JESTEM DUMNY Z DRUZYNY POGONI SZCZECIN!!!! W koncu pilkarze daja mi radosc. Tyle lat tlumaczenia im ze nie wazne czy wygrywaja czy przegrywaja liczy sie WALKA i ZAANGAZOWANIE. Udalo sie. POGON SZCZECIN DO KONCA!
walczyl? Pokaż mi co on powalczył, a Budka miał wyłącznie zadania defensywne i tam z prawej mańki na zmiane z Hricko wybija co się dało. Frączczak zjebał tyle set że to jest poezja, przez niego były największe kontry, tak jak mówie mogę skręcić wideo mixą z jego grą, bo naprawde mnie dziś gościu zażenował... A i chciałbym dodać bo wiem jak się gra w piłke, że jak się podaje do kogoś i taka osoba psuje X raz dobrą okazję to takiego gracza się potem omija na boisku. Na pewno tak jest w głowach (nie podam bo znów zjebie) i dokonują innych decyzji. Moja ocena jego gry może zbyt surowa, ale no tak słabego zawodnika to jeszcze w tym sezonie u nas nie widziałem
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 23/09/2012 19:07
z Druzyny mozna byc dumnym bo od 1 kolejki graja niezle.Wiadomo ze wyszkolenie techniczne slabe jak to w pl lidze ale nadrabiaja walecznoscia.Teraz mecz trzyma w napieciu,kiedys mozna bylo spac juz od 15 minuty. A do tej walki calego zespolu tylko japonczyk nie pasuje.Taki za miekki troche
Zadania defensywneee... W ogole nie powinienes go oceniac bo wszedl na koncowke.A Fraczczak biegal ale ze z wykonczeniem u nas slabo to wiadomo.Zobacz jaki drewniany jest Hricko,ktory nie czai w ogole taktyki.Ale w grze 1 na 1 ciezko go przejsc,duzo wybic z pola karnego.Poprostu braki techniczne nadrabiamy WALKA.Takie sa realia.I tak trzeba byc dumnym..A o Dabrowskiego niedlugo beda sie bic...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 23/09/2012 19:11
Remis z pyrami na takim terenie, grajac w 10 nalezy traktować jako wielki sukces i nieważny jest w tej chwili styl, to czy Frączczak grał dobrze czy źle - ważne ze mamy punkt i za to wielkie brawa - walczyli i to jest to co chce się oglądać !!
Jedyny minus jaki dam to Chujowiczowi za żółtą dla Ediego...
To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć !!
Nie przesadzaj miał 2 prawie stuprocentowe sytuacje - ekstra strzał z woleja i słupek i z główki minimalnie się pomylił.
Pierwsza połowa ekstra, Pogoń na luzie bez respektu dla rywala - Lech chyba dopiero w 30 minucie 1 połowy się obudził i zdali sobie sprawę, że trzeba zacząć grać bo chyba Rumak ich nastawił tak jakby 3 punkty miały same wskoczyć na konto. Druga połowa słaba - nawet do momentu zejścia Ediego działo się niewiele z przodu z naszej strony, później 2 głupie kartki dla Ediego (1 być może niesłuszna) no i nie mamy kim grać w środku, szybka kontuzja i nagle nie mamy też napastnika - i tutaj trzeba zauważyć, że brakuje nam NAPASTNIKA dziwie się, czemu po raz kolejny na ławce brakuje Zwolińskiego.
