Pytanie o co sie spieramy. Co do oceny historii klubu czy tego sezonu? bo ocena 70 lat, a nawet ostatnich 20 czy 5 jest oczywista, a to ze ciąży nad nami jakies fatum, że polscy piłkarze i trenerzy to w wiekszosci przeplaceni amatorzy bez ambicji, Krzystek lecial w chuja przez lata ze stadionem, co blokowalo rozwoj klubu, a Mroczek to straszny asekurant to wiemy wszyscy. Ja i Chase i Axiom raczej bronimy ostatniego roku, gdzie wygladalo to ok. I po prostu troche wkurwia ze po tym jak w rundzie mistrzowskiej gramy mega emocjonujace mecze gdzie strzelamy po 3 bramki Lechii i Lubinowi, tłamsimy w 1 polowie Lecha, mamy przewage w posiadaniu i prowadzimy wyrównana otwartą grę w Bialymstoku, ludzie cisną po swoim klubie bo zdobylismy tylko 4 pkt z 4 czolowymi drużynami w kraju. I to dlaczego? Bo spróbowano dac szanse dwóm mlodym chlopakom, z ktorych jeden to praktycznie wychowanek... Nie wyszlo, chlopaki chyba sie jednak nie nadają, popelniono błąd, ale czy to ma przekreślac naprawde fajny sezon?
No i chodzi o samą wizję klubu. Gdzie sufit gdzie podloga... Racja. We wtorek i w sride Angole pokazali o co w tym chodzi i jakie znaczenie ma charakter i ambicja. Fajnie mierzyc wysoko, tez pamiętam emocje za Bekdada, pelen stadion itd. Ale jak sie to skonczylo wiemy... I trochę słabe są te sytuacje z kupowaniem licencji, upadłości klubow itd gdzie naglle zwijamy manatki, dymamy wierzycieli na grube miliony, co jest zwyklym sk..synstwem, tworzymy nową spółkę i jedziemy od początku, a tlumy "fanatyków" znowu zakładają szaliczki w barwach i śpiewają o milosci do Amicy czy tam innego kolejorza i o chlubnej 100letniej tradycji...
Czasami trzeba cierpliwisci. To trudne, mi pamiętam ze jej brakowalo gdy grajki bezw alki oddaly polfinal PP z lechem. Ale tamta sytuacja, czy lecenie w chuja w ostatnich latach pod koniec sezonu zdecydowanie rozbi sie od tego co mamy teraz.
Ostatnio edytowany przez: ManU, 10 maja 2019, 21:33 [1 raz(y)]
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba, że nic prócz Pogoni im się nie podoba". Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
Każdy chce sukcesu ale mistrza nie zdobędziemy nawet kupując najemników.
Tak, patrz... a w 2001 się to prawie udało WICEMISTRZ
To trzeba budować stopniowo. To czy mamy drugie czy ósme miejsce jest bez znaczenia, !
Stopniowo? 70 lat już jest budowane. To nie są puzzle gdzie szukasz wspólnej części
To czy mamy drugie czy ósme miejsce jest bez znaczenia,
Dla jednych sufit , a drugich podłoga. Dla mnie ma znaczenie czy 2 czy 8 miejsce, przy 2 miejscu w doborowym towarzystwie możesz sie pobawić w Azejberdżanie albo na Wyspach Owczych, a przy 8 standardowy urlop w Hiszpanii lub Grecji
a na mistrza i tak już nie mamy szans więc dajcie trenerowi testować na następny sezon!
70 lat testów? Mercedes sobie by na tyle nie pozwolił
Kosta będzie wiedział kogo odpalić i znajdzie się wtedy miejsce dla kogoś nowego!
Tylko po co? jak za rok usłyszymy czy to ważne ktore ... czy 2 czy 8 miejsce
Sorry, za tak szczegółowe podejście do tematu.
Pytanie o co sie spieramy. Co do oceny historii klubu czy tego sezonu? bo ocena 70 lat, a nawet ostatnich 20 czy 5 jest oczywista, a to ze ciąży nad nami jakies fatum, że polscy piłkarze i trenerzy to w wiekszosci przeplaceni amatorzy bez ambicji, Krzystek lecial w chuja przez lata ze stadionem, co blokowalo rozwoj klubu, a Mroczek to straszny asekurant to wiemy wszyscy. Ja i Chase i Axiom raczej bronimy ostatniego roku, gdzie wygladalo to ok. I po prostu troche wkurwia ze po tym jak w rundzie mistrzowskiej gramy mega emocjonujace mecze gdzie strzelamy po 3 bramki Lechii i Lubinowi, tłamsimy w 1 polowie Lecha, mamy przewage w posiadaniu i prowadzimy wyrównana otwartą grę w Bialymstoku, ludzie cisną po swoim klubie bo zdobylismy tylko 4 pkt z 4 czolowymi drużynami w kraju. I to dlaczego? Bo spróbowano dac szanse dwóm mlodym chlopakom, z ktorych jeden to praktycznie wychowanek... Nie wyszlo, chlopaki chyba sie jednak nie nadają, popelniono błąd, ale czy to ma przekreślac naprawde fajny sezon?
