Kondycji nie mają dla tego że na obóz przed rundą wiosenną jadą do Turcji a tam jest gorąco i się męczą.Lepiej niech jadą na Antarktydę bo u nas i tak wiadomo jakie są warunki non stop pizdzi
Ale my nie potrafimy sie bronic A taka pasywna gra juz sie na nas zemscila kilka razy.
Ale atakować nie potrafimy jeszcze bardziej i jedynym efektem ofensywnej gry jest to, że przeciwnik sobie nas kontruje z łatwością (jak choćby w ostatnim meczu) bo zagrożenie pod bramką rywala z tego żadne. Owszem, pasywna taktyka nie gwarantuje niczego ale pozostawia przynajmniej jakieś szanse.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/05/2013 13:42
A propo Chałasa.
Wszyscy po nim jadą, ale czy on dostał jakieś podanie w polu karnym? Czy on w ogóle dostaje jakieś podania? To nie jest Ronaldo czy Messi , ze minie paru i strzeli.
Tak na prawdę to nie wiem po co gramy 5-4-1, z Hernanim. Równie dobrze moglibyśmy w 10 wychodzić. Już wolałbym Wiśniewskiego z Chałasem w ataku.
A propo Chałasa.
Wszyscy po nim jadą, ale czy on dostał jakieś podanie w polu karnym? Czy on w ogóle dostaje jakieś podania? To nie jest Ronaldo czy Messi , ze minie paru i strzeli.
Tak na prawdę to nie wiem po co gramy 5-4-1, z Hernanim. Równie dobrze moglibyśmy w 10 wychodzić. Już wolałbym Wiśniewskiego z Chałasem w ataku.
A propo Chałasa.
owszem, jak sobie n mecz ze Śląskiem jeszcze rzy stanie 0-0 gdzie widać było jak na dłoni ze kto strzeli ten wygra, i jak koło 70 min miał piłkę meczowa, a ten zabrał sie tak z futbolówką że totalnie sknocił sytuacja. to tylko jedna z brzegu które przychodzi mi na myśl.
swoja droga Chałas to tylko jeden z dobitnych przykładów jakich nam "napastników" Grzesiu Smolny ściąga do Szczecina.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
A propo Chałasa.
Mam dokładnie takie same zdanie. Generalnie Chałas przez 95% kibiców został skreślony po pierwszym meczu. Oprócz tej sytuacji ze Śląskiem kiedy nie podał Murayamie, to nie przypominam sobie żeby coś konkretnie zjebał. W tak chujowym zespole, który jest w stanie zrobić 1,5 składnej akcji w meczu, ciężko pokazać się napastnikowi, który bazuje raczej na tym, żeby dołożyć nogę w polu karnym. Jestem niemal przekonany, że w dziesiejszej Pogoni nawet egzekutor Dymkowski miałby problem z uzbieraniem 3 goli w rundzie. U nas na dzień dzisiejszy sprawdziłby się tylko napastnik, który potrafi przedryblować kilku obrońców i sam wygrać mecz, ewentualnie skutecznie strzelać zza pola karnego, co jest abstrakcją, bo w Polsce takich nie ma.
Jeśli chodzi o skład na Ruch, to mimo ogromnego szacunku dla umiejętności i wiedzy Wdowczyka zupełnie nie rozumiem, jak na mecz walki możemy wychodzić w "9". Pozostaje tylko wierzyć, że Aka i Edi dzisiaj będą chociaż truchtać, a nie chodzić po boisku.
swoja droga Chałas to tylko jeden z dobitnych przykładów jakich nam "napastników" Grzesiu Smolny ściąga do Szczecina.
Ok, ale on nie mial chyba 3 sytuacji w tych wszystkich meczach. Jest słaby, ale nie ma nawet okazji na strzelenie gola, nie mowiac o oddaniu strzału.
