Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 10/02/2018 19:10
Pierwsza od lat inauguracja wiosny, w której zobaczyłem drużynę tak głodną, że zjadłaby drużynę przeciwnika razem z korkami. Do mniej więcej 65 minuty absolutna, totalna dominacja podkreślona świetną grą. Brawo Końcówka niepotrzebne nerwowa, Kosta pewnie będzie niezadowolony, ale to pokazuje, że widzi on w tych zawodnikach duży potencjał.
Jedziemy z koksem dalej, nie patrzymy w tabelę, tylko koncentrujemy się na najbliższym meczu.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 10/02/2018 19:11
Świetny początek walki o utrzymanie. Poprawienie wytrzymałości i biegania to klucz do pozostałych elementów, które dziś widać było gołym okiem. Jest siła to można grać pressingiem. Jest siła to można w ataku pozycyjnym być ciągle w ruchu, wychodzić na pozycję co przekładało się na bardzo ładne akcje, grę z pierwszej piłki, płynne przechodzenie do ataku. Widać dużo zrozumienia, grania na pamięć, schematy - jest nieźle. Bardzo jestem ciekaw jak to będzie wyglądało w Poznaniu na tle lepszego rywala niż Sandecja. Można być optymistą.
Osobne brawa należą się Zwolińskiemu. Oglądając na trybunach jego gra aż tak nie rzucała się w oczy, ale teraz oglądając skrót to Zwolak miał bardzo duży udział przy wszystkich bramkach. Pierwsza praktycznie jego (dobry ruch do piłki), druga duży udział przy odbiorze piłki, później Drygas do Nunesa i 2-0. Trzecia kluczowy odbiór i dziubnięcie piłki do Deleva, a czwarta to rajd skrzydłem i dobre dogranie do Frączczaka (który nie trafia w piłkę, ale kończy to Piotrowski). Duńczyk wejście bezbarwne, więc w Poznaniu powinien wyjść Zwolak.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/02/2018 09:27
Niestety nie dałem rady poajwić się na inauguracji, siły wyższe ale sam wynik cieszy morde, a czytając i oglądając skróty, aż chce się zobaczyć tą drużynę w gazie w Poznaniu, także myślę, ze nikogo nei trzeba namawiać Bałem się, że niemiec zajedzie naszych kopaczy ale chłopaki chyba dali radę, gratulacje zdecydowanie się należą jednak nie popadajmy w hurraoptymizm, to tylko pierwszy mecz w rundzie gdzie praktycznie żadna drużyna nie ma pojęcia czego się spoedziwać po przeciwniku
Raczej Płatka... Ja jestem przekonany że taka gra/wyniki będą kontynuowane. Trzeba jednak wziąć pod uwagę że to jest "piłka", tutaj niczego nie można być pewnym i jakby nie patrzeć ciągle mamy ostatnie miejsce. Wielkie brawa dla drużyny i sztabu za grę a przede wszystkim za determinację i zaangażowanie (Rapa w walce o niemal straconą piłkę przy lini - poezja). Osobne słowa uznania dla Zwolaka, wygląda na to że chłopak się podnosi i w pełni zasłużenie dostał duże brawa przy zmianie. Oby czas przeszły był już tylko dla niego lekcją pokory.
Ostatnio edytowany przez: Ijon_Tichy, 11 lutego 2018, 11:41 [1 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/02/2018 12:32
Oceniając mecz od 30 do 65 min. pełna kontrola,swoboda i zupełnie zagubiona Sandecja jakby zespól z trzeciej ligi.Widać ze Kosta postawił na to by zespól nie tracił goli w pierwszych 20 min. jak to się działo na jesieni.Od 70min. zaczęliśmy się oszczędzać ale taka dekoncentracja była trochę niebezpieczna .Druga bramka dla ekipy Moskala mogła by wprowadzić nerwowość w kontekście bezpośrednich pojedynków które na koniec mogą mieć znaczenie. Trzeba powiedzieć ze punkty zdobywa nam przede wszystkim druga linia.Muraś,Piotrowski i Drygas kapitalnie zdominowali środek.Trochim odcięty od podań już na druga polowe nie wyszedł.Kontrakt dla Nunesa powinien już być podpisany bo jeszcze jeden,dwa takie mecze i nie będzie nas na niego stać. Teraz czekają nas dwa mecze prawdy.Lech i Wisła Płock czyli najlepsza drużyna ostatnich 6 kolejek w lidze.Zdobycie w tych spotkaniach 3-4 punktów trzeba by odebrać pozytywnie chociaż dwie wygrane były by czymś rewelacyjnym. Najlepsi wczoraj: ++ Drygas,Piotrowski,Nunes,Rapa + Zwoliński,Dvali = Fraczczak,Delev,Murawski - Fojut,Zauska.
