Może ściągnęliby Świerczewskiego właśnie rozwiązał kontrakt z Polonia.Może jest trochę stary,ale to prawdziwy walczak,poza tym mamy wakat na defensywnym pomocniku
No własnie ... wiek nie jest za ciekawy , najlepiej poszukac młodego def. pomocnika w regionie
Ale trudno znaleźć tych młodych i zdolnych,a świr pogra z 3 sezony na b.dobrym poziomie
Jesli juz mowa o b. pilkarzach Pogoni, to mysle, ze szybciej w Szczecinie zobaczymy Tavaresa niz Moskalewicza, ktory ma calkeim dobry kontrakt w Gdyni.
Tylko, że z Olka Arka może zrezygnować rozwiązując z nim kontrakt bo chłopak nawet na ławkę się już tam nie łapie.
Piłkarze Jastrzębia wystawieni na listę transferową
Joachim Langer nadal będzie pełnił funkcję prezesa GKS-u Jastrzębie. Zarząd klubu obciął zawodnikom premie za ubiegły i obecny sezon. Cały zespół został wystawiony na listę transferową.
Dzisiejszy zjazd sprawozdawczo-wyborczy przyniósł zaskakujące decyzje. Najważniejszą z nich stała się udziałem Joachima Langera, który zobowiązał się nadal pełnić funkcję prezesa klubu. - Nie ukrywam, że była to dla mnie jedna z najtrudniejszych decyzji w życiu. Po długich rozmowach z zarządem i sponsorami postanowiłem zostać - wyjaśnia Langer. Sternik jastrzębian argumentował swoje działanie obawą o wprowadzenie do klubu kuratora. Stałoby się tak, gdyż chętnych na przejęcie władzy w GKS-ie nie było.
Równocześnie zarząd klubu podjął uchwałę, która dotyczy odmowy przez zawodników wyjazdu na dzisiejszy sparing z MFK Karviná. Piłkarzom obcięto premie za poprzedni i obecny sezon. Co więcej, wszyscy gracze zostali wystawieni na listę transferową, a umowy tych, którym kontrakty wygasają z końcem roku, nie zostaną przedłużone. - Już trzeci raz za mojej kadencji zawodnicy odmówili wykonywania swoich obowiązków. Stąd te kary - dodaje prezes klubu.
Co na to sami gracze? - W ogóle nie jestem zaskoczony takim obrotem spraw. Wiedziałem, że te premie do nas nie trafią. Mogliśmy się jedynie zastanawiać, jaki zarząd znajdzie pretekst - rozkłada ręce Jakub Kafka, bramkarz zespołu. - Mówimy przecież o dużych pieniądzach! Na moje oko, chodzi o jakieś 300 tysięcy złotych - podkreśla Kafka.
Pytanie o przyszłość klubu w momencie, gdy ten wyraził chęć sprzedaży wszystkich piłkarzy, jest co najmniej zasadne. - Szczerze mówiąc, nie interesuje mnie, co dalej z Jastrzębiem. Od blisko trzech miesięcy nie dostałem żadnej pensji, więc mam prawo oczekiwać rozwiązania umowy z winy klubu. Kto, wiedząc o tego typu zagraniach działaczy, zdecyduje się tu grać na wiosnę? Po to, by zasłużyć na premie i usłyszeć potem, że z tego czy innego powodu nie zostaną one wypłacone? Jesteśmy świadkami końca GKS-u - przekonuje czeski golkiper.
źródło: sportslaski.pl
Może Pogoń się zainteresuje którymś z piłkarzy GKS'u.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 08/09 - 23/11/2008 21:07
Moskalewicz byl od dawna moim faworytem jako jeden z doswiadczonych zamiast np. Parzego. Jeszcze w zeszlym sezonie gral regularnie (wszystkie 34 mecze!) w drugiej (dzisiejszej pierwszej) lidze, wiec poziom nizej spokojnie dalby rade. Plus raczej by sie nie obijal i walczyl - dla niego ten Klub chyba naprawde znaczy cos wiecej niz dla wiekszosci kopaczy. Co prawda za 2-3 lata i tak by skonczyl kariere, ale przez ten czas gralby lepiej niz niektorzy weterani, ktorych teraz mamy. Jednyny problem - kasa, ktora musialaby byc co najmniej taka sama, jak w Gdyni. Ale jesli tam sie z nim niedlugo pozegnaja (bo im w ekstraklasie za bardzo sie juz nie przyda), to bylby do wziecia, a wtedy...
Natomiast innym dziadkom (Stolarczyk, Majdan itp.) mowie zdecydowane nie - w druzynie wystarczy 4-5 doswiadczonych po 30-tce, w tym 2-3 w pierwszym skladzie.
Moskalewicz byl od dawna moim faworytem jako jeden z doswiadczonych zamiast np. Parzego. Jeszcze w zeszlym sezonie gral regularnie (wszystkie 34 mecze!) w drugiej (dzisiejszej pierwszej) lidze, wiec poziom nizej spokojnie dalby rade. Plus raczej by sie nie obijal i walczyl - dla niego ten Klub chyba naprawde znaczy cos wiecej niz dla wiekszosci kopaczy. Co prawda za 2-3 lata i tak by skonczyl kariere, ale przez ten czas gralby lepiej niz niektorzy weterani, ktorych teraz mamy. Jednyny problem - kasa, ktora musialaby byc co najmniej taka sama, jak w Gdyni. Ale jesli tam sie z nim niedlugo pozegnaja (bo im w ekstraklasie za bardzo sie juz nie przyda), to bylby do wziecia, a wtedy...
Natomiast innym dziadkom (Stolarczyk, Majdan itp.) mowie zdecydowane nie - w druzynie wystarczy 4-5 doswiadczonych po 30-tce, w tym 2-3 w pierwszym skladzie.
po co nam starsi ....jestesmy w drugiej lidze i musimy opierac sie na mlodych zawodnikach...starych juz nam wystarczy
dwóch napastników ? snajperzy tacy jak ci co strzelali do naszego Kaczyskiego hehe..a poważnie bez żalu żegnam tych panów.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.