Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 09/04/2015 10:00
Chcąc nie chcąc Michniewicz to już ostatni trener Pogoni w tym sezonie , czyli ten który jako jedyny będzie miał szanse uratować nas przed katastrofą. Odłóżmy więc hejty na bok i zadbajmy o dobry klimat wokół , np. poprzez niezłą frekwencję i doping w sobotę
Na eksperymenty z mlodymi trenerami (Kapuscinski) to naprawde nie jest czas, zreszta ostatnio Skowronek tez za bardzo nie wypalil.
Zagraniczny trener to tez ryzyko, bo nie zna ligi itp.
Sam nie wiem...
A przyspiewki o Lechu i 711 - no coz, nie tylko on ma w obecnej Pogoni "za uszami" . (w obecnej i dawnej Pogoni tak wlasciwie)
Moze po prostu dajmy mu szanse. Lepsze to niz ciagle narzekanie, bo wszystkich sie nigdy nie zadowoli. Nic innego, madrzejszego, nie przychodzi mi w tej chwili do glowy.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 09/04/2015 11:01
Nowy trener ma jeden cel- wejść do ósemki i z tego po sezonie powinniśmy go rozliczać. Dajmy mu więc szansę. Myślę, że zrobi wszystko żeby pokazać się z dobrej strony.
Dokładnie. Matematycznie około 8-9% (wg portalu 90minut). Tylko samobójca zgodziłby się brać na siebie taki cel jak do rozegrania zostało raptem 4 mecze. Rozliczany powinien być z utrzymania się w lidze.
Nowy trener ma jeden cel- wejść do ósemki i z tego po sezonie powinniśmy go rozliczać. Dajmy mu więc szansę. Myślę, że zrobi wszystko żeby pokazać się z dobrej strony.
Obawiam sie, ze jego celem bedzie utrzymanie sie w drugiej osemce. Tak naprawde na TOP8 mamy bardzo male szanse...
Dokładnie. Matematycznie około 8-9% (wg portalu 90minut). Tylko samobójca zgodziłby się brać na siebie taki cel jak do rozegrania zostało raptem 4 mecze. Rozliczany powinien być z utrzymania się w lidze.
Jak wygramy z Jagiellonią to wszystko trochę się wyrówna. Ale trzeba ten mecz wyszarpać.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 09/04/2015 12:06
Nie wiem czy zauważyliście, ale ostatnio Pogoń dostarcza nam tylko emocji w stylu kto będzie nowym trenerem oraz kto z nowych piłkarzy może przyjść lub tez kto w coś zaaferowany. Innymi słowy ploteczki... A gdzie komentarze na temat pięknej gry, woli walki, grania na całego? Miejmy nadzieję, że to okres przejściowy.
Daleko od Szczecina, ale miłość jeszcze większa! Tylko Pogoń!
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 09/04/2015 12:20
Jak piłkarzyki znowu zaczną grać przeciwko trenerowi to ten pewnie pobiegnie z płaczem do Stanowskiego i może chociaż dowiemy się kilku ciekawych rzeczy. Zaczną na pewno prędzej czy później, bo niestety taki mamy klimat.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 09/04/2015 12:31
Jeszcze a propos Michniewicza i czeskiej szkoły której mieliśmy "przyjemność" doświadczyć bardzo dobrze (Kociana też można dokooptować bo to to samo). Kiedyś Bodzio Baniak powiedział, że najlepszych z Czechów w naszej lidze jest Czech Michniewicz Nie uważam go za wybitnego fachowca. Dla mnie to tylko teoretyk, idealny ekspert typu co on by zrobił gdyby, coś jak Ulatowski, ale jeżeli odpada powrót Wdowca to chyba nie ma lepszego wolnego trenera obecnie.
Jeszcze a propos Michniewicza i czeskiej szkoły której mieliśmy "przyjemność" doświadczyć bardzo dobrze (Kociana też można dokooptować bo to to samo). Kiedyś Bodzio Baniak powiedział, że najlepszych z Czechów w naszej lidze jest Czech Michniewicz Nie uważam go za wybitnego fachowca. Dla mnie to tylko teoretyk, idealny ekspert typu co on by zrobił gdyby, coś jak Ulatowski, ale jeżeli odpada powrót Wdowca to chyba nie ma lepszego wolnego trenera obecnie.
Ulatowski : sukcesów brak Michniewicz: Puchar Polski i Superpuchar Polski z Lechem(2004), Mistrz Polski i Superpuchar Polski z Lubinem (2007).
Bądzmy obiektywni, serio. To jaki warsztat i umiejętności ma Czesio pokażą najbliższe mecze.
Ulatowski : sukcesów brak Michniewicz: Puchar Polski i Superpuchar Polski z Lechem(2004), Mistrz Polski i Superpuchar Polski z Lubinem (2007).
Bądzmy obiektywni, serio. To jaki warsztat i umiejętności ma Czesio pokażą najbliższe mecze.
W tym utrzymanie TSP gdzie objął zespół na 11 meczów przed końcem sezonu ze stratą 8 punktów to bezpiecznego miejsca (u nas też ma 11 do końca, 4+7). W owych 11 meczach zrobił 21 punktów (4 miejsce w lidze w tym okresie) ze świetnym bilansem na wyjazdach (5-0-1). Słabsze wyniki osiągał w Polonii (z Wojciechowskim wiadomo jak było) i Jagiellonii (17 meczów, 22 punkty, 10 miejsce). Porównywanie go do Ulatowskiego jest nie na miejscu.
Co do korupcji. Sąd nie udowodnił winy Michniewiczowi, w Lechu wtedy głównie handlowali piłkarze (pewnie za jego przyzwoleniem) [klik]
Marcin Węglewski asystentem (pracował z Michniewiczem w Bielsku, Białymstoku i Widzewie). Paweł Sikora trenerem rezerw.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.