Trzeba przyznać że Łukasz zaczął wyglądać jak piłkarz i mężczyzna a nie jak gwiazda Pinokia. Zarost, broda, ścięty na krótko - chyba zaczął kurację hormonalną i łyka testosteron w tabletkach. Za zmianą idzie lepsza forma :-)
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Dokładnie dwa najbliższe mecze pokażą ( zwłaszcza ten w Poznaniu) czy jesteśmy w tak super dyspozycji jak to w tej chwili wygląda. Pyry , z nimi zawsze ciężkie boje i w dodatku u nich, gdzie na 10 meczów 7 wygrali 3 zremisowali . Remis w Poznaniu biore w ciemno aczkolwiek jeśli zagramy z takim zębem jak wczoraj ,to i może uda się coś więcej
Tylko Pogoń, Ukochana Pogoń! Cały Szczecin czeka na zwycięstwo Twe! 💙❤
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/02/2018 21:10
Piękny mecz i warto było pomarznąć na naszym zabytku. Jedyny minus to Fojut w następnym meczu powinien usiąść na ławie za ten mecz. A Zwolak klasa. Przecierałem oczy ze zdumienia że tak potrafi grać. Miło popatrzeć na niego. Oby tak dalej.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/02/2018 23:37
W dogrywce Ligi + Ekstra eksperci wypowiadali się na temat naszych szans na utrzymanie,był materiał o nas, praktycznie wszyscy wypowiedzieli się że utrzymamy się w Ekstraklasie. Przeprowadzono też ankietę wśród publiczności obecnej w studiu,tu też większość odpowiedziała że uratujemy ligowy byt . Minusem tylko ,jest fakt ,że odkąd jest ESA37 drużyny będące w zimie na ostatnim miejscu ,zawsze spadały,co nie wróży dobrze. No cóż mam nadzieję że przełamiemy ten fakt jako pierwsi
Tylko Pogoń, Ukochana Pogoń! Cały Szczecin czeka na zwycięstwo Twe! 💙❤
Nie wiem czy mi się wydawało, ale zwróciliście uwagę na sposób poruszania się Zwolaka ? Był zdecydowanie mniej "klocowaty" niż wcześniej, nabrał jakiejś gibkości ruchów. Może w końcu ktoś mu dobry program na siłowni ustawił ? Bardzo na plus !
Zwolak mniej wizyt u fryzjera ,mniej żelu a od razu lepiej gra.. aby tak dalej..
Trzeba przyznać że Łukasz zaczął wyglądać jak piłkarz i mężczyzna a nie jak gwiazda Pinokia. Zarost, broda, ścięty na krótko - chyba zaczął kurację hormonalną i łyka testosteron w tabletkach. Za zmianą idzie lepsza forma :-)
Nie wiem czy mi się wydawało, ale zwróciliście uwagę na sposób poruszania się Zwolaka ? Był zdecydowanie mniej "klocowaty" niż wcześniej, nabrał jakiejś gibkości ruchów. Może w końcu ktoś mu dobry program na siłowni ustawił ? Bardzo na plus !
Już kilka miesięcy temu zauważyłem że zrobił się mniejszy.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/02/2018 08:54
W ogóle jak to jest że Janas jest dalej asystentem? Był jakiś wywiad o tym że w tej pracy są takie zasady że odchodzi trener to odchodzę i ja, jestem tu tylko na ostatni mecz itp. A jednak nie.
W ogóle jak to jest że Janas jest dalej asystentem? Był jakiś wywiad o tym że w tej pracy są takie zasady że odchodzi trener to odchodzę i ja, jestem tu tylko na ostatni mecz itp. A jednak nie.
On mówił o prowadzeniu pierwszej drużyny. Najwidoczniej dogadał się z Kostą i został.
Zwolak mniej wizyt u fryzjera ,mniej żelu a od razu lepiej gra.. aby tak dalej..
Już kilka miesięcy temu zauważyłem że zrobił się mniejszy.
Podoba mi się jego podejście do meczu z pyrami-aż miło posłuchać.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.