KAM - racja, nie mamy obecnie naszego stylu za który nas chwalono. Szkoda, że się tak zjebało.
A co do trenera - chyba traci trochę kontakt z ziemią. Dobrze to zagrał ostatnio Ruch z Legią na Łazienkowskiej. Jeżeli on jest zadowolony po wczorajszym to współczuję
Ostatnio edytowany przez: Zygmunt Wasilewski, 29 maja 2014, 11:42 [1 raz(y)]
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu Szczecinska Brac "Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 29/05/2014 13:21
Murawski znow dzis dla mnie jaki nr 1 wraz z Kunem..Fraczczak co gra to szkoda gadac,Malecki troche powalczyc,kilka zrywow ale bez szalu,Radek znow nam ratuje dupe ,szacunek
"..A na drzewach zamiast liści,będą wisieć komuniści!"
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 29/05/2014 14:43
Witam. W weekend ostatni mecz tego sezonu. Jak dla mnie cały sezon na duży plus. Szkoda fazy mistrzowskiej ale i tak jest nieźle. Pamiętacie co się działo dokładnie rok temu ? Kto by pomyślał, że po rundzie zasadniczej będziemy na 4 miejscu. Jestem zadowolony, zrobić dobre transfery, powalczyć w przyszłym sezonie o jeszcze lepsze miejsce.
Byliśmy tu i zawsze będziemy , stąd jesteśmy i tu umrzemy.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 29/05/2014 15:10
Powiem tak sezon już praktycznie się skończył został mecz z Ruchem przydałoby się wygrać ale nie o tym. Jak dla mnie to był zajebisty sezon nie ma pucharów chuj z nimi i tak to jest PIĘKNY SEZON. Zajebiste dwie rundy w wykonaniu piłkarzy, dwie wygrane z pyrami , wygrane derby pomorza, pokonana cracovia na wyjeździe, serducho na meczu w Kielcach, piast u siebie rozjechany, początek w Lubinie.. BRAWO! Genialne wyjazdy z Naszej strony : Warszawa, Gdańsk, Lubin, Wrocław, Kielce. Piękne oprawy ze strony MW. Dziękuje Bogu że jestem Portowcem !
Niestety. W rundzie finałowej Pogoń w żenującym stylu jest i zapewne zostanie najsłabszą drużyną. Widać tak to jest w naszej lidze, że jak się nie ma motywacji, to bardzo szybko staje się z jednej z lepszych najsłabszą drużyną ligi. Jak dla mnie już pierwszy mecz dodatkowej rundy z Górnikiem zremisowany w słabym stylu 2:2 wskazywał, że Pogoń odpuszcza walkę o udział w pucharach no i efekt jest denny. Ciekawe czy na przyszły sezon Portowcy dadzą radę się podnieść po takim blamażu jak runda finałowa tego sezonu i choćby awansować do czołowej ósemki...?
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 30/05/2014 00:14
A w czym ty widzisz problem? Widać było ze chłopaki po 70 minucie w prawie każdym spotkaniu byli wypompowani. I tak w tym sezonie osiągnęliśmy mega sukces a obecne miejsce w tabeli każdy z nas przed sezonem brałby w ciemno. Dobrze przepracowane lato,parę wzmocnień(głownie do defensywy) i lecimy walczyć o top 3-4. Ku Chwale Wielkiej Pogoni!
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 31/05/2014 04:32
No i chyba prawdopodobnie Kudła doczeka się debiutu w Ekstraklasie Fajnie, nic Nam nie grozi to niech chłopak zaczerpnie większej piłki, którą tylko przez cały sezon oglądał z ławki rezerwowych.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Problem widzę w tym, że nawet nie podjęła Pogoń zbytnio walki w rundzie finałowej. Z tej rundy chyba ciężko być zadowolonym, z bycia najsłabszą drużyną decydującej ostatniej dodatkowej rundy...? Lepiej jakby wcale w niej nie grali i dali walkowery niż odpuszczali mecze na boisku. Jak tak się piłkarze przyzwyczają grać tak tylko żeby dograć sezon do końca to może być problem w następnym sezonie. Przestań jakimś mega sukcesem nazywać 7 czy 8 miejsce w lidze, szczególnie że szanse na wyższe miejsce po dwóch rundach sezonu zasadniczego były na więcej, ale czegoś zdecydowanie Portowcom zabrakło w końcówce sezonu...
