Dopóki wyjazdowicze i stara gwardia, nie zasiadają na młynie. Dopóty nie będziemy mieli prawdziwego młyna. Amen. Tym wpisem możemy zakończyć tą dyskusjie.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 05/11/2015 19:47
Jeśli Pogoń zagra z Legią w niedzielę ustawieniem 5-4-1 to jestem pewny że nie przegramy tego meczu. Mam nadzieję że na dłużej przy nim pozostaną. Pewnie każdy myśli że taka formacja to tylko defensywa bez gry ofensywnej. Uwierzcie mi że może być inaczej. Widziałem że w Irlandii jakiś zespół grając tym ustawieniem wygrał 5-0 z drużyną na tym samym poziomie. Myślę że 5-4-1 pasuje do naszych zawodników. Murawski mógłby się wreszcie skupić na rozgrywaniu piłki będąc odciążonym od ciągłego wspomagania defensywy. Jedynym nominalnym defensywnym pomocnikiem jest Matras, który potrafi też grać na środku obrony. Skład na niedzielę widziałbym inaczej niż K... Lewandowski, Czerwiński, Murawski, Fojut, Frączczak - Małecki, Murawski, Akahoshi, Murayama - Dwaliszwili. Małecki i Murayama powinni częściej schodzić do środka, niż pełnić funkcję typowych skrzydłowych co im nie wychodzi. Wrzucać kazałbym Lewandowskiemu i Frączczakowi. Mimo wszystko lepiej im to idzie. Listkowski teoretycznie mógłby zagrać zamiast Murayamy, jednak nie wiem czy to dobry pomysł żeby tak młody chłopak grał przeciwko Legii. Tam potrzebujemy doświadczenia. Myślę że Małecki i Murayama w końcu wrócą do dobrej dyspozycji, a dobrze wiemy na co ich stać. Dajmy im czas do końca sezonu. Rozliczymy ich po rundzie wiosennej. Nasi boczni obrońcy łącznie z tymi kontuzjowanymi są nastawieni ofensywnie. W kolejnym meczu jakby już było trio Czerwiński, Fojut i Matras, to boczni obrońcy mogliby bardziej się skupić na ofensywie bo wierzę że ta trójka byłaby nie do przejścia. Panowie proponuję trochę optymizmu. Ciągle narzekacie, a spójrzcie gdzie jesteśmy. Przed sezonem wielu z was wróżyło nam końcówkę tabeli. Mamy najlepszą defensywę w lidze, a to od niej należy budować drużynę. Stać nas na jeszcze więcej niż teraz. PS. mamy bardzo obiecujących młodych piłkarzy. Dobrym rozwiązaniem byłoby wpuszczanie co mecz dwóch najbardziej ambitnych na co najmniej 20 minut. Gdybyśmy grali ze słabszymi drużynami to zaryzykowałbym nawet wpuszczeniem młodego na 60 minut od początku meczu. Zaowocowałoby to opinią wśród młodych że Pogoń jest marką której można powierzyć swój los. Byłoby to dobre dla tych chłopaków i dobre dla klubu bo wypromowaniem ich można dużo zarobić.
Ostatnio edytowany przez: Axiom, 5 listopada 2015, 21:08 [2 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 05/11/2015 21:59
Z tego co piszą Murawski ma grać lewego obrońcę, a Lewandowski lewego pomocnika - chociaż w defensywie na pewno to będzie wyglądało tak, że Lewy będzie wracać ile będzie miał sił, a Murawski bardziej zaasekuruje środek.
Ja to bym postawił na tego młodego Piotrowskiego w środku. Zawodnik parametrami podobny do Matrasa, w sparingach pokazał się całkiem fajnie. W rezerwach niejednokrotnie się wyróżniał i pokazywał, że potrafi coś pograć piłką, nie jest to typowy przecinak. Walski też czeka długo na poważniejszą szansę, ale akurat na Legii, gdzie będziemy się raczej bronić i kontrować, przyda się zawodnik o innej charakterystyce, niż drobny rozgrywający - od tego będą Muraś i Aka.
A tak przy okazji, liczę, że Dwaliszwili pokaże się byłemu pracodawcy - najlepiej na pasku pod wynikiem z minutą obok
Jeśli Pogoń zagra z Legią w niedzielę ustawieniem 5-4-1 to jestem pewny że nie przegramy tego meczu.
Panie co za farmazony wypisujesz no bez żartów.Tutaj nie ma za wiele do myślenia , trzeba wyjść przekonany z wiarą w swoje umiejętości, Legia to żaden strach , poza większym budżetem to maja druzyne która nie wystarcza na lige europy czy ekstraklasę by być na pierwszym na miejscu
Głupota jest sprawą prywatną jednak jej skutki są społeczne.
statystyki strzałow z ostatnich meczow ktos ma ? na wyjazdach wygladalo to fatalnie szczegolnie w pierwszych polowach
U siebie:
- średnia strzałów na mecz to 13,43 (tylko Termalica, Łęczna i Podbeskidzie mniej uderzają)
- średnia celnych strzałów na mecz to 3,14 (najgorszy wynik w Ekstraklasie!)