Co do poszczególnych zawodników - Janukiewicz - wybronił parę bardzo groźnych strzałów i sytuacji (najgroźniejsza chyba sam na sam) - bardzo dobry mecz, ze 2-3 razy mniej pewnie (wyjścia przy rożnych), ale ogółem bardzo wysoka nota. - Dąbrowski - w 1 połowie osrany jakby grał przeciwko Barcelonie w najmocniejszym zestawieniu, ale z biegiem czasu coraz pewniejszy i już w drugiej połowie po profesorsku - bezapelacyjnie najlepszy w obronie. - Hernani - słaby mecz, zawinił przy bramce dla Lecha (zgubił krycie), parokrotnie niesamowicie kopał się w czoło i (ZA CZĘSTO) nie krył swoich zawodników. - Hricko - niby ok, sporo wybijał i czyścił, ale parokrotnie został tak objechany, że koniec - musi pewniej się zachowywać w takich sytuacjach bo wynikają z tego groźne akcje dla rywali;
- Rogalski - poprawnie, w pierwszej połowie nieźle w odbiorze, w drugiej parokrotnie już mu zawodnicy Lecha uciekali, ale parę razy również bardzo dobrze rozczytał akcje - bardzo groźny strzał w 2 połowie, Buric ledwo wyjął. - Aka - beznadziejnie, delikatny, bez pomysłu - coś ostatnio forma pod kreską - chyba najwyższy czas postawić na Mosnikova. - Edi - 1 połowa ok, asysta przy bramce, bardzo dobrze się utrzymywał na nogach i zagrywał jak zwykle ekstra piłki. W 2 zaczął też nieźle - świetna piłka do Frączczaka - ale złapał 2 głupie kartki, szczególnie druga obciąża jego konto - nie może się tak zachowywać w momencie kiedy wie, że osłabi drużynę (tym bardziej, że jest on jedynym realnym kreatorem naszej gry); - Frączczak - bardzo słabo, albo się przewracał albo w głupi sposób tracił piłkę - za patelnie w 2 połowie kiedy podawał do środka w polu karnym zamiast walić w bramkę naganna - 1 dobry strzał (z główki w 1 połowie) to za mało jak na zawodnika o takim potencjale; - Kolendowicz - może ze 2 dobre akcje, a tak wolny, zero pomysłu, dużo strat, słaby w powrotach/obronie.
Djousse - bardzo dobra 1 połowa, dobrze zachował się przy bramce później parokrotnie dobrze rozegrał z kolegami, w drugiej siadł znacznie i mogłoby się wydawać, że zmiana na Traore jest dobra;
Traore - nie pograł sobie, z drugiej strony wydaje mi się, że na tle dobrze dysponowanych obrońców Lecha za wiele by nie pokazał. Budka - przytrzymał piłkę przy nodze dłużej niż 5 sekund? Golla - niezła zmiana, ładnie przytrzymywał piłkę uspokajając grę.
Ogólnie remis można przyjąć z ulgą - szczególnie, że w Poznaniu ciężko o punkty, a bramki dotąd nie strzelił tam nikt.
Brawo za ambitną walkę do końca.
ps. Sytuacja Ślusarskiego z 1 połowy to chyba gwarantowane pudło roku
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 23/09/2012 19:13
Widac to, ze zrozumieli znaczenie slowa WALKA. Niechaj nie zmieniaja swych checi do gry bo wkoncu rzeczywiscie to widac ze zapierdalaja. My tez powinnismy coraz bardziej piac sie w gore i pokazywac jak kiedys co oznacza POGON. Wiernosc i walka!
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 23/09/2012 19:18
Brawo za walkę brawo za ambicje i brawo za wytrwałość. Radek jak zwykle mega kozak, szczęście w nieszczęściu, że w sytuacji sam na sam ze Ślusarskim się pośliznął bo skomplikował i sobie a tym bardziej Ślusarskiemu sytuację. Co do obrony to wszyscy dobrze poza Hernanim, który ewidentnie zawinił przy bramce to raz a jak sie kotłowało pod naszą bramka to zamiast wybijać to podawał Bóg wie do kogo. Co do pomocy to Aka i Kolenda najsłabiej. W ataku Donald bardzo dobrze nie wiem czemu Skowronek go zmienił.
Co do czerwonej kartki dla Ediego to moim zdaniem : Fakt Edi faulował ale nie może być tak, że drużyna gra w 10 na wyjeździe gdy przeciwnik napiera a zawodnika sie opatruje 4-6 minut. Moim zdaniem błąd Skowronka.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 23/09/2012 19:19
Po pierwszej połowie miałem apetyt nawet na zwycięstwo. Grali rewelacyjnie. Druga juz niestety mocno ostudziła nadzieje. Duma rozpiera jak czyta sie w sieci, że pierwsza połowa to najlepsze widowisko w rundzie jesiennej. Wylot Ediego to wina Siejewicza i samego Ediego. Mając juz zółtą nie powinien sie tak zachować przy lini bocznej. Troszkę go poniosło. Trudno Generalnie na duży plus. Zaangażowanie było a to w takim meczu podstawa.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 23/09/2012 19:29
Wkoncu zrozumieli... grajac w POGONI wkladasz SERCE i WALKE dzisiaj to bylo i dziekuje bo duma rozpierala patrzac jak w oslabieniu stawiasz czolo i ZAPIERDALASZ DO KONCA!
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 23/09/2012 19:37
Gratulacje za Wynik i zaangażowanie w pierwszej połowie ale niech mi powie ktoś k...a logicznie DLACZEGO w drugiej polowie zaczeliśmy grac diametralnie INACZEJ ?? mówie o meczu sprzed czerwieni dla Ediego !!1
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych. W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów. Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.