Takie "mentalne podbudowywanie" w stylu, że Lech jest slaby itd. może nie być zbyt korzystne, bo łatwo wtedy zlekceważyć rywala i wyjść na boisko zbyt pewnym wygranej.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 19/09/2013 15:40
Wydaje mi się, że każdy jest świadomy rangi meczu z Lechem, dlatego o motywacje grajków bym się nie martwił, do tego gra na fajnym stadionie (pomijając te wszystkie akustyczne buble) wiec jezeli beda dobrze przygotowani taktycznie i zagraja to na co ich stać to powinno być dobrze nasze zadanie jest takie żeby słyszeli nasze wsparcie z trybun dla sentymentalnych zeszłoroczna wizyta w Poznaniu
Czy Ty kurwa myślisz, że najlepszy dyrektor sportowy ściągnąłby tu wartościowego zawodnika z Brazylii? Po tylu doświadczeniach to już chyba powinieneś wiedzieć jak to się kończy.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Lewandowski jak jest dobrze skoncentorwany i wejdzie w mecz to wciaga Pietruszke nosem.
Czy Lewandowski kiedykolwiek wszedł skoncentrowany w mecz? Wszyscy piszecie w tonie jakby to był młody piłkarz z potencjałem, a on już jest ogrywany od dłuższego czasu i wciąż popełnia te same, irytujące błędy i przy lepszym rywalu gra na nogach z waty.
Może nie ma super wydolności, ani jakiś wielkich umiejętności, ale w każdym meczu zostawia całe zdrowie na boisku.
Co z tego, jeśli sił mu starcza na ok. 70 minut i potem już po boisku się snuje co powoduje praktycznie otwartą całą jego stronę boiska. Boki obrony to chyba mamy jedne z najsłabszych w Ekstraklasie - w następnym oknie transferowym zamiast myśleć o sprowadzeniu kolejnego zagranicznego szrotu zastanowić się czy właśnie boczne pozycje defensywne nie są warte jak najszybszego wzmocnienia.
Wszyscy tak jadą po Pietruszce, a ten od dawna nie rozegrał meczu od początku (nie licząc zmiany ze Śląskiem). W momencie kiedy Lewandowski ma tak cienką formę dla mnie wartym byłoby sprawdzenie czy faktycznie Pietruszka nie odstaje od niego poziomem (wtedy z dwojga złego dalej stawiać na Lewego, przynajmniej młody) czy może się zawziął i coś się w jego grze zmieniło.
Juz nie przeginaj tak z tym Lewym. Zdarzaja mu sie slabsze jak i te lepsze mecze (chocby z Zaglebiem). Zostal przestawiony na lewa obrone i tak naprawde dopiero teraz dostal szanse z prawdziwego zdarzenia, wedlug mnie bedzie tylko lepiej i na dzien dzisiejszy Lewy>ietruszka, z czego Przemka chetnie bym wymienil na Lisowskiego z Korony jesli scyzory nadal beda zainteresowane ta wymiana.
Juz nie przeginaj tak z tym Lewym. Zdarzaja mu sie slabsze jak i te lepsze mecze (chocby z Zaglebiem).
Mecz z Zagłębiem, które całe było tak dramatycze, że osiągnięciem było w tamtym meczu pokazać się ze złej strony - żaden wyznacznik. Tym bardziej, że stroną Lewandowskiego mało kto wtedy chodził.
Zostal przestawiony na lewa obrone i tak naprawde dopiero teraz dostal szanse z prawdziwego zdarzenia (...)
Kiedy on został przestawiony na tą lewą obronę? Już jakiś czas temu i również nie jest to argument, że on się jeszcze wdraża na nową pozycję. Swoją szansę dostał już jakiś czas temu, aktualnie gra z braku laku.
wedlug mnie bedzie tylko lepiej (...)
Również mu tego życzę z całego serca, ale na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo z tego co widzę to on gra równie słabo co na początku wchodzenia do drużyny - przeważnie na nogach z waty, niepewnie z tyłu, raz na jakiś czas tylko pochwali się jakimś niezłym wejściem ofensywnym (zakończonym pokraczną, niedokładną centrą).
Widzisz, Ciebie nudzi moje ględzenie na jego temat, a mnie nudzi ciągłe jego usprawiedliwienie i twierdzenie, że będzie lepiej - ja żadnych przesłanek ku temu nie widzę.
Ja mam nadzieję, że Bąk wejdzie jako rezerwowy w drugiej połowie na podmęczonych Lechitów, a że wobec wielu kontuzji Poznaniacy mają krótką ławkę, to taka zmiana może nam dać przewagę w trudnych dla nas do tej pory końcówkach meczów.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.