Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 03/06/2014 22:47
Nie my wybieramy kapitana, wyjściową 11 i taktykę - i bardzo dobrze swoją drogą, bo już dawno drużyna by spadła. Najwidoczniej Murawski lubi się z chłopakami i zdobył już ich szacunek. Jest doświadczony i widać, że panuje nad swoją strefą? Jasne, że zasady zasadami, ale sport powoli się zmienia, a one gdzieś znikają. Albo się dostosujesz albo będziesz grał w B-klasie.
Łącznie w sezonie: 142 920 Średnio w sezonie: 7522 (41,7%) - dla porównania w sezonie 12/13 - 6.398 Średnio w sezonie zasadniczym: 7376 (40,9%) Średnio w rundzie finałowej: 8071 (44,8%) Najwyższa frekwencja w sezonie: z Legią (12.284) Najniższa: Z Zawiszą (3.574)
Nie my wybieramy kapitana, wyjściową 11 i taktykę - i bardzo dobrze swoją drogą, bo już dawno drużyna by spadła. Najwidoczniej Murawski lubi się z chłopakami i zdobył już ich szacunek. Jest doświadczony i widać, że panuje nad swoją strefą? Jasne, że zasady zasadami, ale sport powoli się zmienia, a one gdzieś znikają. Albo się dostosujesz albo będziesz grał w B-klasie.
No tak nie dostosujesz się i od razu B-klasa cóż za piękne przejaskrawienie sytuacji. To teraz pytanie czy wyobrażasz sobie np Radovicia jako kapitana Lecha, czy takie coś przy przeszło?
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 03/06/2014 23:16
To wbrew pozorom jest dość skomplikowana sprawa. Dla mnie to też dość kontrowersyjna decyzja. Myślałem, że kapitana wybiera rada drużyny. Jeżeli wybrał trener (a tak wynika z wcześniejszych wypowiedzi), to prawdopodobnie zrobił tak na podstawie obserwacji. Murawskiemu nie można odmówić: a) umiejętności; b) woli walki; c) doświadczenia;
W zasadzie ma wszystko, a jedyną jego wadą jest to, że jest z Lecha. W ligach zachodnich takie sytuacje są raczej postrzegane jako utarcie nosa kibicom "nielubianej" drużyny. U nas jest odwrotnie. Myślę, że w Poznaniu wcale nie cieszą się, że Murawski już u nich nie gra, ale za to my narzekamy, że jest kapitanem Pogoni. Nie oceniam - chcę tylko pokazać, że sytuacja jest rzeczywiście złożona.
Jak dla mnie - sytuacja dyskusyjna. No ale z drugiej strony - kto miał zostać kapitanem? kto łatwiej ogarnie chłopaków takich jak Bąk (któremu już w sumie chyba w główce się lekko przerwaca), Kun czy Rudol? Kto w naszej szatni ma większe doświadczenie i umiejętności? nie widzę wielu kandydatów, ale mimo wszystko - decyzja kontrowersyjna. Osobiście zostałbym przy Rogalu, ewentualnie Radek (ale wiadomo, bramkarz jako kapitan nie zawsze się sprawdza).
To wbrew pozorom jest dość skomplikowana sprawa. Dla mnie to też dość kontrowersyjna decyzja. Myślałem, że kapitana wybiera rada drużyny. Jeżeli wybrał trener (a tak wynika z wcześniejszych wypowiedzi), to prawdopodobnie zrobił tak na podstawie obserwacji. Murawskiemu nie można odmówić: a) umiejętności; b) woli walki; c) doświadczenia;
W zasadzie ma wszystko, a jedyną jego wadą jest to, że jest z Lecha. W ligach zachodnich takie sytuacje są raczej postrzegane jako utarcie nosa kibicom "nielubianej" drużyny. U nas jest odwrotnie. Myślę, że w Poznaniu wcale nie cieszą się, że Murawski już u nich nie gra, ale za to my narzekamy, że jest kapitanem Pogoni. Nie oceniam - chcę tylko pokazać, że sytuacja jest rzeczywiście złożona.
Jak dla mnie - sytuacja dyskusyjna. No ale z drugiej strony - kto miał zostać kapitanem? kto łatwiej ogarnie chłopaków takich jak Bąk (któremu już w sumie chyba w główce się lekko przerwaca), Kun czy Rudol? Kto w naszej szatni ma większe doświadczenie i umiejętności? nie widzę wielu kandydatów, ale mimo wszystko - decyzja kontrowersyjna. Osobiście zostałbym przy Rogalu, ewentualnie Radek (ale wiadomo, bramkarz jako kapitan nie zawsze się sprawdza).
