Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 10/02/2018 19:10
Pierwsza od lat inauguracja wiosny, w której zobaczyłem drużynę tak głodną, że zjadłaby drużynę przeciwnika razem z korkami. Do mniej więcej 65 minuty absolutna, totalna dominacja podkreślona świetną grą. Brawo Końcówka niepotrzebne nerwowa, Kosta pewnie będzie niezadowolony, ale to pokazuje, że widzi on w tych zawodnikach duży potencjał.
Jedziemy z koksem dalej, nie patrzymy w tabelę, tylko koncentrujemy się na najbliższym meczu.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 10/02/2018 19:11
Świetny początek walki o utrzymanie. Poprawienie wytrzymałości i biegania to klucz do pozostałych elementów, które dziś widać było gołym okiem. Jest siła to można grać pressingiem. Jest siła to można w ataku pozycyjnym być ciągle w ruchu, wychodzić na pozycję co przekładało się na bardzo ładne akcje, grę z pierwszej piłki, płynne przechodzenie do ataku. Widać dużo zrozumienia, grania na pamięć, schematy - jest nieźle. Bardzo jestem ciekaw jak to będzie wyglądało w Poznaniu na tle lepszego rywala niż Sandecja. Można być optymistą.
Osobne brawa należą się Zwolińskiemu. Oglądając na trybunach jego gra aż tak nie rzucała się w oczy, ale teraz oglądając skrót to Zwolak miał bardzo duży udział przy wszystkich bramkach. Pierwsza praktycznie jego (dobry ruch do piłki), druga duży udział przy odbiorze piłki, później Drygas do Nunesa i 2-0. Trzecia kluczowy odbiór i dziubnięcie piłki do Deleva, a czwarta to rajd skrzydłem i dobre dogranie do Frączczaka (który nie trafia w piłkę, ale kończy to Piotrowski). Duńczyk wejście bezbarwne, więc w Poznaniu powinien wyjść Zwolak.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/02/2018 09:27
Niestety nie dałem rady poajwić się na inauguracji, siły wyższe ale sam wynik cieszy morde, a czytając i oglądając skróty, aż chce się zobaczyć tą drużynę w gazie w Poznaniu, także myślę, ze nikogo nei trzeba namawiać Bałem się, że niemiec zajedzie naszych kopaczy ale chłopaki chyba dali radę, gratulacje zdecydowanie się należą jednak nie popadajmy w hurraoptymizm, to tylko pierwszy mecz w rundzie gdzie praktycznie żadna drużyna nie ma pojęcia czego się spoedziwać po przeciwniku
Raczej Płatka... Ja jestem przekonany że taka gra/wyniki będą kontynuowane. Trzeba jednak wziąć pod uwagę że to jest "piłka", tutaj niczego nie można być pewnym i jakby nie patrzeć ciągle mamy ostatnie miejsce. Wielkie brawa dla drużyny i sztabu za grę a przede wszystkim za determinację i zaangażowanie (Rapa w walce o niemal straconą piłkę przy lini - poezja). Osobne słowa uznania dla Zwolaka, wygląda na to że chłopak się podnosi i w pełni zasłużenie dostał duże brawa przy zmianie. Oby czas przeszły był już tylko dla niego lekcją pokory.
Ostatnio edytowany przez: Ijon_Tichy, 11 lutego 2018, 11:41 [1 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/02/2018 12:32
Oceniając mecz od 30 do 65 min. pełna kontrola,swoboda i zupełnie zagubiona Sandecja jakby zespól z trzeciej ligi.Widać ze Kosta postawił na to by zespól nie tracił goli w pierwszych 20 min. jak to się działo na jesieni.Od 70min. zaczęliśmy się oszczędzać ale taka dekoncentracja była trochę niebezpieczna .Druga bramka dla ekipy Moskala mogła by wprowadzić nerwowość w kontekście bezpośrednich pojedynków które na koniec mogą mieć znaczenie. Trzeba powiedzieć ze punkty zdobywa nam przede wszystkim druga linia.Muraś,Piotrowski i Drygas kapitalnie zdominowali środek.Trochim odcięty od podań już na druga polowe nie wyszedł.Kontrakt dla Nunesa powinien już być podpisany bo jeszcze jeden,dwa takie mecze i nie będzie nas na niego stać. Teraz czekają nas dwa mecze prawdy.Lech i Wisła Płock czyli najlepsza drużyna ostatnich 6 kolejek w lidze.Zdobycie w tych spotkaniach 3-4 punktów trzeba by odebrać pozytywnie chociaż dwie wygrane były by czymś rewelacyjnym. Najlepsi wczoraj: ++ Drygas,Piotrowski,Nunes,Rapa + Zwoliński,Dvali = Fraczczak,Delev,Murawski - Fojut,Zauska.
