1. Ten koleś nie zasługuje na podstawową 11 co pokazuje od kilku/-nastu spotkań. 2.Z tego co się orientuję z ofensywnie też niczego nad specjalnego sobą nie reprezentuje,więc o czym my kolego rozmawiamy?
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 28/04/2014 22:03
Z ta Wisla, wcale nie bedzie tak latwo, wiec nie dopisujcie juz 3 punktow. O wiele bardziej pewne bylo zwyciestwo z Gornikiem, wiec jestem wkurwiony tymbardziej ze mielismy ich na talerzu.
Ostatnio edytowany przez: dann, 28 kwietnia 2014, 22:21 [1 raz(y)]
Wisła przegrała 5 spotkań z rzędu. Pobili swój rekord. Szóstego meczu raczej nie przegrają (ile razy z rzędu na rulecie może wypaść czarne lub czerwone)
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 28/04/2014 22:23
Frączczak dzisiaj słabo, szczególnie w pierwszej połówce, jego stroną groźne akcje poszły (poprzeczka i gol). Rzuciło mi się w oczy dzisiaj, że za często pchaliśmy się jedną stroną, zamiast przerzucić piłę na drugą stronę to się pchali w tłok.
kibol83 - na pewno pamiętasz, podpowiedź sezon 08/09 II liga - od wygranej u siebie 2:0 z Kotwicą do porażki z Rakowem 1:2 u siebie (11 spotkań bez porażki)
p.s szkoda, że po remisie tak śpieszno do domu większości, a po wygranych jakoś tak mniej
Ostatnio edytowany przez: Maxvell, 28 kwietnia 2014, 22:32 [1 raz(y)]
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche Mam złotą proporcję między umysłem a duchem Wersów plecak, tysiące w zeszycie Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Frączczak dzisiaj słabo, szczególnie w pierwszej połówce, jego stroną groźne akcje poszły (poprzeczka i gol). Rzuciło mi się w oczy dzisiaj, że za często pchaliśmy się jedną stroną, zamiast przerzucić piłę na drugą stronę to się pchali w tłok.
kibol83 - na pewno pamiętasz, podpowiedź sezon 08/09 II liga - od wygranej u siebie 2:0 z Kotwicą do porażki z Rakowem 1:2 u siebie (11 spotkań bez porażki)
Dzięki za info bo faktycznie zapomniałem o tym ale miałem bardziej na myśli to że nie pamiętam takiego sezonu na poziomie ekstraklasy co wzbudza moje zadowolenie i podziw bo druga liga to jednak trochę inny poziom i o taką serię poprostu łatwiej
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 28/04/2014 22:49
No fajnie chłopaki, tyle że jak zrobić tabelę tylko za 10 ostatnich kolejek to i tak zajmujemy w niej 4 miejsce. Za dużo remisów więc to raczej "pyrrusowe zwycięstwo".
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 28/04/2014 23:37
Wynik sprawiedliwy choć jakby wziąć pod uwagę same sytuację to ta jedna bramka więcej dla nas mogłaby paść. W dalszym ciągu nie funkcjonują skrzydła. Małecki słabo, Bąk zagubiony na tym podwieszonym, Taku....ani z niego skrzydłowy, ani środkowy - nie daje on praktycznie nic tej drużynie. Jedynie może wchodzić na końcówki przy korzystnym wyniku aby trochę piłkę potrzymać i pograć w poprzek. Słabe wejście Kuna, który miał może ze dwa kontakty z piłką. Na plus na pewno Robak za bramki, Murawski za drugą połową i Popara, który fajnie uspokoił środek pola. Wyróżnia się spokojem, inteligencją, dużo widzi, cały czas głowa w górze - widać, że ma pomysł na grę. Do tego fajnie ułożona noga czego wcześniej nie pokazywał - bardzo dobre wrzutki i super strzał z pierwszej. Wcześniej miał więcej zadań defensywnych i nie miał za dużo możliwości aby to pokazać, a wydaję się niezłą alternatywą dla Aki. Warto dać mu kontrakt.
Widać było, że przerwa dwutygodniowa nieco rozregulowała wytrzymałość zarówno u nas jak i w Górniku. Ostatnie dwadzieścia minut to spore braki w obu zespołach, statycznie, jakieś pojedyncze zrywy. Z kolejnymi meczami powinno być lepiej, dwa tygodnie to sporo czasu i na większy wysiłek po takim czasie organizm się zbuntował w końcówce. Jakbyśmy dziś wygrali to balon pucharowy zostałby potężnie napompowany. A tak dalej trochę spokoju i atakujemy z przyczjki
W ostatnich 8 meczach mieliśmy 6 remisów a Ty piszesz o atakowaniu z przyczajki? Wolne żarty.
W zeszlym roku mielismy pewnie w 8 meczach z 6 porazek. Ja naprawde proponuje miec chlodniejsza glowe nieco. Zobaczcie jaki postep zrobila ta druzyna w przeciagu roku pod batuta Wdowczyka. Nie ma sie co spinac, gramy dalej, jak zajmiemy miejsce w TOP4 to byloby super. Mi jakos szczegolnie na pucharach nie zalezy
W ostatnich 8 meczach mieliśmy 6 remisów a Ty piszesz o atakowaniu z przyczajki? Wolne żarty.
W zeszlym roku mielismy pewnie w 8 meczach z 6 porazek. Ja naprawde proponuje miec chlodniejsza glowe nieco. Zobaczcie jaki postep zrobila ta druzyna w przeciagu roku pod batuta Wdowczyka. Nie ma sie co spinac, gramy dalej, jak zajmiemy miejsce w TOP4 to byloby super. Mi jakos szczegolnie na pucharach nie zalezy
Ale ja wcale nie neguję postępów tej drużyny. Miejsce też fajne zajmujemy. Tyle, że na razie to ta drużyna nauczyła się nie przegrywać. A przy 3 pkt za zwycięstwo i 1 za remis to żeby osiągać sukcesy należy nauczyć się wygrywania a tego jeszcze nie potrafimy. Poza tym jak jest szansa to trzeba ją wykorzystywać. Ja rozumiem metodę krok po kroku ale po pierwsze to jest polska liga, po drugie za rok może być więcej chętnych na podium, a po trzecie może już nie być Wdowczyka i Robaka.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 29/04/2014 00:30
A ja dodam jeszcze, że w zeszłym roku nie mieliśmy np. Murawskiego, Małeckiego, Bąka, Robaka czy też Popary + w ataku błyszczał duet Chałas-Djousse, który był postrachem ekstraklapy Cenię Naszego trenera i mam do niego duży szacunek ale jednak coś zacięło się w tej drużynie- same remisy + mizerna gra w ostatnich paru spotkaniach gdzie powinniśmy byli wygrać ze słabo dysponowanymi i gorszymi drużynami od naszej a dostajemy w zamian remisy. Nie wspomnę już o katastrofalnej grze w obronie i prostych podwórkowych błędach w kryciu, o których nie powinno być mowy nawet na tle poziomu tej ligi.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.