Radek z Ruchem nie grał. Sądzę, że Robak byłby dobrym kandydatem, ale nie zapominajmy, że to zespół Wdowczyka i to on będzie rozliczany za wyniki. Myślę, że w tym wypadku problem jest nieco wyolbrzymiony, bo Murawwski nigdy jakąś wielką miłością do Lecha nie pałał, a jak do nas przyszedł to nie wiedział nawet, że mamy z nimi kose. Ktoś podał jako przykład Radovicia, to by nie przeszło w Lechu, bo Rado to Legionista z krwi i kości. Nigdy się z tym nie krył.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 04/06/2014 00:44
Serio wierzycie w to ze Murawki nie wiedział o kosie na lini Szczecin - Poznań, czy tez nie chciał wkładać kija do mrowiska i dyplomatycznie odniósł sie do zagadnienia poprzez niewiedze? Jego postawa była logiczna, bo lepsze dla niego było wybrniecie z tej kwestii w taki sposób niz silenie sie na kontrowersje czy udowodniania komuś czegoś tam w Poznaniu. Abstrahując juz w zupełności od tego jak jest naprawdę.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione, Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Ja tylko się zastanawiam czemu tacy idioci nie są banowani. Odechciewa się zaglądać na forum przez takich kretynów.
Czyli co? Każdy kto ma inny pogląd od Twojego i ogólnie przyjętego powinien być zbanowany? A najlepiej jakby sam zgłosił się do "kumatych" i przyjął parę strzałów na ryj? To po to pokolenie naszych rodziców walczyło o wolność? Twoi starzy to chyba akurat w UB byli sądząc po Twoich wpisach. Zero dyskusji, same bluzgi to jest ok?
Okres masz czy co ? w innym temacie żalisz się, że jak o czymś tylko wspomnisz, to jesteś przez resztę krytykowany z góry na dół ... Spójrz ty na styl swoich wypowiedzi, zachowujesz się jak nastolatek z nadmiarem hormonów.
A co do Murawskiego to też myślę, że ściemniał o swojej niewiedzy, raczej było tak jak mówił @anathema.
Ja tylko się zastanawiam czemu tacy idioci nie są banowani. Odechciewa się zaglądać na forum przez takich kretynów.
Czyli co? Każdy kto ma inny pogląd od Twojego i ogólnie przyjętego powinien być zbanowany? A najlepiej jakby sam zgłosił się do "kumatych" i przyjął parę strzałów na ryj? To po to pokolenie naszych rodziców walczyło o wolność? Twoi starzy to chyba akurat w UB byli sądząc po Twoich wpisach. Zero dyskusji, same bluzgi to jest ok?
Nie każdy kto ma inny pogląd a każdy kto na każdym kroku szuka spiny i w co drugim poście ubliża innym forumowiczom. Po pierwsze mam rodziców a nie starych ty jebany gimbie. I frajerze jakim prawem oceniasz moich rodziców których na oczy nie widziałeś? Jesteś kozak w necia a pizda w świecie. Bo założe się, że gdyby teraz zaproponował spotkanie to byś odmówił i napierdalał jak szatan jakimiś głupimi wymówkami. Gnij dalej w domu i wyżywaj się przed komputerem szmato. Nie zależnie co odpiszesz (chyba, że jednak chciałbyś pójść na "piwko") bez odbioru.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 05/06/2014 00:45
Ja jak tak czytam ostatnio posty Maxymalnego czy Black Adlera, to dochodzę do wniosku, że ostatnie okienko rejestracyjne było nieudane Oby w następnym przyszły lepsze transfery a z Tymi panami został rozwiązany kontrakt
Ja jak tak czytam ostatnio posty Maxymalnego czy Black Adlera, to dochodzę do wniosku, że ostatnie okienko rejestracyjne było nieudane Oby w następnym przyszły lepsze transfery a z Tymi panami został rozwiązany kontrakt
Ad. 1. Wiem, że zarabia sporo i oczekiwania wobec niego są też wysokie, ale przynajmniej nie gada głupot, trzymam kciuki, Ad. 2. Wyżej ostro o tym dyskutowaliśmy, teraz dwa słowa od samego zainteresowanego
Ad. 1. Wiem, że zarabia sporo i oczekiwania wobec niego są też wysokie, ale przynajmniej nie gada głupot, trzymam kciuki, Ad. 2. Wyżej ostro o tym dyskutowaliśmy, teraz dwa słowa od samego zainteresowanego
Czyli nawet Murawski wie, że ta opaska to nie dla niego ale paru gości z tego forum wie lepiej.
Czyli nawet Murawski wie, że ta opaska to nie dla niego ale paru gości z tego forum wie lepiej.
Ty to naprawde masz problemy z postrzeganiem rzeczywistosci, a na dodatek z czytaniem ze zrozumieniem. Gimnazjum bylo za daleko czy lepsze atrakcje byly po drodze swego czasu? Moze i szybko dostal opaske, ale to nie jest powod do jechania po nim w sposob jaki ty zaprezentowales.
PS. Moskalewicz w Gdyni wcale jakos tak dlugo na opaske tez nie czekal.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 06/06/2014 08:42
Maksymalny...przeczytaj na spokojnie wywiad z Murawskim dwa lub trzy razy następnie swoje posty dotyczące tego zagadnienia porównaj sposób wypowiedzi Twój, osób ,które Ci odpisywały i to co powiedział Murawski i spróbuj wyciągnąć wnioski.
Maksymalny...przeczytaj na spokojnie wywiad z Murawskim dwa lub trzy razy następnie swoje posty dotyczące tego zagadnienia porównaj sposób wypowiedzi Twój, osób ,które Ci odpisywały i to co powiedział Murawski i spróbuj wyciągnąć wnioski.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.