Mam nadzieje, ze w nastepnym meczu zagra od poczatku Djousse, ktory jest szybszy od Traore. Warto tez byloby sprobowac Mosnikova zamiast Golli oraz Pietruszke na obrone. Dobrym posunieciem byloby tez wpuszczenie szybkiego Kolendowicza na ostatnie 20 minut na zmeczonych zawodnikow Piasta.
Tylko pytanie - kto wówczas od początku zagra na lewej pomocy
Młody Lewandowski?
No tak wychodzi tylko na to, ze Lewandowski albo Budka moze zagrac zamiast Kolendowicza...
"Z drużyny nikt nie wypadł a po kontuzjach wrócili już Emil Noll i Adrian Budka. Jednak występ tego drugiego nie jest raczej możliwe. O ile "Budi" trenuje już z zespołem to przy ćwiczeniach z piłką przechodzi do indywidualnego truchtania".
Poza tym - Panowie - Budka jest piłkarzem prawonożnym, zatem ciężko w nim widzieć "etatowego" skrzydłowego. Mógłby tam grać tylko z tzw. konieczności (nie będzie umiał wrzucić piłki sprzed linii końcowej).
Pozostaje tylko obok Kolendy młody Lewandowski. Szczerze mówiąc cieszę się, że Skowronek wprowadza 19-latków powoli do składu.
tm_tomcio - szacunek za stopkę (polecam "Ludzie Mili").
Akcja bodajże 1 i 4 to sytuacje Traore, pierwsze 200 procentowa gdzie się kopnął w czoło z metra, druga z główki też bardzo dobra (według mnie setka).
Skiepścił niesamowicie obie ...
e. Cobra_S niby masz rację, ale już opadając z wyskoku piłka prawie idealnie mu spada na głowę, a obrońcy to tak naprawdę w tej akcji robili 'chuj wie co' bo Traore nie atakowali na pewno - według mnie powinien się zachować w tej sytuacji dużo lepiej, tym bardziej że Edi posłał mu bardzo dobrą piłkę.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 28 sierpnia 2012, 18:08 [1 raz(y)]
Akcja bodajże 1 i 4 to sytuacje Traore, pierwsze 200 procentowa gdzie się kopnął w czoło z metra, druga z główki też bardzo dobra (według mnie setka).
ta główka Traore to tak nie do konca 100, widać to dobrze w ostatniej powtórce (kamera za bramka), zasłonięty przez dwóch obrońcow, przy uderzeniu juz traci dynamike wyskoku i opada i pilke uderza nieczysto
ta główka Traore to tak nie do konca 100, widać to dobrze w ostatniej powtórce (kamera za bramka), zasłonięty przez dwóch obrońcow, przy uderzeniu juz traci dynamike wyskoku i opada i pilke uderza nieczysto
znaczy chujowo wyskoczyl, dla mnie ta wrzutka Cubasy najlepsza akcja meczu, nawet Bugaj by to strzelil
e. Cobra_S niby masz rację, ale już opadając z wyskoku piłka prawie idealnie mu spada na głowę, a obrońcy to tak naprawdę w tej akcji robili 'chuj wie co' bo Traore nie atakowali na pewno - według mnie powinien się zachować w tej sytuacji dużo lepiej, tym bardziej że Edi posłał mu bardzo dobrą piłkę.
W tym skrócie widać też dobrze, że niebezpieczny strzał Razacka z pierwszej połowy po ewidentnym błędzie przy wybicu Frączczaka - na pałę byle dalej.
Musi siąść na ławie w następnym meczu. Trzeba poszukać innych rozwiązań na lewą stronę. To jest obecnie priorytet.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 28/08/2012 20:11
Nie tylko Frączczak ale i Hricko powinien usiąść na ławce lub być poza osiemnastką meczową tylko że jak pisałem wcześniej Słowak nie ma obecnie żadnego zastępcy na prawej obronie więc lipa.
W zespole gospodarzy grało 7-8 zawodników, którzy powinni wyjść w pierwszym składzie w meczu z nami. Ta pewność Skowronka, że jedziemy tam po punkty, które uciekły w poniedziałek może wynikać z dobrej znajomości zespołu rywala
Pewne jest to, że Piast podobnie jak Zagłębie (Pawłowski i Abwo) i Lechia (Traore) nastawią się na ataki naszą lewą stroną. Kolendowicz rzadko wraca, a Frączczak nie ogarnia zbytnio na tej pozycji. Zmiany na tej stronie są potrzebne. Optowałbym za ustawieniem na boku Pietruszki i Frączczaka. Obaj potrafią grać do przodu, mogą się wymieniać w zależności od sytuacji i lepiej zabezpieczać tył. Wystawienie Lewandowskiego od początku to trochę niewiadoma (choć na szansę zasłużył i też jest to jakieś rozwiązanie), a o Nollu nie ma co pisać.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 29/08/2012 12:28
Stamtąd gdzie siedziałem wydawało się, że ta piłka w pierwszej akcji była od Traore troche za daleko, ale po obejrzeniu powtorki, to tak na prawde Kolendowicz lepiej dograć już nie mógł. Wystarczyło dostawić noge, nie wiem jak on tej piłki nie trafił...
Nie tylko Frączczak ale i Hricko powinien usiąść na ławce lub być poza osiemnastką meczową tylko że jak pisałem wcześniej Słowak nie ma obecnie żadnego zastępcy na prawej obronie więc lipa.
Owszem ma Frączczaka właśnie i to Hricko powinien być jego zmiennikiem, osobną kwestią jest lewa obrona gdzie wg mnie powinien grać Pietruszka, który właściwie nie miałby zastępcy, bo Noll na lewą obronę się nie nadaje...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 30/08/2012 15:27
Kiedys na weszlo bylo opisywane, jakie walki byly z nim. Mimo najgorszej sredniej ocen, zostal w ekstraklasie, a teraz jest sedzia miedzynarodowym... a mama pracuje w pzpn
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 31/08/2012 00:37
Dzięki Jarzębina widzę że pojechało 19 zawodników a nie 18 to ktoś sobie poobserwuje mecz z perspektywy "Tesco Areny".
Mosnikov to w Pogoni Szczecin kariery raczej nie zrobi a miałem nadzieję że po kontuzji Ławy będzie chociaż wchodził w 2 połowie a tu się nawet do kadry nie załapał.
Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 31 sierpnia 2012, 00:43 [1 raz(y)]
Dzięki Jarzębina widzę że pojechało 19 zawodników a nie 18 to ktoś sobie poobserwuje mecz z perspektywy "Tesco Areny".
Mosnikov to w Pogoni Szczecin kariery raczej nie zrobi a miałem nadzieję że po kontuzji Ławy będzie chociaż wchodził w 2 połowie a tu się nawet do kadry nie załapał.
Musisz za każdym razem pisać " w Pogoni Szczecin,do Pogoni Szczecin"?? każdy wie, że chodzi o naszą Pogoń...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.