Też chciałbym zwrócić uwagę na zachowanie Pietruszki przy dośrodkowaniach. Tylko jedno z nich Śląsk wykorzystał, ale bierna postawa Przemysława przy dośrodkowaniach gdy on kryje skrzydłowego to standard. Bardzo to jest irytujące, że nie blokuje i stara się zbytnio utrudniać wrzutek tylko beztrosko asystuje atakującym. Chyba liczy na słabość rywali, że i tak spartaczą wrzutkę. W meczu ze Śląskiem raz się przeliczył...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/05/2013 10:56
Wczoraj na Weszło rozmawiali z jakimś gościem od licencji. Kiedy doszło do problemów finansowych, to po za jednym klubem z Warszawy, pojawiły się niejasności co do 2-3 innych klubów, gdzie niby klub zapłacił a według piłkarzy nie. Strasznie mi w tym momencie śmierdziało Pogonią... Jeżeli u nas naprawdę nie zapłacili jeszcze premii za awans, to na bank o nas chodziło. Ponadto od połowy ligi komisja licencyjna miała dostać jakieś wzięte zupełnie z kosmosu prognozy finansowe.
Pod uwagę biorą kluby na ktore były donosy od zawodników. Na Pogoń były od zawodników, którzy już w Szczecinie nie grają, rozwiązali kontrakty a klub nie wywiązał się w terminie z płatności
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/05/2013 17:00
Takie hity czekają nas w ostatnich 5. kolejkach jeśli chodzi o dół tabeli chodzi dokładnie o nas, Bełchatów, Podbeskidzie, Lechię i Ruch sytuacja Wisły, Korony i Widzewa też nie jest rewelacyjna, ale te 8 punktów przewagi powinno wystarczyć do utrzymania no chyba w co wątpię ktoś będzie przegrywał mecz za meczem i będzie miał zerowe konto - wersja mało realna
Kolejka 26: Pogoń Szczecin - GKS Bełchatów Polonia Warszawa - Podbeskidzie Bielsko-Biała Lechia Gdańsk - Ruch Chorzów
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/05/2013 18:07
Wg mnie potrzebujemy 5 punktów, wygranej z Bełchatowem, co powoduje, że Bełchatów odpada. Remisu z Ruchem i remisu z Polonią. W naszym zasięgu jest moim zdaniem także remis z Górnikiem i wygraną z Polonią. Podbeskidzie nie wygra z Piastem i Lechem (tu przegra), czyli zdobędą maksymalnie 10 punktów. Spadł by Ruch, chyba, że Podbeskidzie tych punktów nie zdobędzie (widzę tu szansę na remis Polonii u siebie i wygraną Piasta). Remis/porażka z Bełchatowem bardzo komplikuje nam sprawę utrzymania. Na nasze szczęście gramy z Podbeskidziem w przedostatniej kolejce, kiedy może się okazać, że to już mecz o pietruszkę i niezależnie od wyniku nie spadniemy. Oby.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/05/2013 18:52
Mecz z Bełchatowem urasta do najważniejszego.To klucz do tego co będzie dalej.Jeśli wygramy i ugramy 1 pkt. na Podbeskidziu to przy sprzyjających okolicznościach już to może wystarczyć.Porażka w sobotę to praktycznie walka do końca o utrzymanie ze wskazaniem że się nie uda (forma i możliwości drużyny+ komplet licencji dla wszystkich).
Wygrać z Bełchatowem będzie bardzo trudno.Dla nich ten mecz to ostatnia szansa i oni o tym doskonale wiedzą.
Jeśli na ten mecz wyznaczą Małka lub Borskiego to uznam to za ewidentną grę na spuszczenie Pogoni.
Ostatnio edytowany przez: EPSON, 7 maja 2013, 18:57 [1 raz(y)]
Podbeskidzie moim zdaniem polegnie w Warszawie w piątek ,z Lechem napewno nie wygra i z Piastem najwyzej remis ,także spoko damy rade
Piast gra o puchary, więc nie odpuści meczu z Podbeskidziem (tutaj raczej 3 pkt dla Piasta)
tak czy inaczej mimo ze podoba mi sie gra Piasta i radzą sobie bardzo dobrze jako beniaminek to sądze ze oni tych pucharów jednak nie wywalczą, stawiam że pierwsza trójka będzie wyglądała tak : Legia,Lech,Śląsk a Gliwice wywalczą moim zdaniem najwyżej miejsce 5 dla nich i tak świetne.
Tylko Pogoń, Ukochana Pogoń! Cały Szczecin czeka na zwycięstwo Twe! 💙❤
Jak Wdowczyk utrzyma tych nieudaczników w ekstraklasie to Smolny powinien całować Wdowca po rękach i dać mu wolną rękę w transferach.
Nie zapominaj, że to Skowronek zdobył 22 punkty. Wdowczyk - jak na razie - 4.
Nie zapomnij, że to Skowronek ich tak zajebiście przygotował do rundy... te 4 punkty to i tak cud....
to tylko gdybanie, ale Skowronek znał skład ,znał ich możliwości, pracował z nimi prawie rok, jakby go nie wyjebali z dnia na dzień, może też nie oglądalibyśmy się teraz za siebie... Wdowczyk na razie nic wielkiego nie pokazał, ale mam nadzieję że dostanie szanse na dłużej niż znowu pół roku...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/05/2013 23:02
NIe gdybanie tylko fakty. Nie trzeba byc fachowcem zeby zauwazyc , ze nie mamy sil na 90 minut. A Wdowczyk co ma pokazac jak na kogo nie spojrzy to wrak pilkarza.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/05/2013 23:11
Tak tutaj typujemy i analizujemy, kto z kim zdobędzie punkty, ale nie zapominajcie, że to jest polska liga, że zostało jeszcze tylko pięć kolejek, a to oznacza, że nadszedł czas na "cuda" Także nie ma sensu zakładać, że np. Janosiki nie wygrają z Piastem, bo dziwnym trafem leją na wiosnę ślązaków aż miło. A argument, że Piast walczy o puchary w ogóle dla mnie nie trafia, bo coraz głośniej się mówi, że puchary, to zło konieczne. Wycieczki na daleki wschód, żeby dostać "w ryj" od jakichś "pastuchów", co zarabiają jakiś mały ułamek tego, co nasi boiskowi "celebryci", to raczej wątpliwa przyjemność.
NIe gdybanie tylko fakty. Nie trzeba byc fachowcem zeby zauwazyc , ze nie mamy sil na 90 minut. A Wdowczyk co ma pokazac jak na kogo nie spojrzy to wrak pilkarza.
No właśnie ciekaw jestem co by Skowronek takiego pokazał z piłkarzami mającymi siły pobiegać truchtem 60 minut. Poza tym co już powtarzałem w rundzie jesiennej sporo punktów sprezentowali nam przeciwnicy, skończyły się ich klopsy w każdym meczu i skończyły się wyniki. No ale jak wiadomo z czasem pamięta się tylko wygrane a nie styl w jakim zostały odniesione.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski "W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.