Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 30/10/2016 13:41
Oj tam bez przesady z tymi rezerwami. W końcu to pole do sprawdzania pewnych ustawień taktycznych - tak myślę. A Bałtyk to jednak faworyt rozgrywek... czy mi się wydaje?
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 30/10/2016 13:50
Jeżeli Muraś wróci to na środku obrony zagra Matras z Rudolem, a na pomocy zapewne ustawią Akę, Drygasa i Murasia właśnie, jeżeli natomiast nie wyleczy się to pewnie w jego miejsce Moskal wstawi Korta/Piotrowskiego. Innej opcji nie widzę. Lewandowski jako stoper to chyba plan awaryjny na wypadek totalnego kataklizmu.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Zerkam sobie na powtórkę meczu i... Fojut kolejny raz ma farta, że nie wyleciał z boiska za faul w środku pola... Coraz mniej przewidywalny jest Jarosław F.
Też to zauważyłem.Najgorsze że te faule są w okolicy środka boiska a wiec nie ratunkowe tylko po prostu bezmyślne. Cały fuks to że oba mecze sędziowali sędziowie chyba najbardziej nam sprzyjający w tej lidze Stefański i Raczkowski.
Zerkam sobie na powtórkę meczu i... Fojut kolejny raz ma farta, że nie wyleciał z boiska za faul w środku pola... Coraz mniej przewidywalny jest Jarosław F.
Też to zauważyłem.Najgorsze że te faule są w okolicy środka boiska a wiec nie ratunkowe tylko po prostu bezmyślne. Cały fuks to że oba mecze sędziowali sędziowie chyba najbardziej nam sprzyjający w tej lidze Stefański i Raczkowski.
On zawsze grał na sporym ryzyku, ostatnimi czasy po prostu mu to nie wychodzi. Co do zasady - faul bezmyślny.
If you continue to burn up d herbs, we gonna burn down d cane fields...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 31/10/2016 08:39
Co do następnego meczu z Lechią to gdańszczanie mają jeden problem. Nie potrafią zagrać na 0 z tyłu na własnym obiekcie. 3x tracili 2 bramki, 3x tracili jedną. Tak więc promyczek nadziei jakiś jest
Co do następnego meczu z Lechią to gdańszczanie mają jeden problem. Nie potrafią zagrać na 0 z tyłu na własnym obiekcie. 3x tracili 2 bramki, 3x tracili jedną. Tak więc promyczek nadziei jakiś jest
promyczek? W tej formie jak będziemy skutecZni to będzie dobrze bo sytuacje bedą napewno
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 31/10/2016 12:07
Zdecydowanie Matras powinien zagrać na obronie w meczu z Lechią. Po tym co rezerwy zrobiły zmieniłem swoje zdanie na temat drugiej jedenastki. Nie ma żadnych stosownych argumentów by ich trzymać. Nie przedłużajmy dłużej z nimi kontraktów. Aka - jeśli zagra kilka równych meczów jak najbardziej, Lewandowski? Cóż... Tylko na środek obrony się nadaje, ale... Zawiódł w rezerwach. Mam tego dosyć i mam lepsze rozwiazanie. Szukajmy innych zawodników w Polsce i innych krajach UE którzy mogą obejść limit. Litwa, Estonia i Łotwa są słabymi kierunkami, ale już Czechy, Słowacja, Węgry, Rumunia i Bułgaria jak najbardziej. W ekstraklasie są lepsze zarobki więc możemy znaleźć graczy jak Rapa, Delew czy Gyurcso którzy mogą zrobić różnice w tej lidze. Nie trzymajmy grajków którzy nie robią żadnej rywalizacji. Cieszy przebudzenie Aki. Jednak z innymi którzy nie łapią się do pierwszej jedenastki nie można przedłużać kontraktów gdyż są oni tylko ozdobą. Musimy mieć takich graczy by w przyszłości zastąpili z miejsca tych których wypromujemy i odpalimy komuś za ładne pieniądze.
Z Lechią kluczowe będzie wygranie środka pola a to gwarantuje nam trójka Drygas-Matras-Murawski. W tej sytuacji Lewandowski na środek. Chyba, że koło Drygasa zagra Piotrowski (pokazał, że nie pęka) a Matrix pójdzie na stopera. No chyba, że trener zaryzykuje i kosztem Murasia (w co wątpię - z Lechią jego doświadczenie będzie bezcenne) wystawi Akę, który z Ruchem pokazał także, że umie dobrze odebrać i powalczyć nawet w obronie. Naszą szansą jest skasowanie ich w środku i szybkie (Spas) i skuteczne (...Adasiu Gyurcsó) wyjścia do przodu.
Z tym przebudzeniem Aki tospokojnie proponuję. Niech zagra 2-3 mecze na zbliżonym poziomie jak z Ruchem, wtedy będzie można odtrąbić jego powrót z zaświatów.
Z Lechią kluczowe będzie wygranie środka pola a to gwarantuje nam trójka Drygas-Matras-Murawski. W tej sytuacji Lewandowski na środek. Chyba, że koło Drygasa zagra Piotrowski (pokazał, że nie pęka) a Matrix pójdzie na stopera. No chyba, że trener zaryzykuje i kosztem Murasia (w co wątpię - z Lechią jego doświadczenie będzie bezcenne) wystawi Akę, który z Ruchem pokazał także, że umie dobrze odebrać i powalczyć nawet w obronie. Naszą szansą jest skasowanie ich w środku i szybkie (Spas) i skuteczne (...Adasiu Gyurcsó) wyjścia do przodu.
Zgadzam się co do Aki.Mecze z Ruchem to u niego inna bajka (może po zakończeniu kariery zdradzi o co w tym chodzi... W Niepołomicach wcale super nie zagrał,grając głownie do tyłu, na alibi jak go drwale z Puszczy kilka razy przepchnęli. Zresztą to jest na niego sposób.Wejść ostro kilka razy na początku i Aki nie ma.Tej asysty z sobotniego meczu też bym nie przeceniał bo w zasadzie to Delew zrobił coś z piłki której nie powinien dostawać (wrzutka na małego Bułgara z wielkim Grodzickim logicznie sensu nie miała).Bardziej to magiczne podanie do Frączczaka to było w stylu dawnego Aki. Co do środka pola Piotrowski raczej jest za słaby technicznie na Krasica i Słavczewa.Będą nim krecić jak karuzela i pewnie zaraz zlapie kartkę.Mysle że można spórbowac z Aką i Murawskim lekko cofnietym oraz Drygasem .Jak bedzie lipa to zmiana i Lewandowski do obronny a Matras do środka.Jak wygramy środek pola to o wynik jestem spokojny bo nie ma Peszki i Kuświka oraz Flavio i z przodu już bez podan tak nie pograją.Przegrany środek to raczej powrot bez punktów z Gdańska.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.