Nie miał bo mało gra, to raz. dwa słabo szuka pozycji, abstrahując juz od tego jak zajebiście kreatywni są koledzy z zespołu. Źle to świadczy o kolesiu mimo wszystko, ze nie potrafi wygryźć ze składu naszego czarnoskórego snajpera, który ma dwa( sic!) gole w całym sezonie, z tym jednego gdy juz wynik był ustalony z Zagłębiem no i z Lechem na wyjeździe gdzie mega klopsa popełnił golkiper kolejorzy/ a w ataku po raz kolejny trener woli desygnować na 9 kolesia który bardziej nadaje sie do sumo niz do piłki noznej, wszak widzi na treningu kto jakim potencjałem dysonuje...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Dla mnie o Ediego lub Akahoshiego za dużo, wpuściłbym Gollę na defensywnego a Rogalskiego (a najchetniej Pietruszkę) na lewą pomoc, moze nie zapomnial zupelnie jak sie gra.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/05/2013 15:36
Zamiast być spokojnie, to jest kurwa mega nerwówka. Rozjebać taką przewagę z rundy jesiennej to tylko u Nas potrafią. Dorwał się gówniarz do trenerki (Skowronek) i widać efekty. Na początku pojechał na przygotowaniu Tarasiewicza, a zimą spierdolił całą robotę. Przecież Ci Nasi grajkowie tak nagle jak za uderzeniem czarodziejskiej różczki, nie zapomnieli jak gra się w piłkę. Nie ma kondycji, siły i to tyle. Teraz musimy patrzeć na jakieś licencje dla Polonii, jakieś " idzie , idzie Podbeskidzie" czy "Torfiorze" Bełchatów. Wstyd! Płaci się kolosalne pieniądze dla piłkarzy, a na porządnego trenera wtedy po awansie (Tarasiewicz) było szkoda szmalu. No ale mamy Wdowczyka , tylko jego efekty pracy będzie widać, jak osobiście przygotuje drużynę w przerwie między rozgrywkami. W mediach piszą że jest to najbardziej utytułowany trener w Ekstraklasie ( podwójne mistrzostwo?). Sam Wdowiec wypowiada się że jest Pogoni coś winien, że dała mu szansę pracy, że po ewentualnym spadku zostanie tu w klubie. Ale nie dopuszcza do głowy myśli że spadniemy.
I ja też nie wyobrażam sobie sytuacji że opuścimy ekstraklasę. Bo jak tak się stanie(spadek) to już nie wiem czy po raz kolejny sprawdzi się " Jak Feniks z popiołu......".
Dlatego teraz naprawdę trzeba pierdolnąć ten Ruch!
Jeśli chodzi o Chałasa to bardzo sympatyczny chłopak. Jest jak mawia w ciągłym kontakcie telefonicznym z Robertem Lewandowskim (Dortmund) . Dobrzy koledzy, tylko że Naszemu napadziorowi przeszkodziła w karierze kontuzja. A jak pisali w prasie, był to talent pokroju Lewego. I z Chałasem jest jak z Lewandowskim w reprezentacji, nie ma kto mu zagrać tej dobrej piłki . To tak humorystycznie, a na poważnie nie wiem na co tego chłopaka stać!
Zamiast być spokojnie, to jest kurwa mega nerwówka. Rozjebać taką przewagę z rundy jesiennej to tylko u Nas potrafią. Dorwał się gówniarz do trenerki (Skowronek) i widać efekty. Na początku pojechał na przygotowaniu Tarasiewicza, a zimą spierdolił całą robotę...."
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/05/2013 16:10
M.K akurat z tym, że Skowronek jechał na przygotowaniu Tarasiewicza (tak naprawdę Sasala bo to on był z drużyną na okresie przygotowywaczym) to przesadziłeś. Zapomniałeś jak graliśmy wiosną w 1 lidze? W jakim stylu wywalczyliśmy awans? Wtedy byli równie źle przygotowani co teraz.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/05/2013 16:27
Radosław Janukiewicz - Mateusz Lewandowski, Emil Noll, Maciej Dąbrowski, Adam Frączczak - Takuya Murayama, Maksymilian Rogalski, Bartosz Ława, Edi Andradina, Takafumi Akahoshi - Tomasz Chałas
Chałas od pierwszej minuty? Lewandowski zamiast Pietruszki? Rezygnacja z gry piątką w obronie? Wdowczyk chyba powoli przestaje mieć pomysł na ten zespół...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/05/2013 16:32
Szczerze to wolę Chałasa w ataku (Do czego to kurwa doszło żeby takie rzeczy pisać ) niż grubego Ediego. Może akurat Ediemu czy Akahoshiemu uda się zagrać jakąś patelnie nie do zmarnowania i Chałas coś z musu ukłuje. Pietruszka zagrał dno z Bełchatowem więc nie dziwie się, że nie zagra.
A co do braku pomysłów...Dziwisz się?
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/05/2013 16:33
Nie wiem czemu tak płaczecie, że nie ma Pietruszki. W ostatnich meczach był jednym z najgorszych zawodników. W obronie słaby, w ataku jeszcze gorszy, do tego po stratach wcale nie wracał.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/05/2013 16:37
Trzeba przyznać, że boki obrony mamy kapitalne - na prawej napastnik, na lewej pomocnik. Obaj nienadający się absolutnie na te pozycje i popełniający katastrofalne błędy. Na ch.. było kupować Tadrowskiego za ileś tam tysięcy, skoro on nie gra. Kontuzja? Jakoś w rezerwach i na zgrupowaniach kadry gra bez problemu.
Nie mamy ani boków obrony, ani napastnika, w środku obrony grają dwa drewna, a w pomocy dwóch emerytów i imprezowicz. Katastrofa...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.