Łotysz przyszedł do Widzewa dzięki inwestorowi. Sam klub ma zakaz transferowy. Jakaś w ogóle dziwna sytuacja z tym zawodnikiem, bowiem wydawało mi się, że takie praktyki od jakiegoś czasu w polskiej lidze są zabronione. O ile wiem - prywatny inwestor nie może być właścicielem karty zawodniczej, a poza tym skoro Widzew ma zakaz transferowy, to tak naprawdę jakie ma znaczenie źródło pochodzenia pieniędzy na konkretnego zawodnika. Wygląda na to, że palce w tym maczał Prezes PZPN, który na takie hocki klocki musiał dać zgodę.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 04/08/2013 00:58
Wszyscy się jarają tym Visnakovsem bo strzelił w marnej polskiej Ekstraklasie 4 bramki w 2 meczach. Owszem może to być pozytywne odkrycie naszej ligi jak Łotysz Rudniev ale niech fani Visnakovsa prześledzą ile najwięcej bramek udało mu się strzelić w rozgrywkach ligowych w jednym sezonie to zobaczą że to jakiś super snajper to raczej nie jest. A ja przeglądając statystyki ligi łotewskiej w tym sezonie znalazłem ciekawego chłopaka który zapowiada się bardzo obiecująco jak na tamtejszą ligę. Jest to młody chłopak który wpasowywałby się w filozofię klubu która ma się opierać na młodych obiecujących zawodnikach i na którym można byłoby coś zarobić gdyby się sprawdził.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 05/08/2013 21:55
Nie wiem czy to znajomy Ediego czy jaki *uj ale on strzelił tylko jedną bramkę w marnej 2 lidze holenderskiej to już Miki potrafił strzelić 3 czy 4 w Ekstraklasie holenderskiej. Pewnie Smolny wpisał sobie w google nazwisko tego piłkarza i wyskoczył mu link do wikipedii gdzie gościu ma statystyki jak gwiazdy światowego futbolu i "najlepszy dyrektor sportowy w Polsce" łyknął to jak młody pelikan.
Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 5 sierpnia 2013, 22:05 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 05/08/2013 22:47
Może rzeczywiście gość nie prezentuje się imponująco, ale spojrzałem na statystyki tego Visnakovsa z Widzewa i on wcale lepszy nie był. To tylko polska liga. Warto dać mu szanse na testach, bo może akurat wypali. Trzeba szukać jakiegoś rozwiązania, bo mamy straszną posuchę w ataku. Wiadomo także, że żadna gwiazda się nie skusi żeby u nas grać.
Gość ma tam wpisane 120 goli dla Flamengo. A grał tylko w jakichś juniorskich drużynach. Sądząc po dalszej części, to te 120 goli jest wytworem chorej wyobraźni. Liczby widniejące przy Heerenveen, Emmen czy Corinthians to jakiś kosmos.
Ma też w owych "statystykach" 8 goli dla portugalskiego Moreirense. Klubu, z którego - jak piszą na brazylijskich portalach - odszedł po 2 tygodniach zagrawszy w jednym meczu
On chyba sam sobie te staty na wikipedię wbił. Jak ten rumun co Wisłę wycyckał.
--
A patrząc na bardziej wiarygodne portale:
Po kilku latach trenowania w juniorach Flamengo gość ruszył na podbój Europy. Przeszedł do Heerenveen gdzie jednak nie grał, kisił się w rezerwach. Został wypożyczony do Emmen - pograł pół sezonu i strzelił gola, wow!
Po powrocie do Brazylii, wzięło go do szerokiej kadry Corintians i od razu wypożyczyło do Bahia EC, skądinąd poważnego klubu. Nasz bohater zagrał tam 6 meczów, ale nie w rozgrywkach Campeonato Brasileiro (najwyższa liga). Zagrał w mistrzostwach stanowych (Baiano), które zwykle służą takim klubom za przegląd kadr. Po paru meczach odpalili go.
Poszedł do Avenida - słabiutkiej drużyny w równie słabym stanie. Nie grał tam prawie nic.
Teraz jest w niewielkim River Teresina. Na kompletnym zadupiu w drużynie, która gra na jakimś pastwisku w mistrzostwach stanu Piaui. Zwycięzca tych rozgrywek dostępuje zaczytu gry w... czwartej lidze brazylijskiej, która składa się z 40 klubów. Takie tam są potęgi. I wiecie co jest najlepsze? Sądząc po kilku tegorocznych składach tej drużyny na jakie trafiłem, on jest tam rezerwowym
Ten gość to chyba zemsta Ptaka. Połowa tych turystów z czasów Antoniego była wyciągana z lepszych klubów.
Ostatnio edytowany przez: Bzyku, 5 sierpnia 2013, 23:16 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 05/08/2013 23:08
Panowie ale spokojnie, to przeciez chyba dopiero testy? (z tego co wiem).
Abdul tez wygladal na szrot a jednak cos tam potrafi (chociaz potrzeba jeszcze poczekac z zachwytami).
Pozyjemy, zobaczymy, nie ma co przezywac przesadnie ani w jednna strone ani w druga...
U nas panuje dziwna tendencja (u nas w sensie w Polsce) do przesadnych zachwytow albo przesadnych narzekan.
Po 3 kolejkach tego Visnakovsa chcialoby w swoich klubach wiekszosc kibicow...
Z Akahoshim juz sie tu chcialo wiele osob pozegnac, a tymczasem przeciez teraz jednak zapewnil nam juz 4 punkty (asysta i bramka z Zaglebiem i gol z Zawisza).
Spokojnie... Bez podniety, a bedzie dobrze
Ostatnio edytowany przez: tennisfan, 5 sierpnia 2013, 23:14 [2 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 05/08/2013 23:39
Z Abdulem od razu było wiadomo, że coś potrafi tylko był w fatalnej kondycji fizycznej.
Zaraz połowa kraju będzie z nas się śmiała tak jak z Wisły. Jaki kelner który nie poradził sobie tak naprawde w żadnym klubie, jest rezerwowym w jakiejś 5 lidze Brazylijskiej jedzie do nas na testy.
Grzesiu <klask, klask, klask> Smolny <klask, klask, klask>
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.