Wielkie graty dla tego chłopaka. Ktoś inny zapewne miałby nogi z waty i był do zmiany w 30 minucie ale on zapierdalał cały mecz i był jednym z lepszych na boisku. Może jednak ci nasi wychowankowie coś potrafią? Adam będzie teraz w opałach
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/02/2014 01:12
Generalnie - Rudol jak na wiek i ogranie w ekstraklasie zagrał dobrze, ale jakby nie wziąć tego pod uwagę, to jego występ był przeciętny. W rozegraniu głównie laga, czasami prosty błąd, czasami dał się ograć na raz - niemniej także trzeba wymienić zalety - bardzo waleczny, udane wślizgi, no i plus za asystę. W skali na 10 jego występ określiłbym na szóstkę, taki Frączczakowy czy Hrickowy poziom - w miarę solidnie, ale może kiedyś coś zepsuć. Niemniej ma jedną poważną zaletę - wiek. Do tego poświęcenie i to, że jest z regionu. I dlatego chyba warto na niego stawiać.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/02/2014 01:23
Mecz niemal idealny, a najbardziej cieszy mnie postawa naszych zawodników w całym meczu - wzajemne motywowanie, uspokajanie, nacisk na koncentrację. Rośnie coś pozytywnego w tej drużynie i mam nadzieję że podtrzymamy morale i zaangażowanie do samego końca.
Jak dla mnie to Rudol jest cichym bohaterem i tym meczem zasłużył na to aby wyjść w pierwszej jedenastce na Podbeskidzie. Tym bardziej, że pauzować będzie Robak, a więc Frączczaka można ewentualnie postawić na szpicy (choć pewnie w ataku zagra Bąk, ewentualnie Bąk po prawej a Małecki z przodu). Kartka Marcina mimo wszystko chyba dobrze że się przytrafiła - lepiej aby go zabrakło w Bielsku Białej niż na mecz z Cracovią. Szkoda, że z racji na kontuzję Golli placu nie liznął Kozłowski - miałby ciężar debiutu z głowy.
Słynne 6-0? Klub w agonii, 0 piłkarzy... A Ty piszesz słynne... Bredzisz... Wtedy pozostali tylko Kibice... A Lech miał na Rumaku do Europy galopować ;-)
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/02/2014 01:45
Śmieszny klubik z tego naszego najbliższego rywala. Na własnym terenie mało strzela, mało traci. Nie wiem czy strata Robaka na akurat ten mecz nie jest najgorszą rzeczą z możliwych. PS. Wy też odnosicie wrażenie ze na młynie było dużo osób z przypadku i nasz doping nie był do końca taki jaki powinien być? Na Górniku było nas mniej a jestem przekonany ze byliśmy wtedy glosniejsi.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/02/2014 01:50
Ode mnie trochę z innej beczki - chciałbym serdecznie podziękować wszystkim którzy przyczynili się do odrodzenia naszej Pogoni. Dziś po raz kolejny utwierdzone zostało to, iż obrana droga była właściwa. Czasami warto wykonać krok w tył, by później wrócić ze zdwojoną siłą. Bracia, wracamy na swoje miejsce!
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
Wie ktoś jak zasnąć? ;-) Najpierw live, potem powtórka w N sport, jutro cięzki dzień, ale serce tańczy, dusza spiewa i spać nie można... Ten mecz przejdzie do historii jak 8:1 z Szombierkami, czy 7:2 z Katowicami
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione, Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/02/2014 08:41
Zapewnienie sobie gry w 8 coraz bliżej. Trzeba spokojnie i konsekwentnie grać swoje. Szkoda, że Robak nie zagra w następnym meczu ale z dwojga złego to lepiej, żeby nie zagrał z Podbeskidziem niż sracovią. Wyvrana w Bielsku i na sracovi będzie już na pewno komplet.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/02/2014 09:07
Mecz coś pięknego, gratulacje dla piłkarzy za walkę, zaangażowanie i oczywiście wynik końcowy, nie ma nic piękniejszego niż zwycięstwo z poznańską bulwą a taki pogrom to rzecz niesamowita. Świetny doping i frekwencja też. Dobrze że Krzystkowi przypomnieliśmy o stadionie. Wiem że do końca sezonu jeszcze daleko ale ostatnim królem strzelców z Pogoni był Marek Leśniak i było to 27 lat temu w 1987.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/02/2014 09:07
Piękne chwile. Świetnie walczyli od początku, skuteczność prawie znakomita ( bo sytuacje inne tez były), atmosfera super, trybuny wypełnione. Przy takim wypełnieniu jeszcze nie ma dobrego efektu dopingu ale wszystko można poprawić. Dzięki takim meczom można sie głośniej upominać o nowy stadion. I to na każdym meczu i nie tylko na stadionie. Bo przy takiej grze stadion będzie niewątpliwie ograniczeniem.
Wynik tym bardziej zastanawiający, że nasi piłkarze grali zupełnie inaczej niż nas do tego przyzwyczaili. Zamiast grać piłką (jak to zwykle czynią) oddali pole Lechowi i siekali zabójczymi kontrami. Idealnie do tego pasował Małecki, który napędzał te kontry oraz zabójczo skuteczny Murayama (jak tylko się pokazał na boisku, to była to akcja bramkowa).
Kluczem do naszego sukcesu był... środek pola Lecha. Jak zwykle beznadziejny i statystujący Trałka, "chodzony" Injac, a do tego oddający nam potulnie wszystkie piłki Claasen. Nasi piłkarze wykorzystali tę słabość Lecha perfekcyjnie, wobec takiego tercetu nawet Ława błyszczał. Pierwsza połowa była idealna. Lech miał prawie 70% posiadania piłki, a nie stworzył żadnego zagrożenia pod naszą bramką.
W drugiej Lech już wyglądał lepiej po zmianach i cofnięciu Haamalainena do środka pola. A przede wszystkim sam miał okazje by zacząć grać z kontry, toteż druga połowa była już dużo bardziej wyrównana. U nas też doszła też do tego wymuszona zmiana Golli, która obniżyła jakość defensywy.
O Robaku powiedziano już wszystko, tym meczem z pewnością załatwił sobie powołanie na Szkocję. A także został najgorszym koszmarem Wołąkiewicza
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.