzie pogadac, opusc forum albo po prostu odpusc. Pozdrawiam
Obrońcy: Sebastian Rudol, Wojciech Golla, Mateusz Matras, Hubert Matynia, Sebastian Murawski
Pomocnicy: Ricardo Nunes, Vladimirs Kamess, Adam Frączczak, Dominik Kun, Rafał Murawski, Michał Walski, Takafumi Akahoshi, Karol Danielak, Kamil Wojtkowski, Robert Obst
To jest prawdopodobnie nasza 18 na mecz z Lechią:
Bramkarze: Radosław Janukiewicz, Dawid Kudła
Obrońcy: Sebastian Rudol, Wojciech Golla, Mateusz Matras, Hubert Matynia, Sebastian Murawski
Pomocnicy: Ricardo Nunes, Vladimirs Kamess, Adam Frączczak, Dominik Kun, Rafał Murawski, Michał Walski, Takafumi Akahoshi, Karol Danielak, Kamil Wojtkowski, Robert Obst
Napastnicy: Łukasz Zwoliński
Mając na uwadze problemy z kontuzjami i kartkami - całkiem rozsądne rozwiązanie. Oby młodzi choć trochę pograli.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 09/05/2015 10:55
CM mówił, że jest szansa, iż Małecki zagra, ale bardziej pod koniec sezonu. Z Murayamą nie jest to takie pewne. Zależy czy da rade grać z bólem, który zawsze jest po zrośnięciu kości.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.