Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 24/05/2014 16:59
Lisowski daje radę w defensywie i w ofensywie. Nie wiem dlaczego nie grał wcześniej. Taku nie walczy ktoś napisał? A z Classenem to w szachy zagrał parę minut temu?
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 24/05/2014 17:35
Dobry mecz. Bardzo dobry w drugiej połowie - Lech nie istniał. Dobrze taktycznie i fizycznie, wychodzimy z dołka. 1 pkt w Poznaniu zawsze cieszy. Zabrakło wykorzystania paru bardzo dobrych sytuacji w tym trzech Marcina - w pełni sił pewnie jedną by wykorzystał.
Jak dla mnie bohaterem Janukiewicz uratował nam dupę w I połowie oraz Kun - pokazał Małeckiemu jak można grać. Lisowski to obrońca na pierwszy skład, dodatkowo może grać na lewej i prawej, nie trzeba męczyć Frączczaka. Dobrze Aka, szczególnie mądrze rozprowadzał w II połowie. Nieźle Ława - dobra zmiana.
W pierwszej połowie głównie indywidualne błędy dawały Lechowi sytuacje (Rudol, Rogalski), w drugiej Lech prawie nic nie miał.
My w drugiej połowie lepsi, a ostatnie 10 minut to już dla mnie spore zaskoczenie jak ich cisnęliśmy.
Szkoda, że nie udało się wygrać, była na to szansa. Trzy okazje Robaka i poprzeczka Dąbrowskiego to dziś jednak było za mało.
Mimo wszystko z optymizmem można podejść do meczu z Legią, która będzie być może po świętowaniu tytułu.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 24/05/2014 17:41
I polowa gra w obronie bardzo slaba. Natomiast II polowa to zupelna odmiana. Poprawnie grala defensywa, swietne sytuacje pod bramka Lecha. Dzisiaj zawodnicy walczyli cale 90 min. Kondycyjnie wygladali dobrze. Wczesniej w 2 poprzednich meczach motorycznie siedli, a tutaj sil im starczylo i wygladali lepiej od Lecha. Nie wiem ocb ? Pokazali, ze zostali dobrze przygotowani kondycyjnie. Moze wczesniej slabe mecze mialy zwiazek z opoznieniami finansowymi ? Sam nie wiem. Ogolnie zostawili serce na boisku i to chce zawsze ogladac. Wynik w tym przypadku jest mniej wazny. Cieszy remis i fakt, ze to my ostatecznie pozbawilismy Poznaniakow szans na MP. Cos czuje, ze Legia moze nam sie odwdzieczyc
Zeby nie bylo tak kolorowo: Golla, Rudol, Rogalski zagrali tragicznie.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 24/05/2014 17:44
Tak na gorąco. Z mojej perspektywy Pogoń zagrała dobre spotkanie. Wydaje mi się, że czasami głupotą jest podejście do meczu jako drużyna kreująca akcję, grająca atakiem pozycyjnym i w związku z tym narażając się na kontry w stylu czterech na dwóch. Pełno poprzednich meczów tak wyglądało. Nie tylko w grupie mistrzowskiej, ale w rundzie zasadniczej. Taktyka Darka okazała się idealna i można powiedzieć że zagraliśmy z Lechem trzy idealne mecze. Podsumowując czasami warto narzucić drużynie przeciwnej swój styl grania i konsekwentnie niwecząc jego akcje.
Daleko od Szczecina, ale miłość jeszcze większa! Tylko Pogoń!
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 24/05/2014 17:46
Dzięki Portowcom za ten mecz, zagrali z ambicją, zagrali dla nas Już dawno nie byliśmy tak dumni z tego co pokazuje nasz zespół. Wielkie podziękowania za ten sezon. Szkoda może straty kilku punktów w kilku meczach, ale buduję się drużyna na lata i Darek wie, że sukces dopiero może nadejść. 2-3 wzmocnienia i walka o czołowe lokaty.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 24/05/2014 17:52
Bardzo fajne się oglądało meczyk. Trochę się obawiałem, że Lech zdominuje II połowę, ale nasi dobrze ogarneli temat. Zabrakło trochę szczęścia do zwycięstwa. Wielki plus dla Radka za wybronione akcje. Robak musi czasem podnieść głowę i podać do lepiej ustawionego kolegi, bo dzisiaj znów mógł wyłożyć dwa razy na soczysty strzał, ale wolał się zastawiać i przepychać.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 24/05/2014 17:54
Widać że bez formy są... tylko jeden punkt w pyrlandii Za taką walkę i zaangażowanie z poznańską k.., ja ślicznie dziękuję!. Dobry mecz, zwycięstwo było blisko, w środę będzie zapewne jeszcze lepiej.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.