Przemysław Both @przemek_both 2 min.2 minuty temu
Podobno Obraniak podpisał kontrakt z Pogonią Szczecin , ważny do końca czerwca 2018 roku.
Wg. mnie Obraniak to zasłona dymna przed czymś
A kim jest ten Both że niektórzy traktują jego tweety jak wypowiedzi jakiegoś autorytetu gość z czego kojarzę miał kilka wpadek podobnie jak Parada i akurat tych dwóch ancymonów pod uwagę bym nie brał
Bark77 a co ma być o 21?
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
Ok a ja jestem zdecydowanie na tak i z obraniakiem na skrzydle i aka/kortem na 10 przy pelnym stadionie.
No to może inaczej. Frączczak, Matras, Murawski i pozostali, którzy zostawiają wiele zdrowia na boisku myślisz jak długo będą tolerowali granie na chodzonego Obraniaka, który będzie zarabiał kilkukrotnie więcej niż oni? Nie rozwala się zespołu, który robi dobry wynik i ma dobrą atmosferę. Obraniak w większości klubów ma problemy z aklimatyzacją, jest "samotnikiem", a do tego będzie przytulał kasę o jakiej pozostali mogą tylko pomarzyć. Nie tędy droga. Jeśli Azoty zapewnią również kozaków na pozycjach gdzie mamy luki (skrzydła i boki obrony) i jeszcze będą chcieli Obraniaka to spoko, ale kosztem w/w pozycji zdecydowanie nie.
do postu poniżej: skoro grał tak w Werderze i w kadrze to myślisz, że gra w Pogoni go zmotywuje do biegania? Mowa o graniu na skrzydle, o którym piszą m.in. na v.pl. W środku pola wygląda solidnie, ale wątpię, że brany jest na tę pozycję.
W kazdym powaznym klubie sa gwiazdy i zawodnicy na dorobku, zwlaszcza mlodzi. Poza tym Murawski nie bedzie zarabial duzo mniej,a kto wie moze i wiecej( w koncu podpisal nowy kontrakt) Matras? Matras dopiero w tej rundzie odnalazl forme i super, malo tego jestem przekonany ze po przejsciu Obraniaka morale skocza w gore a nie na odwrot..dlaczego? A no zalozmy, ze po zimowych wzmocnienach Pogon awansuje do pucharow lub zdobedzie mistrza Polski, w takim wypadku kazdy zawodnik z wymienionych przez ciebie wyzej, mialby okazje do pokazania swoich umiejtnosci i wywalczenie ewentualnej podwyzki lub transferu do wiekszego klubu. Wydaje mi sie, ze na sile szukasz minusow, a prawada jest taka, ze plusow za tym transferem jest zdeycdowanie wiecej, co mozna wywnioskowac z naszej dyskusji.
Poza tym jak nasi mlodzi Matras, Lewandowski czy doswiadczony AF9 moga miec pretensje, ze ich nazwisko nie jest warte tyle co Obraniaka? Chlop grywal w bardzo dobrych ligach, raz lepiej raz gorzej, do tego wystepy na mistrzotwach...mysle ze dla nich to bylaby prawidzwa przyjemnosc, moc uczyc sie od takiego zawodnika. Rozumiem dywagacje nad tym czy Ludo nadaje sie teraz do reprezentacji, ale zeby miec watpliwosci czy do Pogoni, to tego juz nie potrafie ogarnac. Poza tym z tego co sie slyszly Ludo nie bedzie ostatnim transferem i kolejne duze nazwiska sa szykowane do Pogoni, wiec kolejny argument upada. Cieszmy sie ze wogole jest temat takich zawodnikow jak Obraniak czy Hamaleinen lub Lovrencis..
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 15/16 - 03/01/2016 19:23
Oczywiście, że tak.
Kogo, poza ludźmi kibicującymi na co dzień Pogoni obchodzi Zwoliński, który obecnie nie strzelił bramki od X czasu?
Obraniak to uznane nazwisko na arenie międzynarodowej (zagraniczne ligi + kadra) i na pewno np. jego bramki z reprezentacji przyciągną na stadion osoby, którym na ligowe mecze Pogoni nie po drodze - chociażby po to, żeby na własne oczy ujrzeć gwiazdę.
Pod kątem sportowym nie jestem ani specjalnym zwolennikiem ani przeciwnikiem tego transferu. Na pewno nie ucierpiały by na tym stałe fragmenty gry, które zazwyczaj (poza paroma przypadkami niezłych strzałów) wykonywane były bardzo kiepsko.
Ze strony marketingowej byłby to bardzo dobry ruch - już pół internetu piszczy o tym i przyklaskuje Pogoni za politykę transferową z początku roku.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.