Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 25/04/2014 09:30
Tez mi sie wydaje, ze ostatnio z rudym nie bylo az tak tragicznie.
Przynajmniej w dwoch meczach az tak tragicznie nie gwizdal.
Moze lepiej, zeby Maciek Dabrowski nie gral
Co do meczu jeszcze.
Mysle, ze mecz z Gornikiem u siebie to najlpeszy z mozliwych dla nas rozpoczecie rundy mistrzowskiej.
No, bo jak nie z nimi to z kim mamy walczyc o pewne 3 pkt?
Gornik gral padake i mysle, ze nawet te dwa tygodnie cudu nie uczynia.
Jestesmy faworytem i trzeba wreszcie zaczac pewnie wygrywac jako faworyt.
Jestem optymista
p.s - Aha, i uprzedzam kolejne wpisy od razu:
- nie jestem hurraoptymista
- wiem, ze wszystko sie moze zdarzyc
- wiem, ze nie ma sie co podpalac
Myślę, że pierwszy raz, ale od początku - Kozłowski wchodził w końcówkach jako drugi napastnik, a wchodzący z ławki Bąk też zazwyczaj ma mniej zadań defensywnych i raczej wychodzi na prostopadłą piłkę ze środka. Jestem ciekaw jaki pomysł na ten mecz ma trener Wdowczyk...
Czyżby wyjście w zestawieniu mocno defensywnym na środku --> Rogalski-Ława-Murawski (+ Popara na zmianę), i czeste zagrywanie piłek na skrzydło, a potem wrzutki na Bąka i Robaka? Czy jednak Kun w miejsce Akahoshiego a ustawiony w napadzie Bąk wejdzie kosztem jednego defensywnego pomocnika? Trudno powiedzieć jak to będzie wyglądało... No chyba, że od początku na środku wyjdzie Walski. Możliwości jest wiele
Przypuszczalny skład Pogoni wg Kuriera:
Janukiewicz - Frączczak, Dąbrowski, Hernani, Lewandowski - Murayama, Rogalski, Murawski, Małecki - Robak, Bąk.
Nie podoba mi się ten skład.Z Frączczaka Nakoulma pewnie zrobi wiatrak.Nie gra ciągle Rudol chociaż gdy grał to się wyróżniał.Przeciez można Lewandowskiego przesunąć przed niego (tak gra w reprezentacji i robi to lepiej niż u nas na obronie).Murayama od początku?
Zobaczymy co z tego wyjdzie.Boje się coś tego meczu.Górnik nam nie leży i nawet to że grają gorzej mnie tu nie przekonuję.Obym się mylił.
Ostatnio edytowany przez: EPSON, 27 kwietnia 2014, 17:41 [1 raz(y)]
Mi najbardziej faktycznie brakuje Rudola. No chyba, że trener oszczędza go przed egzaminami ... maturalnymi. Ławę też bym jednak z chęcią zobaczył zamiast Rogala
Ale pamiętajmy, że to Kurier oni są często spóźnieni i niedoinformowani. Z reguły te ich przypuszczalne składy nijak mają się do stanu faktycznego
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 27/04/2014 20:59
Brak Akahoshiego mnie nie przeraża. Przynajmniej będzie okazja przekonać się, że istnieje „świat bez Aki”. Martwi natomiast Murayama od początku, bo to oznacza grę w 10-ciu. Tłumaczę sobie jakoś to tym,że chcą mu po prostu jak najbardziej nabić licznik występów, by potem sprzedać z Aką w jakimś atrakcyjnym pakiecie. To jedyne rozsądne wyjście, jeżeli Japońce się nie ogarnią (albo po prostu określą, czy chcą grać w Polsce, czy nie). Lech już miał takiego zawodnika – Stilic (teraz Wisła). I co z tego, że miał/ma potencjał nieprzeciętny, jak na polskie warunki, jeżeli jego zaangażowanie w poszczególne mecze, to loteria. Trochę pyrom zajęło dojście do wniosku, że dalsze budowanie zespołu w oparciu o takiego zawodnika nie ma sensu.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 27/04/2014 21:29
ponad 2 tysiące mniej biletów w porównaniu z analogicznym czasem przed ostatnim meczem.. tragedia. Cieszyłem się, że wraca moda na Pogoń, że runda finałowa w każdym meczu przyciągnie co najmniej 10 000.
ponad 2 tysiące mniej biletów w porównaniu z analogicznym czasem przed ostatnim meczem.. tragedia. Cieszyłem się, że wraca moda na Pogoń, że runda finałowa w każdym meczu przyciągnie co najmniej 10 000.
Niby poniedziałek, ale jednak..
Trudno, kto ma być ten będzie. W jakiś tam sposób wraca moda na Pogoń, bo przypomnij sobie po ile osób przychodziło w tamtym sezonie.
Niby poniedziałek, ale jednak..
Dużo robi godzina. 18 to nie 20:30 i wiele osób na stadion musi lecieć prosto z roboty. Wielu wróci do domu, usiądzie do obiadu, otworzy piwko i odpali tv. Takie realia.
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
Ostatnio z jego skutecznością nie będzie z tym problemu...
ostatnio? wykorzystuje średnio 1 setkę na 3-4.
EPSON pisał o tym ,że nakoulma wkręci Frączczaka jak dziecko.... kto w tej lidze tego nie zrobi?
Rudol o XXXX meczów mniej na tej pozycji i o te same XXXX lepszy od Adasia, no ale cóż.
Ostatnio z jego skutecznością nie będzie z tym problemu...
ostatnio? wykorzystuje średnio 1 setkę na 3-4.
EPSON pisał o tym ,że nakoulma wkręci Frączczaka jak dziecko.... kto w tej lidze tego nie zrobi?
Rudol o XXXX meczów mniej na tej pozycji i o te same XXXX lepszy od Adasia, no ale cóż.
Oby Fraczczak w skladzie byl tylko przypuszczeniem.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.