Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/04/2019 17:52
Ten mecz tylko potwierdza, że latem trzeba przewietrzyć defensywę i skończyć promowanie Matyni oraz ciągnięcie za uszy Fojuta (sorry Jarek, ale z taką formą to nadajesz się na rezerwy). O ile z przodu mamy jeszcze potencjał, tak wszystko psuje radosna gra w tyłach, która wymaga opanowania i techniki.
Ktoś wie kiedy wróci Walukiewicz? Brakuje go jak tlenu. Różnica jest kolosalna.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Lepszy remis niż porażka. A jaki to mit runął? To nie jest drużyna na mistrzostwo więc będą mieli zawsze lepsze i gorsze serie w trakcie sezonu. Gdyby dodać z pierwszych 8 meczów powiedzmy dodatkowe 6 oczek (w normalnej sytuacji to nie powinen być problemem) to byśmy byli na miejscu Piasta co jest chyba maksimum możliwości tej drużyny. Także patrząc na sezon jako całość i tak jest nieźle poza tymi pierwszymi 8 meczami gdzie sytuacja była jednak wyjątkowa.
Szanse na awans wciąż są spore nawet przy naszej porażce z Legią. Trochę pecha mamy bo w każdym z ostatnich 3 meczów rundy musimy się zmierzyć z efektem nowej miotły.
Przecież tu nawet Ranieri nie pomoże jak trzeba grać z Fojutem na obronie, więc nie wiem po co idiotyczne głosy o tym rzekomym micie. Najlepiej według ciebie należy wrócić do zwalniania trenera co pół roku.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/04/2019 18:23
Cóż zrobić. Trzeba walczyć dalej. Szkoda, że Stec nie strzelił w końcówce na 4-3 i Arce udało się po ośmiu porażkach z rzędu z Pogonią nie przegrać. A już myślałem jak strzelał, że jednak jak zwykle z nimi wygramy Zaczęło się fajnie. Wreszcie wykorzystali stały fragment jak należy. Żyro strzelił. Gol dla Arki na 1:1 potwierdził, że Guarotxena słabo gra w obronie - w walce na skrzydle się przewrócił. W dalszych okolicznościach to i ten remis dla nas dość szczęśliwy. No ale fajnie, że chociaż tyle wywalczyli. Teraz nawet remis w Warszawie nie daje nam 100% pewności awansu. Przy niekorzystnych dla nas wygranych Lecha z Jagą i Wisły Kraków w Lubinie przy naszym remisie w Warszawie w małej tabelce bylibyśmy za Zagłębiem i Jagą. Łącznie na 9. miejscu. No ale jeżeli Wisła nie wygra w Lubinie to ze wszystkich możliwych kombinacji nawet przy naszej porażce w Warszawie wejdziemy do ósemki. Mam nadzieję, że jednak Pogoń będzie w grupie mistrzowskiej
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/04/2019 18:38
Wielka szkoda i teraz bardzo trudny rywal w postaci Legii. Ktos wiec czy Bartkowski moze grac na srodku defensywy bo chyba teraz na stoperze za Fojuta gral Podstawski.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/04/2019 18:48
Jeśli Korona wygra, Wisła zremisuje a Pogoń przegra to te 3 drużyny mają tyle samo punktów ale Pogoń wygrywa w małej tabelce. Jeśli Lech przegra to też ma tyle samo punktów ale Pogoń powinna być też wysoko w małej tabelce. Także ten dzisiejszy punkt może być na wagę awansu. Lepiej go mieć niż nie mieć.
To samo jeśli Lech przegra, Wisła przegra a Korona wygra. Pogoń w malej tabelce będzie chyba wyżej niż Korona.
Żyro na skrzydle ? Serio? Ani techniki ani szybkości czyli atutów dobrego skrzydłowego.
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd, Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Wydawało mi się, że po zejściu Fojuta to Bartkowski i Malec grali na środku defensywy razem, a trzecim środkowym obrońcą do wyprowadzania piłek był Podstawski. Stec i Matynia grali wahadłowych pod koniec. Kto wie jak wyjdziemy na Legię - to ustawienie nie było takie złe...
Ano i drugi raz fajną zmianę daje Benyamina - jak byłem sceptyczny, to coraz bardziej mi się Soufian podoba, bardzo aktywny i pracowity.