Mega sukcesem nazywam fakt awansu do grupy mistrzowskiej i 4 miejsce w sezonie zasadniczym. Jeżeli wg. Ciebie to nie są sukcesy to chyba nie mamy o czym dyskutować.
Po sezonie wszyscy będą mówić, że Pogoń zajęła ostatnie/przedostatnie miejsce w grupie mistrzowskiej czy że udało im się przed podziałem na grupy uplasować w czołówce? Jestem przekonany, że większa część środowiska piłkarskiego spoza Szczecina nawet nie będzie pamiętała tego 4-ego miejsca, a jak już to uzna je za wybryk i odchylenie od normy, do której powróciliśmy już grając w grupie mistrzowskiej i przegrywając praktycznie wszystko jak się patrzy.
Pewnie, że należy docenić pracę Wdowczyka oraz to co zrobił z drużyną, ale nie ma co się też oszukiwać bo mecze w rundzie po podziale na grupy wybitnie nam nie poszły i do dobrych spotkań można zaliczyć jedynie mecz (2 połowę) z Lechem czy pojedyncze połówki (np. z Górnikiem Zabrze). Teraz nasuwa się pytanie czy to kwestia zmęczenia długim sezonem czy może tego, że wszystkie zespoły rozczytały już to jak Pogoń gra i więcej nic nam przez to nie wychodzi.
Tak naprawde to w grupie mistrzowskiej najbardziej szkoda meczow z Lechia i Zawisza. Oba mozna bylo wygrac i teraz 3 miejsce ciagle by bylo jeszcze w zasiegu
A tak z przymruzeniem oka, jako ze uwazalem od samego poczatku, ze reforma ekstraklasy jest glupota i udziwnieniem rozgrywek, to dla mnie Pogon tak naprawde w tym sezonie zdobyla miejsce 4 .
No i chyba prawdopodobnie Kudła doczeka się debiutu w Ekstraklasie Fajnie, nic Nam nie grozi to niech chłopak zaczerpnie większej piłki, którą tylko przez cały sezon oglądał z ławki rezerwowych.
skąd to info ? jest już 18tka na mecz w Chorzowie ?
Tak, jest.
Bramkarze: Dawid Kudła, Krystian Rudnicki. Obrońcy: Michał Koj, Wojciech Golla, Mateusz Lewandowski, Sebastian Rudol, Hernani. Pomocnicy: Takafumi Akahoshi, Takuya Murayama, Dawid Kort, Michał Walski, Maksymilian Rogalski, Rafał Murawski, Patryk Małecki, Jakub Bąk, Dominik Kun. Napastnicy: Marcin Robak, Adam Frączczak.
Tak, jest.
Bramkarze: Dawid Kudła, Krystian Rudnicki. Obrońcy: Michał Koj, Wojciech Golla, Mateusz Lewandowski, Sebastian Rudol, Hernani. Pomocnicy: Takafumi Akahoshi, Takuya Murayama, Dawid Kort, Michał Walski, Maksymilian Rogalski, Rafał Murawski, Patryk Małecki, Jakub Bąk, Dominik Kun. Napastnicy: Marcin Robak, Adam Frączczak.
Dąbrowski pauzuje za żółte?
Skoro w tym sezonie nie walczyliśmy o puchary, tylko miejsce w w pierwszej ósemce, to takie eksperymenty trzeba było robić zaraz po zapewnieniu utrzymania. Teraz, to to tak jakby robić zmiany dopiero w 90 minucie w meczu, który się przegrywa i nic nie wychodzi od początku. No, ale to takie charakterystyczne dla polskiej myśli szkoleniowej.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.