No i chodzi o samą wizję klubu. Gdzie sufit gdzie podloga... Racja. We wtorek i w sride Angole pokazali o co w tym chodzi i jakie znaczenie ma charakter i ambicja. Fajnie mierzyc wysoko, tez pamiętam emocje za Bekdada, pelen stadion itd. Ale jak sie to skonczylo wiemy... I trochę słabe są te sytuacje z kupowaniem licencji, upadłości klubow itd gdzie naglle zwijamy manatki, dymamy wierzycieli na grube miliony, co jest zwyklym sk..synstwem, tworzymy nową spółkę i jedziemy od początku, a tlumy "fanatyków" znowu zakładają szaliczki w barwach i śpiewają o milosci do Amicy czy tam innego kolejorza i o chlubnej 100letniej tradycji...
Czasami trzeba cierpliwisci. To trudne, mi pamiętam ze jej brakowalo gdy grajki bezw alki oddaly polfinal PP z lechem. Ale tamta sytuacja, czy lecenie w chuja w ostatnich latach pod koniec sezonu zdecydowanie rozbi sie od tego co mamy teraz.
Żeby jednak do czegoś dojść to trzeba być surowym w ocenie, a nie popadać w samozachwyt czy samouwielbienie. Gra jest lepsza i postawa w fazie finałowej grupy mistrzowskiej niż w kilku poprzednich sezonach, ale efekt wynikowy i punktowy niestety na razie nie powala na kolana. Trzeba sobie zdawać sprawę, że w piłce nożnej nie chodzi o to żeby być "mistrzem świata" w posiadaniu piłki, ale żeby przekładać je na dobre wyniki końcowe. A Pogoń już się o tym przekonała, że można być liderem w posiadaniu piłki i autsajderem w tabeli ligowej. Jest co poprawiać. Choćby obronę stałych fragmentów, bo np. każdy rożny Jagi w ostatnim meczu kończył się golem dla nich. Dobrze, że tylko 2 mieli Oby ta lepsza postawa na boisku bez odpuszczania przeciwnikowi zaowocowała przerwaniem złej passy z Legią w Warszawie w niedzielnym meczu
Owszem znów mamy top8 i klasyczny wpierdol jak leci.
Naprawdę? Zagłębie - wygrana Lechia - przegrana, choć powinien być remis (sędzia), a mogła być też wygrana Lech - remis, a mogła być wygrana - pechowo stracona bramka 2 minuty przed końcem Jagiellonia - porażka, tutaj może dobry bramkarz dałby nam jakiś punkt lub punkty
4 mecze. 2 porażki, z czego jedna kompletnie niezasłużona/niesprawiedliwa. Rzeczywiście same klasyczne wpierdole.
Źle to ująłem. Klasycznie na koniec sezonu po grupie mistrzowskiej zostajemy z niczym. Choć oczywiście zgodzę się, w tym pod względem gry wygląda to inaczej, bo gdyby lepsza była defensywa i nie ojebali nas z Lechią to kto wie. Bo nie jest tak, że gramy totalną chujnię jak zwykle to miało miejsce. Ten sezon to już historia, w następnym oczekuję sukcesu.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche Mam złotą proporcję między umysłem a duchem Wersów plecak, tysiące w zeszycie Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Do tego dochodzi doświadczenie i chęci których zabrakło niestety. Czasami wygląda to tak jak by drużyna miała w dupie kibiców i wybrała się już dawno na wakacje.
Od razu widać, że żadnego meczu w rundzie finałowej nie oglądałeś.
Oglądałem wszystkie i wspieram dalej ich jak mogę co nie znaczy że nie mogę wypowiedzieć swojego zdania. Szkoda mi straconej szansy w tym roku bo za rok może być trudniej. Jest potencjał na pierwszą 4 i nikt mi nie powie że nie powinniśmy tam być patrząc na drużynę. Uważam że jakby grali z takim samym nastawieniem jak w fazie zasadniczej sezonu było by miejsce lepsze bo każda drużyna jest w naszym zasięgu. Niestety trzeba będzie poczekać na następny sezon.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 12/05/2019 14:42
Bursztyn znowu na bramce. Jest to jawny sabotaż celu zaoszczędzenia drobnych pieniędzy podczas gdy Pogoń jest najbardziej na plusie z całej ligi dzięki transferom. Co się stało z tymi milionami euro?
Bursztyn znowu na bramce. Jest to jawny sabotaż celu zaoszczędzenia drobnych pieniędzy podczas gdy Pogoń jest najbardziej na plusie z całej ligi dzięki transferom. Co się stało z tymi milionami euro?
Chcesz zostać z 37 latkiem na kolejny sezon, który już lepszy nie będzie?
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 12/05/2019 17:39
Ten mecz to gwóźdź do trumny dla tych, którzy mówili o plażowaniu w tej rundzie. Ciężki mecz, dwie ciężkie kontuzje, a zero kartek po stronie Legii Ze Zvonimira będą niezłe pieniądze, najlepszy w tym meczu obok o dziwo Bursztyna, który ratował kilka groźnych strzałów.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 12/05/2019 17:54
Żyro do wypierdolenia za te słowa w wywiadzie, sabotażysta się kurwa znalazł ... dawno tak bezużytecznego gościa nie mieliśmy. Brawo za wynik, w końcu przełamanie w Warszawie i to w takim meczu pod kątem ciężaru gatunkowego dla Legii! Teraz oby Piast wytrzymał i utrzymał mistrzostwo.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.