Na wyjeździe:
- średnia strzałów na mecz to 11,43 (tylko Termalica, Korona i Ruch mniej uderzają)
- średnia celnych strzałów na mecz to 4,00 (gorsi są: Łęczna, Termalica, Zagłębie, Korona i Ruch)
Jeśli wziąć pod uwagę ogólną (u siebie i na wyjeździe) średnią celnych strzałów na mecz to jesteśmy najgorsi w Ekstraklasie...
Procent bramek w stosunku do strzałów - 12,10% (lepszy tylko Piast i Legia)
Na Legie stawka 1.60 zł - można śmiało stawiać. I do tego powyżej 2-0 wygrają.
Tez mi sie tak niestety wydaje. Ale zobaczymy. Dwaliszwili bedzie podwojnie zmotywowany, mlody gniewny Listek moze blysnie. Trzeba wierzyc do konca chociaz realnie patrzac...
Trzeba być półgłówkiem, żeby w Szczecinie stawiać na porażkę Pogoni ....Pojebało się w główce ? Zaraz kurwa odpiszesz że nie grasz tylko tak sobie napisałeś jaki jest kurs .Moje skromne zdanie : wypierdalaj z takimi postami ,bo mnie wkurwiłeś "kibicu od 7 boleści" Radzę nie próbuj mi tu ripostować (trudne słowo ) bo odpiszę Ci tak że Ci sandały spadną .Może jednak postawiłeś ? i będziesz siedział w kapciach przed TV ,trzymał zaciśnięte kciuki i i szeptem wymawiał zaklęcia pt : Legiunio wygraj .proszę ,proszę .....bo mi 20 zł przepadnie...Trochę wyżej piszecie o żenującym poziomie w tzw.młynie .....może ten specjalista od bukmacherki by się nadał ,żeby ogarnąć ten problem ? Wydaje mi się że ma charyzmę i posłuch i fanatycznie kocha i wspiera Pogoń .Pomyślcie ...
To samo sobie pomyślałem, gdy zobaczyłem, że Kuciaka ma nie być. Nasza ofensywa nie nastraja pozytywnie.
Może i nie nastraja, ale zauważ, że obrona Legii po pierwsze jest w słabej formie, szczególnie Rzeźniczak, składa się w dużej mierze z prawych obrońców (Rzeźniczak i Lewczuk), jest niska (Pazdan, Rzeźniczak), co daje szanse m.in. na gole ze stałych fragmentów. Trzeba być optymistą. Do tego jeżeli Kuciak nie będzie mógł grać, to w bramce Malarz. Do tego nie wiadomo, czy Nikolic będzie mógł już grać. A jak nie, to albo najlepszy defensywny napastnik w tym kraju, czyli Saganowski lub Prijovic, a więc bez szalu. Szkoda, że tylko Matras nie może grać, bo z nim byłoby jeszcze większe zagrożenie przy stałych fragmentach.
Trzeba być półgłówkiem, żeby w Szczecinie stawiać na porażkę Pogoni ....Pojebało się w główce ? Zaraz kurwa odpiszesz że nie grasz tylko tak sobie napisałeś jaki jest kurs .Moje skromne zdanie : wypierdalaj z takimi postami ,bo mnie wkurwiłeś "kibicu od 7 boleści" Radzę nie próbuj mi tu ripostować (trudne słowo ) bo odpiszę Ci tak że Ci sandały spadną .Może jednak postawiłeś ? i będziesz siedział w kapciach przed TV ,trzymał zaciśnięte kciuki i i szeptem wymawiał zaklęcia pt : Legiunio wygraj .proszę ,proszę .....bo mi 20 zł przepadnie...Trochę wyżej piszecie o żenującym poziomie w tzw.młynie .....może ten specjalista od bukmacherki by się nadał ,żeby ogarnąć ten problem ? Wydaje mi się że ma charyzmę i posłuch i fanatycznie kocha i wspiera Pogoń .Pomyślcie ...
Nie spinaj się tak bo klawiaturę połamiesz . Co to nie można sobie przewidywać wyniku meczu? Nawet dzial typerki na tym forum chyba jest. A o wynik jestem spokojny,a legii nie lubię. Nie spinaj się więcej, wiara wiarą, ale trzeba mieć jakieś racjonalne podejście, nawet do ukochanej drużyny. Fanatykiem nie jestem, jakoś mnie to nie kręci i młynku też rozkręcać nie chce więc mnie tam nie pchaj. Pozdrawiam i polecam meliske.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.