Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 04/03/2013 18:42
Jak dla mnie Pernis do tej pory nic wielkiego nie pokazał poza obronionym karnym, ani nie wybronił nam żadnego meczu w przeciwieństwie do Radka, ani nie miał nawet jakiś super interwencji. Z Polonią zaliczył babola nawet. Seria gdzie nie wpuścił w 4 czy tam 5 meczach bramki to raczej większa zasługa obrony niż jego.
Dokładnie.... A tu już opinie, że o wiele lepszy od Radka zajebiście tutaj na forum fachowcy ocenią. Radek jest bardziej wszechstronny, zwinniejszy i bardziej skoczny, poza tym Pernis nie umie lub nie chce wprowadzać piłki ręką co często się kończy stratą zaraz po wybiciu. No i to co pisał BadBoy - nadwaga najlepiej odzwierciedla jego lepiej przepracowany okres przygotowawczy
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski "W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Zdecydowanie się z Tobą nie zgodzę. Nie ma nic gorszego niż utrata bramki i to jest od zawsze wpajane. Po co piłkarze uciekają czasami do ostateczności jakimi są: faul, czasami celowe wystawianie ręki żeby odbić piłkę lecącą do bramki kosztem karnego i czerwonej kartki? Po to, żeby tylko nie stracić bramki. I tak też zachował się radek. Zaryzykował, nie trafił w piłkę i karny, ale bramki nie stracił. Jest zawsze te 35% szansy ,że rezerwowy bramkarz obroni/strzelec nie trafi i dalej jest taki sam wynik meczu jak przed daną sytuacją. A oddanie gola bez walki to kryminał piłkarski, choćby to miało być i w 1 minucie meczu.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 05/03/2013 05:12
Też lubię Radka i chciałbym aby to On bronił Naszej bramki, lecz niestety według mnie Pernis jest pewniejszy. To widać po sposobie ustawiania się i pewności przy interwencjach, sytuacjach bramkowych. I nie chcę tu być "czarnym prorokiem" ale jak Pernis nie złapie kartek lub kontuzji, to już miejsca w podstawowej 11, nie odda do końca sezonu.
Ciekawy jestem czy w meczu z Piastem na ławce usiądzie młody Rudnicki, czy wróci w łaski Bartek Fabiniak.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Boruc w Celticu zachowywał się podobnie, z nikim nie rozmawiał , przychodził tylko dobrze wykonać swoją robotę o czym wspominał w wywiadach ale mimo tego kibice go uwielbiali. Póki nie mamy zapewnionego w 100% utrzymania bądź mamy szansę zagrać o coś więcej (tak, przy obecnie żenującym poziomie ligowym mamy szanse na wyższe lokaty) w składzie nie powinno być sentymentów i przy całej sympatii do Radka, powinien bronić lepszy czyli aktualnie Pernis.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 05/03/2013 10:39
Zle mnie zrozumiales.Ja nie porownuje umiejetnosci obu bramkarzy,ale patrzac na takie obrazki ma czlowiek wrazenie ze mu w ogole na niczym nie zalezy.A niech broni lepszy Proste
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 05/03/2013 11:50
Mojwe zdanie jest takie: Piłkarsko Pernis jednak lepszy, pewniejszy i lepiej gra nogami. Jednak duży minus za brak integracji. Widac na filmie , w szatni, że jest obok. Dopiero później coś tam sie śmieje i rozmawia chyba z Dąbrowskim. Jak jest z Radkiem dobrze wiemy. Dobry duch i duzo bardziej zintegrowany z zespołem. Na razie broni Pernis i myślę, że jezeli nie będzie jakiejś konkretnej wpadki, kartki albo kontuzji bedzie grał do końca rundy. Radek chyba znowu brodę zapusci
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 05/03/2013 12:19
Wszyscy wiemy że Radek swoim charakterem , sposobem bycia i umiejętnościami zyskał sobie przychylność kibiców , ale spójrzmy wprawdzie w oczy. Radek w Ekstraklasie póki co nie prezentuje takiej formy jak w niższych ligach czy pamiętnej rundzie Pucharu Polski. W tamtej rundzie zdarzyły mu się co najmniej 2 wpadki z tego co pamiętam w meczu z Widzewem i spotkaniu z Legią. Po meczu z Legią Janukiewicz usiadł na ławce a w bramce zastąpił go Dusan i zaliczył dobry debiut broniąc m.in. karnego Pawła Sobolewskiego. Z tego co pamiętam Pernis w żadnym meczu do końca rundy nie popełnił rażących błędów wynikających m.in. z braku koncentracji i słusznie był pierwszym bramkarzem. Skończyła się runda jesienna zaczął się okres przygotowawczy w którym bramkarze znowu mieli czyste karty i trener Skowronek postanowił że będzie bronił Radek. Janukiewicz zagrał raczej słabo w spotkaniu z Zagłębiem Lubin bo myślę że mógł coś więcej zrobić przy tych 2 wpuszczonych bramkach , karnego nie liczę bo to loteria. W meczu z Lechią Gdańsk zachował się jak Szczęsny w starciu z Grekami i sprawa pierwszego bramkarza rozwiązała się chyba sama.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 05/03/2013 22:45
w niedziele ma być -2 i śnieg. więc jak wdupiny(odpukać) będzie gadanie że murawa była ciężka ponieważ my grany bardziej techniczny futbol ble ble ble. a i troche januszy się odstraszy pogodą
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski "W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Jeżeli będziemy konsekwentni pod własną bramką, to o wynik jestem spokojny, bo z przodu na pewno coś wpadnie. W ofensywie mamy duży potencjał
Tylko cztery zespoły w Ekstraklasie strzeliły mniej bramek niż my, nasi napastnicy bramek nie strzelają, pierwsza w tej klasyfikacji (i w tabeli) Legia strzeliła 2x więcej bramek nż Pogoń, a ja czytam takie rzeczy. Czy to jest Matrix, czy PR, czy zaklinanie rzeczywistości ?
Jeżeli będziemy konsekwentni pod własną bramką, to o wynik jestem spokojny, bo z przodu na pewno coś wpadnie. W ofensywie mamy duży potencjał
Tylko cztery zespoły w Ekstraklasie strzeliły mniej bramek niż my, nasi napastnicy bramek nie strzelają, pierwsza w tej klasyfikacji (i w tabeli) Legia strzeliła 2x więcej bramek nż Pogoń, a ja czytam takie rzeczy. Czy to jest Matrix, czy PR, czy zaklinanie rzeczywistości ?
w niedziele ma być -2 i śnieg. więc jak wdupiny(odpukać) będzie gadanie że murawa była ciężka ponieważ my grany bardziej techniczny futbol ble ble ble. a i troche januszy się odstraszy pogodą
Pomijając już pogodę to zobaczcie jak wygląda murawa na filmiku z turbokozaka. Jak trawnik przed blokiem, brakuje tylko psiego gówna.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.