Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 16/12/2013 23:30
Aka gwiazdorzy. Nie walczy na boisku. A do tego teraz fatalnie gra. Dziś tragedia. Gdyby był kupiec to nie ma sie co zastanawiać. Wisła nic nie grając wygrała. Taka moja opinia.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 16/12/2013 23:34
Wszyscy mieli lepsze bądź gorsze okresy i również sam Wdowczyk w niektórych spotkaniach chyba nie wspiął się na szczyt swoich możliwości albo po prostu krawiec kraje jak mu ... . Mimo wszystko mam nadzieje, że zostanie i dobrze przepracuje z chłopkami okres przygotowawczy. Jeśli rzeczywiście chce aspirować do najzaszczytniejszych funkcji trenerskich to wydusi z piłkarzy wszystko co może aby znaleźć się w pierwszej 8 - inaczej mit odradzającego się fachowca zostanie zachwiany.
Piłkarzy mamy jakich mamy i to ciężko będzie przeskoczyć bez odpowiedniej kasy na transfery. Gdyby zgrać odpowiednią formę (solidnie przepracowany okres zimowy), transfery (chociaż 2-3 wartościowych piłkarzy) i warsztat trenerski to w górnej połówce powinniśmy być spokojnie - w innym przypadku może być różnie.
Zachowania pozasportowe to temat złożony. Piłkarz też człowiek i czasami musi wypuścić powietrze, ale musi wiedzieć kiedy i na ile może sobie pozwolić. Na boisku oczekuje jednego -> chce widzieć, że jeden z drugim ewentualny brak umiejętności rekompensują zostawianym na nim sercem.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/12/2013 06:30
7 ostatnich meczów bez zwycięstwa... Pamiętacie tą plotkę (nawet duże portale pisały) o wielkiej kasie z azotów dla Pogoni Czy to aby nie było 7 meczów temu... Dla mnie (oprocz Jagi) ostatnie 7 meczow Pogon zagrala źle, słabo... Mimo wszystko wierzę że Wdowczyk to wszystko w tej przerwie poukłada i będzie tak dobrze (albo i lepiej) jak przed ostatnimi siedmioma meczami
Pogon byla pierwsza, Pogon byla zawsze, Pogon bedzie zawsze!!!
Faktycznie tak jest....nie wygrali od 7 meczy ,ale usmieszki i klepanka po plecach jest zawsze.Wdowczyk był tak wkurwony ze mógłby tym uczuciem obdzielic ze 6-7 grajków.Tak samo po perfidnym potraktowaniu kolegi z zespołu ,nikt zbytnio nie protestuje.W Koronie leci pół zespołu i chce napierdalac delikwenta.......
Może wartałoby wzorem Celticu Glasgow wprowadzić oficjalny zakaz witania, poklepywania itp rzeczy z zawodnikami drużyny przeciwnej, począwszy od tunelu przy wyjściu na boisko.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
7 ostatnich meczów bez zwycięstwa... Pamiętacie tą plotkę (nawet duże portale pisały) o wielkiej kasie z azotów dla Pogoni Czy to aby nie było 7 meczów temu... Dla mnie (oprocz Jagi) ostatnie 7 meczow Pogon zagrala źle, słabo... Mimo wszystko wierzę że Wdowczyk to wszystko w tej przerwie poukłada i będzie tak dobrze (albo i lepiej) jak przed ostatnimi siedmioma meczami
Po tej plocie, że Azoty mają dać dużą kasę na transfery, jeżeli do zimy będziemy dobrze grali i bili się o coś więcej niż spokojne utrzymanie, pomyślałem, że naszym zawodnikom to nie na rękę, bo stracą miejsce w składzie, więc skończy się gra. Pewnie przypadek, bo jednak zaangażowania nie można odmówić, starali się i brakowało szczęścia. Materiał na wiosnę mamy jednak fajny, jakieś wzmocnienia i tak długi okres przygotowawczy z trenerem Wdowczykiem, jestem optymistą.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 27/12/2013 01:30
Według podsumowania statystycznego rundy jesiennej , jakiego dokonał portal 90minut.pl Pogoń jest: -drużyną najczęściej łapaną na spalonym. -drużyną która najgorzej łapie na spalonym przeciwników.
I to jest problem nad którym trzeba popracować w przerwie zimowej.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 27/12/2013 10:45
Przeglądając jeszcze inne statystyki, jesteśmy wysoko w - faule - 2 miejsce - rzuty rożne - 4 miejsce, a pamiętamy, że w tym sezonie praktycznie nic z nich nie wynikało - GRZECH nie wykorzystywać takich stałych fragmentów gry w momencie kiedy mamy zawodników, którzy potrafią nieźle dośrodkować oraz takich, którzy powalczą w polu karnym, - celność strzałów - 3 od końca, - strzały głową przeciwko drużynie - 1 miejsce, dobitnie świadczy to o tym, że są problemy z ustawianiem się podczas stałych fragmentów gry - do poprawy, - faule (indywidualnie) - wysoko Frączczak (2 miejsce) i Rogalski (4 miejsce) - spalone (indywidualnie) - Robak (2 miejsce)
I na koniec torpeda, celność strzałów 3 miejsce : Donald Djoussé 66,6%
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 27/12/2013 12:54
dokladnie, z tymi stalymi fragmentami to jest tragedia... jak widze te rozne rozgrywane przez japoncow to mnie telepie :/ to samo z wolnymi w okolicach pola karnego - tak ciezko zostac po treningu i pocwiczyc wstrzelanie mocnej pily w swiatlo bramki? tym bardziej, ze mamy 4-5 zawodnikow wysokich i dobrze grajacych glowa
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 09/02/2014 10:13
Wychodzę z założenia , że jeśli już chcą się bawić to lepiej żeby robili to tydzień przed inauguracją ligi niż 1-2 dni przed meczem. W każdej drużynie zdarzają się balangowicze.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.