Trzeba przyznać że Łukasz zaczął wyglądać jak piłkarz i mężczyzna a nie jak gwiazda Pinokia. Zarost, broda, ścięty na krótko - chyba zaczął kurację hormonalną i łyka testosteron w tabletkach. Za zmianą idzie lepsza forma :-)
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Dokładnie dwa najbliższe mecze pokażą ( zwłaszcza ten w Poznaniu) czy jesteśmy w tak super dyspozycji jak to w tej chwili wygląda. Pyry , z nimi zawsze ciężkie boje i w dodatku u nich, gdzie na 10 meczów 7 wygrali 3 zremisowali . Remis w Poznaniu biore w ciemno aczkolwiek jeśli zagramy z takim zębem jak wczoraj ,to i może uda się coś więcej
Dziś zgodnym rytmem biją nam nasze serca które My,za Pogoń damy w każdy czas,czy czas dobry ,czy czas zły. Nie dla nas jest porażki smak ,nie dla nas forma zła...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/02/2018 21:10
Piękny mecz i warto było pomarznąć na naszym zabytku. Jedyny minus to Fojut w następnym meczu powinien usiąść na ławie za ten mecz. A Zwolak klasa. Przecierałem oczy ze zdumienia że tak potrafi grać. Miło popatrzeć na niego. Oby tak dalej.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/02/2018 23:37
W dogrywce Ligi + Ekstra eksperci wypowiadali się na temat naszych szans na utrzymanie,był materiał o nas, praktycznie wszyscy wypowiedzieli się że utrzymamy się w Ekstraklasie. Przeprowadzono też ankietę wśród publiczności obecnej w studiu,tu też większość odpowiedziała że uratujemy ligowy byt . Minusem tylko ,jest fakt ,że odkąd jest ESA37 drużyny będące w zimie na ostatnim miejscu ,zawsze spadały,co nie wróży dobrze. No cóż mam nadzieję że przełamiemy ten fakt jako pierwsi
Dziś zgodnym rytmem biją nam nasze serca które My,za Pogoń damy w każdy czas,czy czas dobry ,czy czas zły. Nie dla nas jest porażki smak ,nie dla nas forma zła...
Nie wiem czy mi się wydawało, ale zwróciliście uwagę na sposób poruszania się Zwolaka ? Był zdecydowanie mniej "klocowaty" niż wcześniej, nabrał jakiejś gibkości ruchów. Może w końcu ktoś mu dobry program na siłowni ustawił ? Bardzo na plus !
Zwolak mniej wizyt u fryzjera ,mniej żelu a od razu lepiej gra.. aby tak dalej..
Trzeba przyznać że Łukasz zaczął wyglądać jak piłkarz i mężczyzna a nie jak gwiazda Pinokia. Zarost, broda, ścięty na krótko - chyba zaczął kurację hormonalną i łyka testosteron w tabletkach. Za zmianą idzie lepsza forma :-)
Nie wiem czy mi się wydawało, ale zwróciliście uwagę na sposób poruszania się Zwolaka ? Był zdecydowanie mniej "klocowaty" niż wcześniej, nabrał jakiejś gibkości ruchów. Może w końcu ktoś mu dobry program na siłowni ustawił ? Bardzo na plus !
Już kilka miesięcy temu zauważyłem że zrobił się mniejszy.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/02/2018 08:54
W ogóle jak to jest że Janas jest dalej asystentem? Był jakiś wywiad o tym że w tej pracy są takie zasady że odchodzi trener to odchodzę i ja, jestem tu tylko na ostatni mecz itp. A jednak nie.
W ogóle jak to jest że Janas jest dalej asystentem? Był jakiś wywiad o tym że w tej pracy są takie zasady że odchodzi trener to odchodzę i ja, jestem tu tylko na ostatni mecz itp. A jednak nie.
On mówił o prowadzeniu pierwszej drużyny. Najwidoczniej dogadał się z Kostą i został.
Zwolak mniej wizyt u fryzjera ,mniej żelu a od razu lepiej gra.. aby tak dalej..
Już kilka miesięcy temu zauważyłem że zrobił się mniejszy.
Podoba mi się jego podejście do meczu z pyrami-aż miło posłuchać.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.