Na pewno będzie wyżej, bo Lech wygrał 2:1 i zremisował 0:0 z Koroną, a my oprócz dwóch remisów po 1:1 z Koroną mamy wygraną 3:0 i przegraną 2:3 z Lechem. Więc w małej tabeli mielibyśmy w tym wariancie 5 punktów, a Korona byłaby za nami z 3 punktami. Kluczem do naszego awansu jest brak wygranej Wisły Kraków w Lubinie z Zagłębiem. To dałoby nam awans
Ma szanse, ale bardziej teoretyczne. Gdyby Wisła przegrała w Lubinie, a my przegrali w Warszawie, Lech zdobył minimum 1 punkt to wyprzedziliby kielczanie Wisłę o 1 punkt. A z nami mieliby w małej tabeli równy bilans remisy po 1:1. Wtedy jak dobrze się orientuję potrzebowaliby lepszego bilansu bramkowego niż Pogoń, żeby awansować. Mogą go uzyskać wygrywając minimum 9:0 w Gliwicach przy naszej porażce jedną bramką w Warszawie. Albo przy naszej porażce "odpukać" 0:5 w Warszawie wystarczy im wygrać w Gliwicach minimum 5:0. No ale takiej soboty cudów raczej nie będzie
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/04/2019 20:12
takiego ligowego śmiecia powinno się rozjeżdżać 5:0, a tu męczenie buły do ostatniego gwizdka .. i jeszcze podmiana składu sędziowskiego przed meczem, totalny brak szacunku dla klubu.. oni się liczą z nami? czy my z nimi?
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 07/04/2019 21:00
Ostatnie mecze dobitnie pokazują, że priorytetem klubu powinno być ściągnięcie dwóch solidnych stoperów. Jeden doświadczony do składu, drugi do rywalizacji z Malcem.
Bez Walukiewicza to i Malec wypada dużo słabiej, a Fojut już niestety jest melodią przeszłości.
Dziś Arka nic wielkiego nie grała, a ich bramki to przede wszystkim efekty indywidualnych błędów naszych defensorów. Zwłaszcza przy 2 golu, gdzie Podstawski nieudolnym przyjęciem piłki wystawił ją na strzał, a trzech ludzi obok patrzało jeden na drugiego i żaden nie ruszył do piłki. To Jankowski sobie podbiegł i przylutował w samo okno. Cały wysiłek ofensywy poszedł w pizdu. Tyły nam się teraz posypały, a drużynę trzeba budować od tyłu. Mam nadzieję, że na przyszły sezon Mroczek z Kostą ogarną temat.
Co do ostatniej kolejki to nasza nadzieja w tym, że Lech i Wisła też mają trudne mecze. Ale mam wrażenie, że sytuację kiedy piłkarze sami mogli załatwić top8, dzisiaj przerżnęli. Teraz będziemy musieli liczyć na innych. A właściwie to na Zagłębie.
Ostatnie mecze dobitnie pokazują, że priorytetem klubu powinno być ściągnięcie dwóch solidnych stoperów. Jeden doświadczony do składu, drugi do rywalizacji z Malcem.
Bez Walukiewicza to i Malec wypada dużo słabiej, a Fojut już niestety jest melodią przeszłości.
Dziś Arka nic wielkiego nie grała, a ich bramki to przede wszystkim efekty indywidualnych błędów naszych defensorów. Zwłaszcza przy 2 golu, gdzie Podstawski nieudolnym przyjęciem piłki wystawił ją na strzał, a trzech ludzi obok patrzało jeden na drugiego i żaden nie ruszył do piłki. To Jankowski sobie podbiegł i przylutował w samo okno. Cały wysiłek ofensywy poszedł w pizdu. Tyły nam się teraz posypały, a drużynę trzeba budować od tyłu. Mam nadzieję, że na przyszły sezon Mroczek z Kostą ogarną temat.
Co do ostatniej kolejki to nasza nadzieja w tym, że Lech i Wisła też mają trudne mecze. Ale mam wrażenie, że sytuację kiedy piłkarze sami mogli załatwić top8, dzisiaj przerżnęli. Teraz będziemy musieli liczyć na innych. A właściwie to na Zagłębie.
No chyba, że w ramach rekompensaty za niespodziewane dziś przerwanie super korzystnej passy zwycięskich meczy z Arką (było 8 wygranych z rzędu w lidze), Portowcy przełamią mega niekorzystną passę meczy ligowych z Legią w Warszawie. 10 kolejnych porażek z rzędu, 27 meczy z rzędu w Warszawie z Legią bez wygranej. Tylko wygrana w Warszawie daje nam 100% pewności awansu nie licząc na pomoc innych. Powinni nasi piłkarze walczyć jak lwy o wygraną i życzę im niespodziewanego przerwania tragicznej passy. Niestety sam trochę nie dowierzam w obecnych okolicznościach, że dadzą radę, ale spróbować trzeba
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.